0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

K. K.

Ynt: TEKNENİN ÇIKIŞLARINA TUTYA
« Yanıtla #30 : Ocak 10, 2013, 18:06:38 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Teknenin bazı vanalarının değişmesi gerekecek.
Topiği okudum, Bronz ve plastik arasında kaldım ve bir sonuç çıkaramadım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Üzerinden 1 yıl geçmiş, karaya alma vakti geldiğinden bu konu yeniden canlandırılabilir.
Geçen 1 yılda bu konuda deneyimi oluşan korsanlardan yardım lütfen.

Yalova da karaya çıktığında bakarız...Belki de değişmesi gerekmeyecek  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. Ç.

« Yanıtla #31 : Ocak 10, 2013, 18:28:58 »
Plastiklerin verileri güven verici olsa da, denizcilerin ve benim şahsi fikrim bronzdan yana. Pirinç, paslanmaz çelik gibi malzemelerden kesinikle kaçının.  Plastikler hala kendini ispatlayamadığına göre güvenilen bronz malzemeden şaşmayın. Plastik kullanmaya karar  verirseniz, bir kaç sene ara ile tecrübelerinizi yazın ki  bu konuda bilgimiz artsın.

*

Ö. K.

« Yanıtla #32 : Ocak 10, 2013, 19:24:58 »
Ahmet abi kompozit/plastik uygulamalar sandığınız kadar yeni bir uygulama değil.

Bakınız/sorunuz - ki forumun derinliklerinde açıklamıştı zaten- Nurettin İşletici...

Plastiklerin verileri güven verici olsa da, denizcilerin ve benim şahsi fikrim bronzdan yana. Pirinç, paslanmaz çelik gibi malzemelerden kesinikle kaçının.  Plastikler hala kendini ispatlayamadığına göre güvenilen bronz malzemeden şaşmayın. Plastik kullanmaya karar  verirseniz, bir kaç sene ara ile tecrübelerinizi yazın ki  bu konuda bilgimiz artsın.

*

Ö. K.

« Yanıtla #33 : Ocak 10, 2013, 19:26:15 »
Ayrıca seri üretim teknelerin hemen hemen hepsinde paslanmaz kullanıldığını hatırlatırım.

*

A. Ç.

« Yanıtla #34 : Ocak 10, 2013, 19:43:20 »
Ben ve benim gibiler plastikten henüz emin değiller. Bu güvenin oluşması onlarca yıl alır. Paslanmaz kimin kullandığıını açıklar mısın?  Uzak duralım.  Bazıları seri üretim yapıyor diye yanlış uygulamaları doğru sayılmaz.
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2013, 19:52:13 Gönderen: Ahmet Çelenoğlu »

*

K. K.

« Yanıtla #35 : Ocak 10, 2013, 20:22:12 »
Ben başka bir şeyi merak ettim... Sözkonusu vanalar ve flanşlar ister plastik,ister krom ve isterse bronz olsun... Vanalardaki sızdırmazlığı sağlayan ekipman öring değilmi?
*

Ö. K.

« Yanıtla #36 : Ocak 10, 2013, 20:23:26 »
Demek istediğim bronz dışında kulananların da var olduğu ve denizliklerinin sorgulanmasının ise fazlaca iddealı olduğuna dikkatinizi çekmekti...

...denizcilerin ve benim şahsi fikrim bronzdan yana.

*

K. K.

« Yanıtla #37 : Ocak 10, 2013, 20:36:33 »
Dikkatimizi çektiniz...ve çok kibarsınız Kırcal korsan... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. Ç.

« Yanıtla #38 : Ocak 10, 2013, 20:40:53 »
Küresel vanada o ring duymadım.
*

K. K.

« Yanıtla #39 : Ocak 10, 2013, 21:33:06 »
Pekii küresel vanada sızdırmazlığı sağlayan nedir?
*

A. Ç.

« Yanıtla #40 : Ocak 10, 2013, 21:42:40 »
Dışı kaplanmış içi delik bir küre, bir küre yuvasında sızdırmayacak şekilde dönüyor.  Bazı vanalarda ise bu silindir şeklinde.
*

A. S. E.

« Yanıtla #41 : Ocak 10, 2013, 22:24:34 »
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Marelon meets or exceeds ABYC (American Boat & Yacht Council) and ISO 9093-2 Standards.

Bunlar bronz arkadaşlar.

*

Ö. K.

« Yanıtla #42 : Ocak 10, 2013, 22:29:21 »
Teşekkürler Atilla abi.
*

A. S. E.

« Yanıtla #43 : Ocak 10, 2013, 22:54:13 »

Teknenin bazı vanalarının değişmesi gerekecek.
Topiği okudum, Bronz ve plastik arasında kaldım ve bir sonuç çıkaramadım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Üzerinden 1 yıl geçmiş, karaya alma vakti geldiğinden bu konu yeniden canlandırılabilir.
Geçen 1 yılda bu konuda deneyimi oluşan korsanlardan yardım lütfen.

Rica ederim Ömer'cim  , amacım Hakan korsana objektif  veriler sunmaktı. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2013, 22:55:11 Gönderen: Atilla Serdar Erdoğan »
*

N. İ.

« Yanıtla #44 : Ocak 11, 2013, 12:28:09 »
Benim teknemin tüm vanaları plastik ve  21 yaşında hepside  sapasağlam 2 on yıl geçirmiş 3'üncüde de emin adımlarla ilerliyorlar.
Ahmet korsanım sizin için kaç on yıl yeterlidir?