0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

S. Ş.

Ynt: Teknelerde rutubet ve küf
« Yanıtla #45 : Ekim 30, 2017, 23:06:47 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Üç yıldır sahil elektriği beslemeli şekilde elektrikli nem alıcı kullanıyorum. Çok memnunum. Çıkışını mutfak lavabosuna veriyorum. Bir keresinde denize deşarj yerine vanası gri su tankında kalmış, 2 ayda 120 lt su yapmıştı!

Balım SY

Inanılmaz rakam verdin Murat korsanım...

Tabletlerle  butun kıs sezonu 2 litre en cok cıkarmısımdır...

Hatchleri acık mı bıraktınız,yada tamamen kapatmalı mı dıye dusunmeye basladım?
« Son Düzenleme: Ekim 30, 2017, 23:12:41 Gönderen: Semih Sener »
*

u.

« Yanıtla #46 : Ekim 30, 2017, 23:08:11 »
Ufuk Korsan uyumadan evvel Aygaz’ı havuzluğa koysanız keşke .
Hayatım boyunca Bu Tüpten korktuğum kadar hiç bir şeyden korkmadım.
Kendi kayığımızda seyir sırasında asla yakmıyoruz Demir’de iskele ve marinada iken bile çok nadir kullanıyoruz.
En kısa zamanda tüpten komple kurtulacak bir çözüm bulmayı umuyorum.

Evet haklısınız çok çok dikkat edilmeli ağzını sıkı sıkıya kapatıyorum haa bir korsanım daha çok terletir demiş katılmıyorum zaten havanın içindeki oksijenide yakma prensibi ile çalışıyor terleme yapmaz o yüzden zehirlenme açısından da yaptığım şey Yelken direğinin oraya bir tane mutfağın üzerine bir tane olmak üzere UFO tipi manika taktım bunların bir kapağı olmadığı için sürekli havayla sülkilasyon halinde buralar sürekli açık olduğu halde ısıtmada verimi çok iyi
« Son Düzenleme: Ekim 30, 2017, 23:09:07 Gönderen: Ufuk Dumlu »

*

S. Ş.

« Yanıtla #47 : Ekim 30, 2017, 23:27:11 »
Nem alıcı kullanırken tekne tamamen kapatılmalı  , suyu dısarı attığımıza  gore, içerde dolaşan havanın sureklı kuru kalması ıcın bu gerekli  yoksa içeri gireni yeniden kurutmak ıcın daha cok calısması lazım fakat kuruttuktan sonra da ayarlı oldugu için nem artmadıkça calışmayacagı için çokta enerjı tuketmeyebılır bu durumda...

*

O. E.

« Yanıtla #48 : Ekim 31, 2017, 00:19:16 »
Üç yıldır sahil elektriği beslemeli şekilde elektrikli nem alıcı kullanıyorum. Çok memnunum. Çıkışını mutfak lavabosuna veriyorum. Bir keresinde denize deşarj yerine vanası gri su tankında kalmış, 2 ayda 120 lt su yapmıştı!

Balım SY

Günde 2 litre su yapmış kış günü , su toplama havsası gibi
*

M. E.

« Yanıtla #49 : Ekim 31, 2017, 01:02:19 »

Balım SY

Her yer kapalı, yoksa nemli hava sürekli içeri giriyor. Bu şekilde tekneye geldiğimde yatak yorgan herşey kupkuru oluyor. Geçenlerde aynı cihazı oğlumuzun Arnavutköy’deki ofisine aldık. Günde 4 litre su yaptı. Gerçi apartmanın altını su basmıştı o günlerde Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Balım SY

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

S. Ş.

« Yanıtla #50 : Ekim 31, 2017, 01:43:37 »

Balım SY

Her yer kapalı, yoksa nemli hava sürekli içeri giriyor. Bu şekilde tekneye geldiğimde yatak yorgan herşey kupkuru oluyor. Geçenlerde aynı cihazı oğlumuzun Arnavutköy’deki ofisine aldık. Günde 4 litre su yaptı. Gerçi apartmanın altını su basmıştı o günlerde Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Balım SY

Denıycem kafama yattı... tablet cerez ve bosa masraf gıbı gelmeye basladı ,ıyısı 100 lıra bırde ...
« Son Düzenleme: Ekim 31, 2017, 01:44:22 Gönderen: Semih Sener »
*

K. Ç.

« Yanıtla #51 : Ekim 31, 2017, 09:58:45 »
Kendi kayığımızda seyir sırasında asla yakmıyoruz Demir’de iskele ve marinada iken bile çok nadir kullanıyoruz.

Evet haklısınız çok çok dikkat edilmeli ağzını sıkı sıkıya kapatıyorum haa bir korsanım daha çok terletir demiş katılmıyorum zaten havanın içindeki oksijenide yakma prensibi ile çalışıyor terleme yapmaz o yüzden zehirlenme açısından da yaptığım şey Yelken direğinin oraya bir tane mutfağın üzerine bir tane olmak üzere UFO tipi manika taktım bunların bir kapağı olmadığı için sürekli havayla sülkilasyon halinde buralar sürekli açık olduğu halde ısıtmada verimi çok iyi

Ufuk korsanım, LPG yanma sonucu su buharı ve karbon dioksit ortaya çıkarır. İsterseniz bunu basit higrometreyle de ölçebilirsiniz. Son karar elbette sizin ama bu bacasız ısıtıcıların ısıttığı ortamlarda fazla vakit geçirmeyin derim ben.

ECA'nın sitesinden:

'' BACASIZ ISITICILAR: Özellikle gazyağı, LPG (propan) ve doğalgaz gibi yakıtlar bacasız ısıtıcılarda yakıt olarak kullanılmaktadır. Gazlı Japon sobaları, piknik tüpüne takılan ısıtıcılar bu tür sobalardandır. Bu yakıtların bacasız ısıtıcılarda tam yanması sonucu karbondioksit ve su buharı oluşur. Bacasız ısıtıcı kullanılan yerlerde taze hava değişim oranı 0.35/saat olmalı, sızdırmaz bir oda/evde bacasız ısıtıcı kesinlikle kullanılmamalıdır. Odada oksijen azaldığında bu bir algılayıcı ile belirlenip, yanma durdurulmalıdır. Bacasız ısıtıcının ısıl verimi %99 olmalıdır. Bacasız ısıtıcıların mavi alev ile yanması kontrol edilmelidir. Portakal rengi alev eksik yanma ve karbon monoksit oluşumunun bir belirtisidir. Sarı renkli alev ise bacasız ısıtıcının kesinlikle kullanılmaması ve tamir edilmesi anlamına gelmektedir.''

*

O. E.

« Yanıtla #52 : Ekim 31, 2017, 11:56:52 »

Ufuk korsanım, LPG yanma sonucu su buharı ve karbon dioksit ortaya çıkarır. İsterseniz bunu basit higrometreyle de ölçebilirsiniz. Son karar elbette sizin ama bu bacasız ısıtıcıların ısıttığı ortamlarda fazla vakit geçirmeyin derim ben.

ECA'nın sitesinden:

'' BACASIZ ISITICILAR: Özellikle gazyağı, LPG (propan) ve doğalgaz gibi yakıtlar bacasız ısıtıcılarda yakıt olarak kullanılmaktadır. Gazlı Japon sobaları, piknik tüpüne takılan ısıtıcılar bu tür sobalardandır. Bu yakıtların bacasız ısıtıcılarda tam yanması sonucu karbondioksit ve su buharı oluşur. Bacasız ısıtıcı kullanılan yerlerde taze hava değişim oranı 0.35/saat olmalı, sızdırmaz bir oda/evde bacasız ısıtıcı kesinlikle kullanılmamalıdır. Odada oksijen azaldığında bu bir algılayıcı ile belirlenip, yanma durdurulmalıdır. Bacasız ısıtıcının ısıl verimi %99 olmalıdır. Bacasız ısıtıcıların mavi alev ile yanması kontrol edilmelidir. Portakal rengi alev eksik yanma ve karbon monoksit oluşumunun bir belirtisidir. Sarı renkli alev ise bacasız ısıtıcının kesinlikle kullanılmaması ve tamir edilmesi anlamına gelmektedir.''

Benim düşüncem  Teknenin içi Aygaz ile Isıtılmamalı !!!!
*

S. B.

« Yanıtla #53 : Ekim 31, 2017, 14:23:26 »
Kış için son kararım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Her yer kapatılacak. Marinada ki görevli haftada bir kez bütün hatchleri açıp havalandıracak.

3 adet kimyasal nem alıcı konulacak.

Elektrikli nem alıcılar güzel de  elektrik kesilip gelince devreye giriyor mu emin değilim.

Bu kış böyle geçsin, duruma bakıp seneye ayarlama yaparım.
« Son Düzenleme: Ekim 31, 2017, 14:23:54 Gönderen: Sinan Bozkurt »
*

S. Ş.

« Yanıtla #54 : Ekim 31, 2017, 14:48:45 »
Kış için son kararım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Her yer kapatılacak. Marinada ki görevli haftada bir kez bütün hatchleri açıp havalandıracak.

3 adet kimyasal nem alıcı konulacak.

Elektrikli nem alıcılar güzel de  elektrik kesilip gelince devreye giriyor mu emin değilim.

Bu kış böyle geçsin, duruma bakıp seneye ayarlama yaparım.

tabletle her yeri kapatırsanız , ortamda kova içinde su ve ıslak sünger bırakmış misali  tabletlerle tekneyi başbaşa bırakmış olursunuz, güneş vurduğunda  buharlaşacak yükselecek su  tekne içinde kalır...

elektrik ısıtıcı  bu bakımdan eşşiz ,ortamda nemli hiç bir parça veya su bırakmayacak şekilde çalıştığı için hiç bir yere bir şey yağma ihtimali kalmıyor...
*

O. E.

« Yanıtla #55 : Ekim 31, 2017, 15:41:45 »
Bende panik halinde tekneye bakan arkadaşı aradım.
Tecrübeli tabii onlar problem yok haftada birgün havalandıracağız ve webasto'yu yarım saat çalıştıracağız zaten diyor.
Ya arkadaş sanırsın webasto deniz suyu ile çalışıyor.
Bu elektrikli aletler daha mı hesaplı olur acaba?
*

S. Ş.

« Yanıtla #56 : Ekim 31, 2017, 15:45:26 »
Bende panik halinde tekneye bakan arkadaşı aradım.
Tecrübeli tabii onlar problem yok haftada birgün havalandıracağız ve webasto'yu yarım saat çalıştıracağız zaten diyor.
Ya arkadaş sanırsın webasto deniz suyu ile çalışıyor.
Bu elektrikli aletler daha mı hesaplı olur acaba?

ayarlı dıgıtal saate bağlayarak akünle çözersin kısa  belirli aralarla ,ben oyle yapıcam ,sürekli çalışırsa mortlatır 200W
*

G. A.

« Yanıtla #57 : Ekim 31, 2017, 16:20:38 »
Nemi önlemenin iki seçenek vardır.
Birincisi nem koşullarını ortadan kaldırmak
İkinci yol birinci seçenekteki koşullar sağlanamıyorsa iyi bir hava sirkülasyonu.
Teknelerimizde birinci  koşullar sağlanamayacağı için iyi bir hava sirkülasyonu sağlayacak koşulları yaratmak en makul olanı bana göre...
Diğer çözüm yolları kronik sorunun anlık çözüm yollarıdır.
Evimde 10 senedir Nem Alma Cihazı kullanıyorum benzer sorunlar için gerekli koşulları oluşturamadığım için
kronik hale gelmiş sorunun anlık çözümü olarak bir nevi su yapma makinesi de sahibiyim diyebilirim.
Nem alma cihazı yada ıs vasıtası ile nemi uzaklaştırmak sorunun cevabı değil bana göre çünkü
kalıcı değil sorunu ortadan kaldırmıyor.
İyi bir hava sirkülasyonu için heçlerin yada lumbozların açılması yeterli gelmeyecektir.
iyi bir hava sirkülasyonu için havanın tekne sintinesinden tekne tavanına kadar dolaşması yeterli gelecektir.
Havuzlukta hava firarından,güvertedeki manika ile dolaşabilen hava sirkülasyonu nem oluşumunu önemli ölçüde engelleyecektir.
« Son Düzenleme: Ekim 31, 2017, 16:27:11 Gönderen: Gökhan Akgün »
*

S. Ş.

« Yanıtla #58 : Ekim 31, 2017, 17:13:13 »
Nemi önlemenin iki seçenek vardır.
Birincisi nem koşullarını ortadan kaldırmak
İkinci yol birinci seçenekteki koşullar sağlanamıyorsa iyi bir hava sirkülasyonu.
Teknelerimizde birinci  koşullar sağlanamayacağı için iyi bir hava sirkülasyonu sağlayacak koşulları yaratmak en makul olanı bana göre...
Diğer çözüm yolları kronik sorunun anlık çözüm yollarıdır.
Evimde 10 senedir Nem Alma Cihazı kullanıyorum benzer sorunlar için gerekli koşulları oluşturamadığım için
kronik hale gelmiş sorunun anlık çözümü olarak bir nevi su yapma makinesi de sahibiyim diyebilirim.
Nem alma cihazı yada ıs vasıtası ile nemi uzaklaştırmak sorunun cevabı değil bana göre çünkü
kalıcı değil sorunu ortadan kaldırmıyor.
İyi bir hava sirkülasyonu için heçlerin yada lumbozların açılması yeterli gelmeyecektir.
iyi bir hava sirkülasyonu için havanın tekne sintinesinden tekne tavanına kadar dolaşması yeterli gelecektir.
Havuzlukta hava firarından,güvertedeki manika ile dolaşabilen hava sirkülasyonu nem oluşumunu önemli ölçüde engelleyecektir.

bende firar yok  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
açık bırakamam manika haricinde bir yeri günlerce
*

H. H. A.

« Yanıtla #59 : Kasım 02, 2017, 08:52:13 »
Semih Korsanım,hayırlı olsun,çok memnun kalacağınızdan eminim.Ancak solar panele güvenip invertör ile bağladığınızda,kışın hem kapalı havaların,güneş açmadan günlerce devam edebileceğini,hemde rutubet seviyesinin havanın açık olduğu günlere göre daha yüksek olacağını hesaba katmakta fayda var.