0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. D.

Ynt: VİNÇ BAKIMI
« Yanıtla #15 : Eylül 25, 2013, 17:06:23 »
Orhan korsanım vinçlerin(Planet dişli sistemlerinin) fazla bakıma ihtiyacı olmadığı doğrudur,ama ortam deniz havası olduğu için tamburu yataklayan rulmanların gres yağının degiştirilip yenilenmesinde,geri kaçmaya mani olan tutucu tırnak mandallarınında ince yağla yeniden yağlanmasında ve yaylarının kontrol edilmesinde fayda var diye düşünüyorum.
Tabiki bu benim fikrimdir.
Saygılar
*

O. B.

« Yanıtla #16 : Eylül 25, 2013, 17:11:26 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Orhan korsanım vinçlerin(Planet dişli sistemlerinin) fazla bakıma ihtiyacı olmadığı doğrudur,ama ortam deniz havası olduğu için tamburu yataklayan rulmanların gres yağının degiştirilip yenilenmesinde,geri kaçmaya mani olan tutucu tırnak mandallarınında ince yağla yeniden yağlanmasında ve yaylarının kontrol edilmesinde fayda var diye düşünüyorum.
Tabiki bu benim fikrimdir.
Saygılar
Gres veya yağ(hele ki ince yağ) kullanırsan zamanla akıyor ve kirlilik yaratıyor. İçinde amatör birinin sökmesini gerektirecek hiç bir parça yok.
Tırnakların kontrolu için ise sökmeye hiç gerek yok. Ara sıra el ile tamburu hafifçe çevirerek çıkan sesi dinlemek lazım. Ses periyodik değil ve farklılık varsa o zaman söküp bakmak gerekir.
« Son Düzenleme: Eylül 25, 2013, 17:12:04 Gönderen: Orhan Barut »

*

H. D.

« Yanıtla #17 : Eylül 25, 2013, 17:18:32 »
Beyan ettiğiniz fikrinize tam olarak katılmasamda saygıyla karşılıyorum.

*

O. B.

« Yanıtla #18 : Eylül 25, 2013, 17:20:39 »
İtiraf ediyorum: Bir kez tamburu söküp gres ile dişlileri ve tırnakları yağlamak gafletinde bulundum. Sonra tekrar söküp temizlemek zorunda kaldım. Ondan sonra tatlı su ile yıkamak dışında hiç bir şey yapmadım.
*

H. D.

« Yanıtla #19 : Eylül 25, 2013, 17:33:55 »
Amanın Orhan korsanım yay ile hareketlendirilen zımbırtılar hiç gres ile yağlanırmı? eninde sonunda tırnaklar gres marifeti ile bir yerlere yapışıp asli görevlerini yapamaz hale gelirler.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

O. B.

« Yanıtla #20 : Eylül 25, 2013, 17:38:13 »
Amanın Orhan korsanım yay ile hareketlendirilen zımbırtılar hiç gres ile yağlanırmı? eninde sonunda tırnaklar gres marifeti ile bir yerlere yapışıp asli görevlerini yapamaz hale gelirler.
Gelmezler merak etmeyin. Sistem ona müsait değil.
*

O. B.

« Yanıtla #21 : Eylül 25, 2013, 17:45:23 »
Vinçlerle ilgili arkadaşlara tavsiyem montaj yönlerini kontrol etmeleri. Gelen yükün yönüne göre(ıskotanın sarılışına göre) vinç bir yöndeki montaja göre diğer yönde daha fazla yük taşır. Orijinal olmayan veya bazı yerli yapım teknelerde bu hata var(benimkinde vardı mesela).
« Son Düzenleme: Eylül 25, 2013, 17:46:15 Gönderen: Orhan Barut »

*

H. A.

« Yanıtla #22 : Eylül 25, 2013, 17:50:51 »
Sökülmesi ve takılması çok zor değil.Sökerken biraz dikkat edip,parçaların takılış şeklini aklınızda tuttunuz mu sorun kalmıyor.
Yalnız normal gres değil özel vinç gresinle yağlarsanız akmalar olmuyor.
Vincin üst kısmında elle dönen bir parça var.Onu alınca vinci komple sökebiliyorsunuz.
Gözde büyütülecek bir şey değil.
Yağlayınca vincin sesinin bile değiştiğini duyabilirsiniz.
Kolay gelsin.
*

O. B.

« Yanıtla #23 : Eylül 25, 2013, 17:53:10 »
Montaj yönü ile ilgili yazım:

*

H. D.

« Yanıtla #24 : Eylül 25, 2013, 18:01:34 »
Akmayan gres piyasada "KAUÇUKLU GRES" olarak satılıyor,her yerde vardır ve gayet ucuzdur.
*

A. M.

« Yanıtla #25 : Eylül 26, 2013, 00:41:45 »
Tüm parçaları söküp alıp yıkıyorlar-Motorin içinde- sonra vinç gresi ile yağlayıp yerine takıyorlar...Bi kere seyrettikten sonra gerisi kolay:-))
*

A. M.

« Yanıtla #26 : Eylül 26, 2013, 00:45:13 »
Pardon,  yıkama işleminden sonra oksitlenen parçaları zımparalayıp parlatmak veya dişlisi deforme olmuş parça varsa değişitirmek lazım....