0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

S. Ş.

Ynt: VARDAVELA AĞI'NI NASIL MONTE ETTİM.....
« Yanıtla #15 : Mart 31, 2017, 19:43:26 »
Bu iplerin gunese dayanıklı oldugu nasıl anlaşılır acaba?

aramızda tekstilci kaptan varsa soylese, gidip uyduruk birsey takmıyım onca ugrasıcam, iki sezonda elime gelmesin istiyorum...
*

C. G.

« Yanıtla #16 : Mart 31, 2017, 20:37:08 »
Ben bes sezondur kullaniyorum Tuzla ....... dan almistim.

*

S. Ş.

« Yanıtla #17 : Mart 31, 2017, 20:42:07 »
Ugrastıgıma degecek o zaman iyimiş Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

C. G.

« Yanıtla #18 : Mart 31, 2017, 21:21:32 »
Semih,

Ben montaji yaptiktan sonra iplere zeytinyagi surdum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

N. Ö.

« Yanıtla #19 : Mart 31, 2017, 21:45:45 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu iplerin gunese dayanıklı oldugu nasıl anlaşılır acaba?

Tekstilci değilim ama kullandığım için biraz biliyorum. Bu türlü ağlar çoğu
kere polyester elyafından yapılır. Eğer sizinki de böyle ise en az on yıl güneş ışınlarının yakmasına dayanabilir.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

N. P.

« Yanıtla #20 : Mart 05, 2021, 11:28:32 »
Vural Korsan Selam,

10x10cm için kaç mm ip kalınlığı kullandınız. 4 ve 6mm seçenekler var diyorlar.

Nedim

Vural korsan bu ağın standard eni kaç cm ?
gözlerin 10x10cm. olduğuna eminmisiniz ? fotolarda daha ufak gibi görünüyor.

10X10 dur
*

N. P.

« Yanıtla #21 : Mart 13, 2021, 23:57:18 »
Selam,

Vardavela ağını Alt kısma bir türlü sabitleyemedim. Vardavela ayakları arasına gergin ip koyup bunun üzerine montaj denesem de ip kendini yukarıya doğru bırakıyor.

Son çare olarak, her ne kadar fibere dokunmak istemesemde, Fiber gövde üzerine delip kancalar veya Mapalar koymayı düşünüyorum.

Siz nasıl gerdiniz bir öneriniz var mı?

Nedim

*

A. K.

« Yanıtla #22 : Mart 14, 2021, 00:09:45 »
Vardavela nın alt kısmına küçük halkalar kelepçeledim. Araya ip yerine iyice gerilmiş tel bağladım bu şekilde yukarı çekmiyor. Vardavelanın dibinden bağladığım için de yanal etkisi olmuyor
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #23 : Mart 14, 2021, 10:42:18 »
Ben iş gereği sezonda 3-5 kere güvenlik ağı takıp çıkartıyorum, yöntemim şöyle ;

Ağı açıp geçici olarak vardavela üzerine seriyorum, puntellere takıp asıyorum.
Baştan başlayarak önce üst kısımda 2 delikte bir hem ağdan hem vardavela telinden geçecek (bir sağa bir sola doğru) şekilde bir el incesini kıça kadar geçiriyorum.
Sonra yine baştan başlayıp ayrı bir el incesini 3 delikte bir ağdan geçirip (yine sürtünmeyi azaltmak için bir sağa bir sola) tüm puntel ayaklarının altından geçirip kıça kadar işliyorum.

Sonra olarak üst ipi elle gerdirip bağlıyorum, sonra alt ipi ayrı bir elincesini pursik bağı ile üstüne bağlayıp vinç yardımı ile kopmaya yakın derecede gerdiriyorum, bu arada ağı elle birkaç kere aşağıya bastırıyorum, yeterli gerginlik (ve ağın alt yakası küpeşteye yaklaşınca) bağlıyorum.

En son başta ve kıçta artan el inceleriyle ağın artan kısımlarını kromların üstüne güzelce sarıp estetiğini sağlıyorum.

Yaklaşık 1 saatte tüm tekneyi (46ft) donatıp 15dk da sökebiliyorum.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Mart 14, 2021, 10:48:00 Gönderen: Özgür Ökten »
*

N. P.

« Yanıtla #24 : Mart 14, 2021, 12:26:34 »
Atilla korsan,

Vardavela altına halkaları nasıl kelepçelediniz. Kullandığınız parçanın bir fotosu var mı?

Nedim

Vardavela nın alt kısmına küçük halkalar kelepçeledim. Araya ip yerine iyice gerilmiş tel bağladım bu şekilde yukarı çekmiyor. Vardavelanın dibinden bağladığım için de yanal etkisi olmuyor
*

A. K.

« Yanıtla #25 : Mart 14, 2021, 14:06:06 »
küçük halkaları ince kelepçelerle halkalar aşağı gelecek şekilde bağlıyorum. 3mm veya 4 mm kromlu veya plastik kaplamalı teli halkaların arasından geçirerek gerdirme ile geriyorum.
*

N. P.

« Yanıtla #26 : Mart 14, 2021, 14:27:07 »
Tekrar selam

Halkaları monte etmek için bu tarz bir boru kelepçesi mi kullanıyorsunuz. Başka bir ürün mü?

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
küçük halkaları ince kelepçelerle halkalar aşağı gelecek şekilde bağlıyorum. 3mm veya 4 mm kromlu veya plastik kaplamalı teli halkaların arasından geçirerek gerdirme ile geriyorum.
*

A. K.

« Yanıtla #27 : Mart 14, 2021, 14:57:27 »
Aynen bu kelepçe , incesinden. Bulabilirseniz ince plaka silikon eger bulamazsanız ince plaka gibi silikon sıkıp dondurun. Yukarı kaymasını önlemek için altına döktüğünüz silikonu kelepçenin altına takın . Teli iyice germeniz gerekir .
« Son Düzenleme: Mart 14, 2021, 14:59:20 Gönderen: Atilla Kaplan »
*

S. K.

« Yanıtla #28 : Mart 15, 2021, 15:02:21 »
Şuna 50€ istiyorlar diye delirip kavga ediyorum her defasında ama cidden bela bir iş yahu... Bir de cumartesi günü bütün teknelerden müşteri indikten sonra haftanın en yoğun 4-5 saatinde yapılacak şey değil bu...

Bence default olarak bu ağ her charter teknede olmalı ve "çıkartın" diyen sökme-takma (takma-sökme değil) parası olarak 50 - 775 artık kaç euro istenirse ödemeli  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. D.

« Yanıtla #29 : Nisan 28, 2021, 21:26:18 »

Sonra olarak üst ipi elle gerdirip bağlıyorum, sonra alt ipi ayrı bir elincesini pursik bağı ile üstüne bağlayıp vinç yardımı ile kopmaya yakın derecede gerdiriyorum, bu arada ağı elle birkaç kere aşağıya bastırıyorum, yeterli gerginlik (ve ağın alt yakası küpeşteye yaklaşınca) bağlıyorum.

Özgür hocam ben bu cümleyi anlayamadım. alt ve üst ipleri mi birbirine bağlıyorsunuz? Bende güverteyi delmeden, alt ipi nasıl gererim onu düşünüyorum.