0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

G. D.

Tuvaletlerde Porçöz
« Yanıtla #15 : Ağustos 10, 2013, 20:16:44 »
Sirkedense limon tuzunu tercih ederim. Bence kirece karşı sirkeden daha etkili.
*

H. D.

Ynt: Tuvaletlerde Porçöz
« Yanıtla #16 : Ağustos 10, 2013, 21:11:53 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sirkedense limon tuzunu tercih ederim. Bence kirece karşı sirkeden daha etkili.

Limon tuzu yani sitrik asit tuzları. Buda zayıf asitler sınıfındadır.Normal halde taş gibi olduğundan  önceden eritilmesi yani fazladan işlem gerekir

*

G. D.

Tuvaletlerde Porçöz
« Yanıtla #17 : Ağustos 11, 2013, 00:09:57 »
Tabi tabi sıcak su ile eritip depoya dökerseniz depoyu tertemiz yapacaktır. Kıyaslamayı kireçli bir çaydanlık veya su ısıtıcıda yapabilirsiniz.

*

A. Ç.

« Yanıtla #18 : Ağustos 11, 2013, 04:58:34 »
Porçöz, seramik veya porselen yüzeylerin üzerindeki parlak yüzeyi eritir. bir daha tuvalet taşını temizleyemezsiniz. Oksalik asit kullanın. Kristaldir. Su ile istediğiniz ölçüde seyreltebilirsiniz. Temizlendikten sonra da salatanın artan limon veya sirke ve zeytinyağını tuvalete dökün. Hem pompayı yağlar hemde kireç oluşmasını engeller.
*

N. K.

« Yanıtla #19 : Ağustos 11, 2013, 05:50:55 »
Ben boruları 2 senede bir değiştirmeye razıyım.  Sonuçta koku derdi de ortadan kalkıyor.  Ama ayni kalkerik yapının pis su tankinda da oluştuğuna adım gibi eminim. Benim derdim (eldiven olayına girmeden :-) ) pis su tanklarını temizlemek.
Bu arada istanbul'da bir firma bu kalker taşıyla beslenen bir bakteri satıyormuş. Aslında en iyi çözüm buymuş. Atiyorsun tanka iş bitiyor. Ama daha firma bilgilerini eke geçiremedim :-))
[/quote]
Eğer koku hissetmeye başladıysanız.Borularla uğraşmanızı tavsiye etmem değiştirin.Tankı değiştiremiyeceğinize göre iyi bir netice almak istiyorsanız söküp dışarda önce basınçlı suyla yıkayın.(karcher)
Sulandırılmış porçözde biraz bekleterek. plastik spatula ile kolunuz yetiştiği kadar kazıyın derim.Gayet uzun kollu eldiven gerekiyor.Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Pek tatsız ama fazla zaman almaz.Başından çok geçmiş biri olarak tavsiyemdir.Kimyasallarda gunlerce bekletmekten ziyade daha kolaydır.
Bu arada pompanın yedek parçalarını da değiştirirseniz iyi olur tabii ki...
« Son Düzenleme: Ağustos 11, 2013, 05:56:08 Gönderen: Nezih Kılıçkını »

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

T. A.

« Yanıtla #20 : Ağustos 11, 2013, 09:09:49 »
Gönenç korsanım verdiğiniz bilgiye teşekkürler
Nezih korsan, öncelikle teşekkürler. yukarıda da yazdığım gibi borular zaten değişti. Depo sorunsuz şu anda. Ben daha çok yeniden oluşumu engelleyecek bir metod arıyorum. Arada depoda birşey varsa o da temizlenir diyorum. Tabii gerekirse eldivenler takılacak ama daha 2 Yaşında teknede deponun  o hale geldiğini zannetmiyorum.
Ahmet abi, oksalik asit sirkeden daha mı iyidir. Nereden alabilirim? Ne sıklıkla ve ne yoğunlukta kullanmak gerekir? Zeytinyağı konusunu birçok fransız site de yazmış. Ben de uygulamaya başlıyacağım. Teşekkürler
*

A. Ç.

« Yanıtla #21 : Ağustos 11, 2013, 15:43:46 »
Oksalik asit Internetten bulunuyor. Türkiye'de 1 kg ambalajlarda satıyorlar. Ayda iki defa salata sosu aslında yetiyor.

*

K. U.

« Yanıtla #22 : Ağustos 11, 2013, 17:41:30 »
Oksalik asit Metal pası lekeleri özellikle demir pası için çok etkilidir.
Kalsiyum ihtiva eden ortamlarda kendiside sorun olan kalsiyumoksalata dönüsür.
Oksalik asidi verinde ve dikkatli kullanmak gerekir.

Zeytin yağı dökmek pompalama sorununu kısa bir süre için çözer.
(Yağ ile pompa piston lastiği şişer ve yumşar,düzgün çalışır.)
Devamında daha sık yağ ister kısa sürede yağ fayda etmez hale gelir.
*

G. D.

Tuvaletlerde Porçöz
« Yanıtla #23 : Ağustos 11, 2013, 22:11:29 »
Boruları söktüğünüzde, bence sirke, limon tuzu, lavoba aç, ve porçöz ile (ve diğer öneriler) bir deneme yapın. Hangisinin daha etkili olduğunu bence kendiniz görün. Hatta küçük bir video ile de durumu belgelerseniz:) tadından yenmez diye düşünüyorum. Bence önleyici tedbirler tedaviden çok daha önemli.
*

N. K.

« Yanıtla #24 : Ağustos 12, 2013, 06:27:45 »
Gönenç korsanım verdiğiniz bilgiye teşekkürler
Nezih korsan, öncelikle teşekkürler. yukarıda da yazdığım gibi borular zaten değişti. Depo sorunsuz şu anda. Ben daha çok yeniden oluşumu engelleyecek bir metod arıyorum. Arada depoda birşey varsa o da temizlenir diyorum. Tabii gerekirse eldivenler takılacak ama daha 2 Yaşında teknede deponun  o hale geldiğini zannetmiyorum.
Ahmet abi, oksalik asit sirkeden daha mı iyidir. Nereden alabilirim? Ne sıklıkla ve ne yoğunlukta kullanmak gerekir? Zeytinyağı konusunu birçok fransız site de yazmış. Ben de uygulamaya başlıyacağım. Teşekkürler
Tunç korsan,
Eski teknem 351 oceanis idi.Bok tankı kanepenın altındaydı.İleriki yaşlarda ne yaptıysam koku uzun vadeli önlemez oldu.Salondan banyoya giden hortumların uzunluğu da ayrı birer sorundu.Depo, zaman içinde gerek sallantıdan gerekse içinde oluşan basınçtan sızıntı da yapmaya başladı.Zaten ne kadar pompalasanızda dipte 2 cm lik bir seviyedeki pisliği boşaltmanız mümkün olmuyor.
Sorunu kökünden çözmeye karar verdim.Banyoda bir köşeye yeni bir poliüretan depo yaptırıp.deniz seviyesinden yukarıya astım.Bir vana ile direk denize boşalmasını sağladım.Bu nedenle içinde hiçbir birikim kalmadığından.koku sorunu ortadan kalktı.Hortumlarda hemen alttan boşaltma veya taşıma yaptığından kısaldı.
Boşta kalan boşaltma pompasını da sintineye sabitledim 2. bir güvenlik pompası haline geldi.
Kanepenin altında dünya yer kaplayan malzeme ortadan kalkınca . yerine ciddi bir depo alanı çıkmış oldu.
Yanlış hatırlamıyorsam birkaç yıl önce gekoda bu inşaat işini paylaşmıştım:)
Sizin ve diğer Gekoların aklında bulunsun diye yeniden hatırlatayım dedim...
Klozetlere zeytinyağı artıkları da doğrudur.
« Son Düzenleme: Ağustos 12, 2013, 06:31:07 Gönderen: Nezih Kılıçkını »
*

H. D.

« Yanıtla #25 : Ağustos 12, 2013, 08:27:12 »
Oksalik asit Metal pası lekeleri özellikle demir pası için çok etkilidir.
Kalsiyum ihtiva eden ortamlarda kendiside sorun olan kalsiyumoksalata dönüsür.
Oksalik asidi verinde ve dikkatli kullanmak gerekir.

Zeytin yağı dökmek pompalama sorununu kısa bir süre için çözer.
(Yağ ile pompa piston lastiği şişer ve yumşar,düzgün çalışır.)
Devamında daha sık yağ ister kısa sürede yağ fayda etmez hale gelir.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. A.

« Yanıtla #26 : Ağustos 12, 2013, 09:11:16 »
Tuvalet pompasının yağlanma işini West Marin'de satılan plastik şişede satılan yağ ile hallediyorum.
Haftada kahve fincanının dörtte biri kadar döküyorum.
Bir hafta rahat çalışıyor.Bir şişesi 2 sene idare ediyor.
Selamlar
*

F. S.

« Yanıtla #27 : Ağustos 20, 2013, 22:37:08 »
Tunç Korsan lütfen istanbul daki firmanın sattığını bulursan haber ver aynı dert ten bende biraz muzdarip im gerçi benim tuvalet elektrikli ve çok kokmuyor ama yine de rahatsız edici hafif bir koku oluyor üs taraftan 3/5 litre sirke dökmek bana çok mantıklıda geliyor ayrıca Aslına bakarsan her fısatta üstten su doldurup 3/4 defa yıkamak birikimi azaltmak açısından en iyi çözüm bence
*

Ö. K.

« Yanıtla #28 : Ağustos 21, 2013, 09:57:15 »
Bu sorunun ağırlıklı sebebi yetersiz deniz suyu popalanması kanımca.
Pislik klozet çukurunda kaybolur kaybolmaz pompalama bırakılmamalı.

Bende elektrikli tuvalet var. Herkese en az on saniye basın derim.

Bir kaç ayda bir de tank çıkışını kapatıp 5lt çamaşır suyu döküyorum ve tanka basıyorum, üzerine de deniz suyu basıyorum tank dolana kadar. Seyirde 1-2 saat dolaştıktan sonra boşaltıyorum. Bu işlemi tank temizliği için yapıyorum. Bendeki tank polietilen ve beyaz renkte. Temizlik dışarıdan belli oluyor. Vanalar plastik.

Borular için bu işlemin yeterli fayda sağlamayacaktır. Koku geldiğinde değiştirmeyi düşünüyorum.

Tekne uzun soluklu terk edildiği zaman tuvalet ve hortumların tatlı su ile dolu bırakılması, daha sonraki ilk çalıştırma esnasındaki ağır kokunun önüne geçmesini sağlıyor.
« Son Düzenleme: Ağustos 21, 2013, 09:58:43 Gönderen: Ömer Kırcal »
*

F. S.

« Yanıtla #29 : Ağustos 21, 2013, 10:56:56 »
Tunç korsan o söylediğin bakteri yiyen malzemeyi buldum ismi Bioculture markası Nilco.Ancak bu malzeme pis sutankındaki pislikleri 1/2 gecede yok edemiyormuş kışlama yaptığın zaman döküp üstünede su basıp kapatman gerektiğini söylediler .