Tekneye köpek aldığımızda iki defa denize düşürdük. Bu nedenle köpeği sağlama almak için vardavela ağı arayışına girdik.
İlk önce marinada bu işi yapanlara başvurduk ve geldiler ölçü aldılar ve fiatlandırdılar. Metersi 22 TL ye mal olacağını söyleyince bu işi kendim yapmaya ve ucuza getirmeye karar verdim. Girdim internete ve aradım taradım ve en ucuz aşağıdaki firmayı buldum. Metresi 5 TL ve 10X10 gözaralığı var..
5X5i numune olarak aldık denedik ve sonuç rezaletti.Bu nedenle en uygun ağ gözenek aralığı benim kanımca 10X10..
İlk teknem 31 feet VİKO ya toplam 20 metre ağ aldım. Bu firmanın en ürününün en güzel yanı ağın eni tam tekneye cuk oturuyor.
VİKO1 de puntellerde delik vardı ve sorun olmadı. Ağın alt tarafını bu deliklere, üst tarafını puntel teline kablo bağı ile tutturdum ve sorun olmadı..
Şimdiki teknede puntellerin alt tarafında ağı monte edecek uygun delik yoktu. Bu nedenle kendim bir sistem geliştirdim ve çok başarılı oldu...
AĞI PUNTELLERİN ÜST KISMINA MONTE ŞEKLİ Ağı puntellerin üst kısmına ikişekilde monte edebiliyoruz. Birincisi plastik kelepçe ile , ikincisi puntel telini komple çıkarıp ağı üzerinden geçirme yöntemi ile. Ben sancak tarafa bir yöntem, iskele tarafa diğer yöntemi kullandım. Şimdi hangisinin daha sağlam olduğunu zaman gösterecek..
ağı kablo ile üst puntele monte etme Burada kullanacağınız kablo çok önemli. Eğer kıytırık ve kalitesiz kablo alıriseniz çabucak sıcakta kopacaktır. Bu nedenle biraz kalın ve kaliteli kablo öneririm.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap ağı kablosuz üst puntele monte etme Bu en sağlam ama biraz uğraştırıcı bir yöntem. Puntelin en üst telini çıkarıp ağın üst tarafını teli içerisinden geçirerek monte ediyorsunuz.Kablo derdi, kopma derdi yok..Ben iskele tarafı bu şekilde yaptım...
Üye Ol veya Giriş Yap Kupeşte deliği yoksa nasıl ağı aşağıya nasıl monte edeceğiz.. Bu çok kolay bence. Yapacağımız biraz uzun ve paslanmaz krom ağaç vidası almak. Bu vidaları aşağıdan aralarında uygun aralığı bırakarak küpeşte tahtalarına monte ediyoruz. Ağı üzerine aşağı kenarlarından vidalara geçiriyoruz...
Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap muhtemel sorulara cevaplar Ağı aşağıdan monte etmek çok sağlam ve emniyetli bir yöntem. Vida başları biraz büyük olacak. Vida başları kesinlikle ayağımıza çapariz vermiyor
Ağın üstünü 1 m monte ettikten sonra altını monte edeceğiz. Bu şekilde tüm tekneyi döneceğiz. Ağ biraz kasılacak ama korkmayın gerince düzeliyor...
Koçboynuzları kısmını ağı kesmeden kablo ile sıkıştırarark uygun aralığı verebilirsiniz...
Kalitesizkablo alırsanız güneşte çıtır çıtır kopacaktır.
Ağı aşağıdan sakın ha uzatacağınız bir telle monte etmeyin, tel esniyor ve görüntü kötü oluyor...
Aşağıdaki firmanın ürünü tam bizlerin teknesine cuk oturuyor...Herkese kolay gelsin
"Vardavela ağı , metrekaresi 5,5 tl
GOROVA İŞ GÜVENLİĞİ SAN. TİC.LTD. ŞTİ "
Tel: +90 216 311 11 21
Tel2: +90 216 311 11 31
GSM: +90 554 672 31 22
E-Mail:
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap