0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

İ. B.

yakıt besleme pompası arızası
« : Kasım 05, 2019, 16:45:43 »
Sevgili kardeşlerim,
39 yaşında 4.108 Perkins makinamız sıkıntılar yaratmaya başlayınca akıtmakta olan
yakıt enjeksiyon pompasını rehabilite ettik. Sonra diğer ekipmanlarada da elledik.Sadece
yakıt besleme pompasına dokunmadık. Makinayı devreye aldığımızda onun da sorunlu olduğunu gördük.
Yenisi ile değiştirip sistemi devreye alacağız. Asıl konu bu durum denizde başımıza gelse idi ne yapardık?
Konuyu araştırınca bir çok yabancı denizcinin yakıt filtresi öncesine elektrikli pompa koyduğunu gördüm.
Bu konuda sorunu bu yöntemle çözmüş olan kardeşlerimin görüşüne ihtiyacım var.
*

i. t.

Ynt: yakıt besleme pompası arızası
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2019, 17:41:10 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sevgili kardeşlerim,
39 yaşında 4.108 Perkins makinamız sıkıntılar yaratmaya başlayınca akıtmakta olan
yakıt enjeksiyon pompasını rehabilite ettik. Sonra diğer ekipmanlarada da elledik.Sadece
yakıt besleme pompasına dokunmadık. Makinayı devreye aldığımızda onun da sorunlu olduğunu gördük.
Yenisi ile değiştirip sistemi devreye alacağız. Asıl konu bu durum denizde başımıza gelse idi ne yapardık?
Konuyu araştırınca bir çok yabancı denizcinin yakıt filtresi öncesine elektrikli pompa koyduğunu gördüm.
Bu konuda sorunu bu yöntemle çözmüş olan kardeşlerimin görüşüne ihtiyacım var.
tam olarak ne yasadiginiz biraz daha acarmisiniz? motor calisirken kesintiyemi ugradi? calistirma konusunda sikintimi yasadiniz?yada performansimi dustu motorun?

*

İ. B.

« Yanıtla #2 : Kasım 06, 2019, 16:20:48 »
Yakıt besleme pompası arızası nedeni (diyafram ve cek valf ler sanırım) ile makina hava yapıp stop etti.

*

İ. B.

« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2019, 16:25:40 »
sanırım tank da da pislik var ve temizlik gerecek gibi gözüküyor.
Tank temizliği ile uğraşan firmalar varmıdır bilemiyorum
*

i. t.

« Yanıtla #4 : Kasım 06, 2019, 19:21:51 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
sanırım tank da da pislik var ve temizlik gerecek gibi gözüküyor.
Tank temizliği ile uğraşan firmalar varmıdır bilemiyorum

belirtiginiz iki unsurda  basiniza gelen olayi  yapa bilir.evet oncelikle mazot  belirli bir tuketim serkilasyonu olmadigi zamanlarda bakteri uretir.dolayisiyla bakterili bir yakiti tuketirken hem yakit pompasina hemde enjektorlere zarar verme ihtimalinjiz cok yuksek.boyle bir durumla karsilasmamak icin kislamaya biraktiginizda teknenizi  deponuzu tama fulleyin.ikincisi  volvo firmasinin  bakteriyi onleyen bir urunu var onu alip bir litre  ve pahali bir sey degil mazot tankina eklerseniz   bakteri olusmasini kesinlikle onlersiniz.uzun sure kulnmayi dusunmediginiz her zaman bunlari dikate alip uygulayin.seyir halindeyken boyle bir seyle karsilastiginizda  ne yapa bilirsiniz?her zaman yedekte mazot filitresini bulundurun.boyle bir arizada   hem yakin tanki cikisinda bir filitre vardir(genelikle metal olur bu filitreler) onun sokulup temizlenmesi gerekiyor.hemde normal mazot filitrenizi degistirip  mazot serkulasyonunun havasini aldiginizda  motorunuzu calistira bilirsiniz.size tafsiyem her sene antibakteri  urununu  bir sefere mahsus  yakit tankiniza ekleyin ve bir sure kulanmayacaginizi dusundugunuz zaman mutlaka yakit tankinizi fulleyip  oyle birakin.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

İ. B.

« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2019, 10:05:12 »
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.