0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

T. A.

Re: Tuvaletlerde Porçöz
« Yanıtla #30 : Ağustos 21, 2013, 14:35:01 »
Fatih, sağolasın.  Ilk bulduğum yerden alacağım. 
*

H. A.

Ynt: Tuvaletlerde Porçöz
« Yanıtla #31 : Ağustos 21, 2013, 15:59:35 »
Konuya biraz geç giriyorum , ancak zaman bulabildim.
Eğer taşlaşmışsa boruları söküp içindeki taşları bir yere vurarak kırıp yıkayıp yeniden takmak veya boruları Vetusun koku yapmaz boruları ile değiştirmek  bence en uygun çözüm. Ben değiştirdim.
Depoda taş oluşmuşsa  ben şu şekilde giderdim: önce her iki depoya (bir depo 85 litre) 5 er litre sirke döküp , üstünü su işe doldurup 15 gün bekledim. 15 gün sonra bir kısım taşlar deponun dibine dökülmüştü. Onları dipten kepçe ile aldım, kalanların üzerine badanacı köşe fırçası ile porçöz sürüp ispatula ile kazıdım ve bu işlemi birkaç kere tekrarlayıp, aralarda bol su ile yıkadım, sonunda sirkenin tuvalet taşındaki ve depodaki boyamasını gidermek için her depoya 2 litre çamaşır suyu döküp üstünü su ile tamamlayıp , bir hafta bekleyip duruladım, depolar yeni alınmış gibi oldu.
Yeniden taş oluşmaması için ne yapıyorum:  tuvaletleri ev tuvaleti dibi temizleme maddeleriyle ( domestos tuvalet temizleme ürünü ) temizleyip, domestosun kalanlarının borularda ve depoda bir süre kalmasına özen gösteriyorum. Sezonda en az iki sezon sonunda bir  kere önce tuvaletlere 2 litre porçöz döküp( üstünde çaydanlık resmi olan) tatlı su ile karıştırıp, borularda dinlendirerek depoya basıyorum, sonra depoyu tatlı su ie doldurup 3-5 gün bekletiyorum ve boşaltıyorum.
Bu işlemlerin yan etkisi oluyormu. Her sezonda bir kere tuvalet çıkışındaki büzük çekvalf evsafını yitiriyor ve değiştiriyorum. Başkada bir olumsuzluk yaşamadım. İki senedir depo temizliğinden sonra  bu uygulamayı yapıyorum, kesin konuşabilmek için depoların önündeki kapakları söküp bakmam gerekiyor. Bakınça sonucu paylaşacağım.

*

H. E.

« Yanıtla #32 : Ağustos 21, 2013, 16:05:40 »
Şu parçalar nedir? Herkes kendine göre bir isimle anıyor: büzük çekvalf, vakvak, flap, alttaki emme-basma parçacığı vb. ...

Mesela aşağıdaki resimde var mı? PArça numarasını bulsak da öyle konuşsak. Ben zaten konuyu tam bilmediğim için anlamakta zorlanıyorum.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. A.

« Yanıtla #33 : Ağustos 21, 2013, 16:10:44 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Şu parçalar nedir? Herkes kendine göre bir isimle anıyor: büzük çekvalf, vakvak, flap, alttaki emme-basma parçacığı vb. ...

Mesela aşağıdaki resimde var mı? PArça numarasını bulsak da öyle konuşsak. Ben zaten konuyu tam bilmediğim için anlamakta zorlanıyorum.

Hakan korsanım çok haklısın bir bilen yazsada kavram kargaşası bitse. Ben büzük çekvalf diye üst sıranın sağındaki büyük siyah parçayı kasdetmiştim.
*

K. K.

« Yanıtla #34 : Ağustos 22, 2013, 00:11:20 »
Bu parçalar tamir takımı... Öncelikle yeteri kadar likit alınıp neyin ne olduğu unutulur...Sonra pompalanan el pompası çevre civataları sökülür...(Sanırım 6 adet) Pompanın öringi ve silindirin içi parmakla greslenir...el pompası tekrar monte edilir... Hadi buraya kadar geldim biraz daha devam edeyim derseniz iki kadeh daha yuvarlanır...aşağıdaki pompa çıkışındaki üçgende o üç sökülmeyecesi vida sökülür...ypslon tarzı lastiği değiştirip değiştirmeme kararı şuna bağlıdır...onu lavaboda temizleyebilir(hazır batmışken) ya da değiştirebilirsiniz...Genellikle herkes onu hazır batmışken temizlemeye kalkar...Yesss... temizleyin...Onu temizledikçe klozetin içini de temizlemeye yakınlaşıyorsunuz demektir...Evetttt...bir kaç senedir işediğiniz kalkerler temizlemeye çalıştığınız şeyler muhtemelen...Ve bir şey söyleyeyim...Bunu sizden başkası temizlemeyecek...Temizlediğini söyleyen şirketlerde muhtemelen kullandıkları kimyasallarla sizi daha boktan bir duruma sokacaklardır...Benden söylemesi...

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. E.

« Yanıtla #35 : Ağustos 22, 2013, 00:13:49 »

Aha bir de epsilon çıktı!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

K. K.

« Yanıtla #36 : Ağustos 22, 2013, 00:49:57 »
O yeni çıkmadı....yıllardan beri sen z...çtığında hep oradaydı Hakanım Erimim...Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu arada ypslon ayrı da satılır...

Bizim ypslon dediğimiz lastik ''tuvalet çıkışı üçgen dalga'' diye satılır... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: Ağustos 22, 2013, 00:52:39 Gönderen: Kadir Kurtbayram »

*

H. E.

« Yanıtla #37 : Ağustos 22, 2013, 09:19:43 »
O yeni çıkmadı....yıllardan beri sen z...çtığında hep oradaydı Hakanım Erimim...Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu arada ypslon ayrı da satılır...

Bizim ypslon dediğimiz lastik ''tuvalet çıkışı üçgen dalga'' diye satılır... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimde var mı?
*

Z. T.

« Yanıtla #38 : Ağustos 22, 2013, 18:18:25 »

Hakan korsanım çok haklısın bir bilen yazsada kavram kargaşası bitse. Ben büzük çekvalf diye üst sıranın sağındaki büyük siyah parçayı kasdetmiştim.

Bu parçanın adı JABSCO Türkiye temsilcisi tarafından "vakvak" olarak tescil edilmiştir  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Diğer parçaların adını bilmiyorum. Yalnız sol alttaki pompanın gövdeye takıldığı yerde kullanılıyor. Kolu kilitlediğiniz zaman, kolun en altındaki bir plastik çubuk diyelim o ortadaki "dil" e bastırıyor ve borulardan klozete geçişi engelliyor. Vakvak da aynı işe yarıyor, biliyorsunuzdur.

Selamlar.

« Son Düzenleme: Ağustos 22, 2013, 18:19:21 Gönderen: Zafer Türkmen »
*

C. E.

« Yanıtla #39 : Eylül 27, 2013, 18:29:47 »
Tuvalete girişecekler için faideli eserler:

Seçmeler:

*

S. Ç.

« Yanıtla #40 : Eylül 27, 2013, 22:08:15 »
Videolar için tşk ederiz.İlk defa nasıl çalıştığını anladım.
*

İ. G.

« Yanıtla #41 : Eylül 28, 2013, 14:37:11 »
Gerçekten çok faydalı videolar.... Paylaşım için teşekkür ederim.