0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

R. E.

VİNÇ BAKIMI
« : Eylül 25, 2013, 14:31:37 »
Teknemdeki 2si self tailing, 4 adet Antal küçük vinçin bakımlarını yapmak istiyorum. Söksem toplayabilir miyim ? Dikkat etmem gereken bir şey var mıdır? Herhangi özel bir alete ve yedek parçayı önceden hazırlamam gerekir mi ?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
*

M. A.

Ynt: VİNÇ BAKIMI
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2013, 14:37:00 »
Valla benimde ne zamandan beri aklımda söküp yağlamayı düşünüyorum ama bende bir türlü içini nasıl açacağımı anlayamadım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Lewmar marka İkiside aynı gözüküyor ama birinde 7 diğerinde 8 yazıyor.
Vinç kolunun girdiği yerde içeride bir vida yada civata vardır dedim ama bişey göremedim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Banada bir akıl verirsiniz artık 1 taşla 2 kuş vurmuş oluruz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. İ.

« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2013, 14:39:48 »
Tam da merak ettiğim konu.
2 ay önce harken vinçlerim için yağ aldım ama sökmeyi gözüm yemedi.
yutub'da lewmar için 3 bölümden oluşan servicing videoları var :

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Tecrübe eden varsa kolaymıdır, yapabilirmiyiz, paylaşabilirse sevinirim..

*

R. E.

« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2013, 14:43:01 »
videoları bende gördüm. Ayrıca vincin planları da var, yağda almıştım ama bir türlü cesaret edemedim. Denemiş korsan var mıdır acep ?
*

A. Ç.

« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2013, 14:51:47 »
Vinçler iki şekilde sökülür:
1. vinç kolunun girdiği yerde bir vida vardır.
2. vinç kolunun girdiği yerin çevresinde bir segman vardır.

Modeline göre bunu söktüğünüzde viç sökülmeye hazırdır. Tek sorun tırnakların altındaki  yaylar olabilir. Bu nedenle, vincin çevresine bir bez veya havlu sarmak iyi olur. sonra tanburu söker alırsınız. tırnakları, yayları alırsınız, dişlilerin ortasındaki pimleri söküp dişlileri de alırsınız. Sökebildiğiniz her şeyi söktükten sonra derin bir tavada, mazot, gaz veya benzeri bir sıvı ile yıkar temizlersiniz. Sökerken fotoğraf çekmek montaj için yararlı olabilir. inçler çiftse birini söküptemizleyip takmak takartken sorun yaşarsanız sökmediğinizi sökerek dağıtmadan onu kopyalamak iyi bir fikirdir. Dişlileri ve rulmanları gres ile yağlayın. Gresi fazla kullanmayın, dişlilerin veya bilyaların arasına girmey en gres bir işe yaramaz.

Tırnakları ise ince yağ ile yağlayın, gres tırnağın gövdeye yapışmasına neden olabilir.

Vinçler hangi marka olursa olsun, kolayca sökülür ve hemen hiç sorunsuz toplanabilir. Çok karmaşık gibi görünse de aslında parçalar sadece kendi yerlerine takılabilir, yani hatalı takamazsınız. Parça artmamışsa  takmışsınızdır.

*

A. Ç.

« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2013, 14:55:44 »
İstanbul'da bir teknede kısa bir eğitim verebilirim. Bakım gerektiren bir vinç üzerinde nasıl yapılacağını gösteririm. İsterse tekne sahibi bir diğer vinci söker temizler takar, böylece işlem pekişmiş olur.
*

K. K.

« Yanıtla #6 : Eylül 25, 2013, 15:03:25 »
videoları bende gördüm. Ayrıca vincin planları da var, yağda almıştım ama bir türlü cesaret edemedim. Denemiş korsan var mıdır acep ?

Rıza korsanım ben bile Talya'nın vinçlerini söküp yağlayıp takmıştım.Sizler rahat rahat yaparsınız.
Denize parça düşürmeyin, söktüğünüz sırada takın yeter.
Hatırlayamadığınız yerde öteki vincin tamburunu sökün dağıtmadan bakıp kopya çekerek dağıttığınızı toplayın.
Bu kadar.

*

D. Y.

« Yanıtla #7 : Eylül 25, 2013, 15:28:05 »
Kamil korsana katılıyorum.

Parçaları içerisine koymak, temizleyebilmek için geniş bir leğen ayarlayın. Lewmar sitesinde tüm vinç modellerinin şemalarını içeren pdf dosyalar var. İhtiyacınız olanı basın. Çok rahat yaparsınız.

Ben de geçen sene kendim yapmıştım.

*

M. Ö.

« Yanıtla #8 : Eylül 25, 2013, 16:23:20 »
Ben geçen sene Harken vinçlerimi internetten bakarak (you tube )  söktüm yağladım ve topladım.Yalnız denize parça düşürmeyin Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Çok basit yapabilirsiniz .
*

O. B.

« Yanıtla #9 : Eylül 25, 2013, 16:30:53 »
Eski teknemi 6 yıl kullandım. Hiç bakım yapmadığım gibi gerek de olmadı.
*

K. K.

« Yanıtla #10 : Eylül 25, 2013, 16:38:12 »

Nasıl yani 6 sene hiç yelken yapmadın mı abicim? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Hakan E den önce ben sorayım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. B.

« Yanıtla #11 : Eylül 25, 2013, 16:44:02 »

Nasıl yani 6 sene hiç yelken yapmadın mı abicim? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Hakan E den önce ben sorayım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Haklısın cümle biraz yanlış olmuş. Doğrusu şöyle olmalıydı:
Eski teknemi 6 yıl kullandım. Hiç vinç bakımı yapmadım çünkü ne zaman söksem bakım yapmaya gerek olmadığını gördüm.
*

H. D.

« Yanıtla #12 : Eylül 25, 2013, 16:55:35 »
Orhan korsanım
Son yazdığınızdan dolayı (Hiç vinç bakımı yapmadım çünkü ne zaman söksem bakım yapmaya gerek olmadığını gördüm.) sormam gerekti.Sökülmüş bir vinçte bakım yapma gerekliliği nasıl bir şey?
*

M. A.

« Yanıtla #13 : Eylül 25, 2013, 16:58:03 »
Dönüşün muhteşem olacak galiba Hüseyin Kaptanım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. B.

« Yanıtla #14 : Eylül 25, 2013, 16:58:19 »
Orhan korsanım
Son yazdığınızdan dolayı (Hiç vinç bakımı yapmadım çünkü ne zaman söksem bakım yapmaya gerek olmadığını gördüm.) sormam gerekti.Sökülmüş bir vinçte bakım yapma gerekliliği nasıl bir şey?
Tek bir civata ile tamburu söküyorsun mekanizma ortaya çıkıyor. Gözünle bakıyorsun. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Özetle, ironi yaparak anlatmaya çalıştığım şey, vinçlerde endişe edecek bir durum olmadığı ve sorun yaşamadıkça sökülmemesi gerektiği. Vinçlerin sık sık bakıma ihtiyaç duymadıklarını anlatmaya çalışıyordum.
« Son Düzenleme: Eylül 25, 2013, 17:02:33 Gönderen: Orhan Barut »