0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Ö. Ö.

Ynt: Takip Cihazı Önerisi
« Yanıtla #15 : Aralık 30, 2022, 21:14:09 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
SG nin müdahalesi güzelmiş.
O zaman burada tekne hırsızlığı bu kadar yaygınken, asıl sorun teknenin çalındığının anlık olarak fark edilip edilmemesi gibi görünüyor.
Çok yüksek hızlı sürat teknesi değilse SG den kaçması imkansız gibi.

Peki o zaman bu takip sistemleri teknenin koordinatı değiştiğinde anlık olarak haber veremiyor mu ki (sms, alarm ve başka bilmediğim ne varsa)
hırsızlıklar bu kadar yaygın ve insanlar çalınır diye tekne bırakamıyor göz görmeyen yere.
Aynı yere geliyoruz işte, ucuz diye aldığımız karasal GSM tabanlı takip sistemleri hırsızlar iyi tanıyor, çok basit/ucuz jammer (sinyal bozucu) ile engellenebiliyor, elektrik sistemi üzerinden yeri kolayca bulunabiliyor veya enerji kesilerek devre dışına çıkartılabiliyor.

Ne yazık ki oldukça pahalı da olsa en güvenli yöntem pil ile çalışan uydu takip cihazları.

Şöyle bir örnek vereyim, bizim ticari tekneye sezon başında taktığım spot trace oldukça yoğun bir sezon olmasına rağmen sezon sonu halen pili bitmemişti (4 adet AAA boy lityum pil kullanıyor), kış bakımlarında aleti gizlediğim yeri unutmuştum, daha önceden aklımdan geçen tüm zulaları kontrol edip zor buldum! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Tavsiyem, ticari teknelere (yabancıya emanet edilen) mutlaka uydu takip cihazı, sahibi tarafından kullanılan ama alargada veya güvensiz limanlarda yalnız bırakılan özel teknelere ise enerji kesilmesi ve hareket/titreşim algılama özelliği olan GSM tabanlı takip cihazı uygun olur.

Dediğim gibi, GSM tabanlı cihazları pek tanımıyorum, uzun süre pille çalışabilen veya enerji kesilmesi alarmı verebilen modeller var mı? (yeniden devreye girdiğinde değil, kesildiği anda..)
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2022, 21:15:54 Gönderen: Özgür Ökten »


*

    G. Ö.

Ynt: Takip Cihazı Önerisi
« Yanıtla #16 : Ocak 01, 2023, 23:03:48 »
Su an firmayi hatirlamiyorum ancak calistigim firmaya filo arac kiralarken soyle bir sistemi onermislerdi. araca iki adet takip cihazi takiliyor, biri aracin elektrik sisteminden besleniyor, digeri kablosuz olarak bu cihaza bagli pilli bir yer bildirim cihazi.


akuye bagli olan cihaz surekli anlik yer bildirimi yapiyor, ikinci cihaz da ilk cihazin calisip calismadigini her saat basi kontrol ediyor. saat basi anlik kontrol ettigi icin pili cok uzun sure bitmiyor. bir sekilde ilk cihaz calismamasi durumunda devreye girip aracin yerini bildirmeye ve acil durum oldugu bilgisini iletmeye basliyor.


aklima askerde basima gelen bir olay geldi. o zamanlar cep telefonu yasak, ben de cep telefonunu kimsenin girmedigi bir deponun cati tahtalarinin arasina saklamistim, birisinin burayi bulmasi mumkun degil diye de boburleniyorum kendi kendime. ertesi gun bi arama oldu, komutan eliyle koymus gibi buldu telefonu. sonra da, senin ilk askerligin ama sen benim ilk askerim degilsin manasina gelen bol kufurlu bir aciklama yapmisti Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap o yuzden hirsiz burayi bulamaz, bu yeterli gibi dusunmemekte fayda var gibi, jammer'i amazondan bile siparis verebiliyorsun.


*

    A. K.

Ynt: Takip Cihazı Önerisi
« Yanıtla #17 : Ocak 02, 2023, 08:55:34 »
Tüm olay hırsızın tecrubesi ve zamanı. Eğer zamanı varsa nereye saklarsanız saklayın yakalar.

Banka kelepçeli Profesyonel bir hırsızla emniyette sıra beklerken  bir muhabbetim olmuştu . Adam buzluktan , nohut kavanozundan mucevher bulduğunu söylemişti. Adam portatif metal detektör taşıyormuş  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

kanepenin yanı , dolabın en arka köşesi , dolapların tepesi  vs bunlar demode . Giren adam yok jammer , yok uydu frekansı alıcı , yok bocek bulucu gibi internette satılan aletlerle gelir , yayın yapan parçayı anında çıkarır.
« Son Düzenleme: Ocak 02, 2023, 09:04:14 Gönderen: Atilla Kaplan »


*

    M. A.

Ynt: Takip Cihazı Önerisi
« Yanıtla #18 : Ocak 02, 2023, 11:30:46 »
Eğer takip konusunu gerçekten ciddiye alıyorsanız zamanında kullanmış olduğum inmarsat gibi özel uyduların bazı ekonomik çözümleri olabiliyor zaten bunlar herhangi - aksi - bir durumda aktifleşen uydu bağlantıları olduğundan komplike bir sistem olması dışında bir nevi ekonomik şekilde anlık takip gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Genellikle dağcıların ve golfçülerin tercih ettiği farklı marka/modelde cihazlar var (ne yazık ki garmin değil farklı ve özel uydular kullanılıyor) hatırlayınca bilgilerini buradan paylaşırım.

Yalnız bazen aşırı teknolojik düşünmek mantığımızı kör edebiliyor, amerikalıların space pen'ine karşı rusların kurşun kalemi kullanması gibi. Özellikle burada bu konulara merakı olanların öne sürebileceği pratik bilgilerle işe yarar yöntemler geliştirebiliriz. Aklıma gelen şeyler var ama çizerek paylaşmak daha doğru olur.


*

    B. O.

Ynt: Takip Cihazı Önerisi
« Yanıtla #19 : Ocak 02, 2023, 14:27:54 »
GSM tabanlı takip sistemleri IOT (Internet of Things) ya da M to M (Machine to Machine) internet sistemlerini kullanırlar ve normal GSM hattına göre çok daha hesaplıdırlar ne var ki bu sistemlerin açık denizde "çekmediğini" ve pil ömrünün, elektriği kesildikten sonra sınırlı olduğunu da biliyoruz. 

*

    A. K.

Ynt: Takip Cihazı Önerisi
« Yanıtla #20 : Ocak 02, 2023, 16:08:16 »
Benim anladıgım kadarıyla bu sistem :
a- alargada
b- barınak veya marinada kullanılacak.
Açık denizde kullanılacaksa acil durumlarda da kullanılacagından zaten uydu sistemi kullanılmalı .
O yüzden ne amaçla alınacağı iyi tespit edilmeli .

Barınak veya marinalarda muhakkak GSM vardır sorun olacagını zannetmiyorum .
Alargada  Gsm çekiyorsa sorun yok ama cekmiyorsa yapacak bir şey yok tekneyi terketmeyeceksiniz veya daha medeni bir yere gideceksiniz.
Telefonunuza acil  sinyali gelince hemen aksiyona geçerseniz tahminimce en fazla 2-3 saat sonra SG devreye girer .
Eğer  acil çağrıyı aldıktan sonra 10 saat içerisinde tekneyi bulamazsanız  pili biter, teknede içindeki 100 kaçakla  yunan adalarına varmış olur.

Bu riskleri almak istemiyorsanız uydu sistemi alınmalı .
   
« Son Düzenleme: Ocak 02, 2023, 16:10:32 Gönderen: Atilla Kaplan »
*

    Ö. Ö.

Ynt: Takip Cihazı Önerisi
« Yanıtla #21 : Ocak 02, 2023, 20:39:25 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

kanepenin yanı , dolabın en arka köşesi , dolapların tepesi  vs bunlar demode . Giren adam yok jammer , yok uydu frekansı alıcı , yok bocek bulucu gibi internette satılan aletlerle gelir , yayın yapan parçayı anında çıkarır.
Uydu takip cihazı pratikte bulunamıyor. (Teoride mümkün olmasına rağmen)

Çünkü çalışma mantığı gsm/gprs'den çok farklı.
Gsm sürekli şebekeye bağlı olmalı, baz istasyonuna mesafesine göre az veya çok sürekli yayın yapıyor, bu nedenle böcek bulucularla tespit ediliyor, ucuz jammer ile bozuluyor ve çok enerji ihtiyacı nedeniyle pil ile kullanılamıyor.

Uydu takip cihazı ise normal zamanda hiçbir yayın yapmıyor (bu sayede kaliteli bir pil ile hiç hareket olmaz ise 1 yıldan fazla çalışıyor) sadece gps uydularını dinliyor, yayın yapacağı zaman ise sadece 10 mili saniye süresince yayın yapıp cevap bekliyor. Bunu pratikte yakalamak imkansız.

Frekansı da standart olmadığı için uygun bir jammer bulmak mümkün değil, özel imal edilmeli. Ancak sürekli bir gps jammer çalıştırılırsa kafası karışabilir tabi.

Açık havalarda ahşap ve fiber güverte, mobilya içinden, kamara içinde bile sorunsuz çalışıyor, yağmurlu zamanlarda ince bir fiber bölme (portuç vb) içinden çalışıyor. Yani normalde hiç erişilmeyen bir yere konulup unutulabilir.
*

    M. A. Z.

Ynt: Takip Cihazı Önerisi
« Yanıtla #22 : Ocak 26, 2023, 12:41:24 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Adyk aracılığı ile edindiğimiz nokkon cihazı yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Hem kendi teknemi hem de harita üzerindeki diğer Adyk üyesi tekneleri izleyebiliyorum. Belirtilen tarihler arası tekne hareketlerini raporlayabiliyorum.   Tekne hareket ettiğinde telefonunuza uyarı gönderen, ayrıca sintine alarmi , hareket sensörü gibi eklentiler yapmaya izin veren bir sistem. Tavsiye ederim.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Nokkon aldım ama teknemin konumu değiştiğinde hiçbir uyarı almıyorum. Konum güncellenmiyor bile. web sitesinden girip konum güncelle komutu verdiğimde teknemin konumunu buluyor. Ben şimdiye kadar verim alamadım. Kontak bağlantısı yapmamı tavsiye ettiler. Bence bu bir çözüm değil tanımladığım coğrafi alan dışına yelken ile çok kolay şekilde çıkılabilir. Güvenebileceğim bir sistem olamadığı sonucunu çıkardım.
*

    M. A.

Ynt: Takip Cihazı Önerisi
« Yanıtla #23 : Ocak 26, 2023, 14:42:26 »
Bence bu konuyu kitlemeli, sadece üyeler görmeli 
Hırsıza da teknik bilgi vermiş oluyoruz gibi   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    Ö. Ö.

Ynt: Takip Cihazı Önerisi
« Yanıtla #24 : Ocak 26, 2023, 15:28:34 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bence bu konuyu kitlemeli, sadece üyeler görmeli 
Hırsıza da teknik bilgi vermiş oluyoruz gibi   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Onla bizden ilerdedir bu konularda.
Keşke foruma üye olup yazsalar da yeni teknolojileri öğrensek.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    A. K.

Ynt: Takip Cihazı Önerisi
« Yanıtla #25 : Ocak 26, 2023, 15:45:26 »
Bence tanıdık bir hırsız varsa ona sormalı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap . Malum onlar bizden her zaman bir adım öndeler .

Seneler önce eve hırsız girmişti  karakolda beklerken o arada yakalanmış orta yaşlı bir hırsızla muhabbetim olmuştu .
Ne sistemler anlattı , insan bunları nasıl düşünür diyorsunuz. En büyük şikayeti mesleği hırsızlık olmayıp kafayı bulunca evlere giren gençlermiş. Aman dedi bunlara bulaşmayın bırak ne istiyorsa yapsın zaten kafalar dumanlı aksi taktirde tabanca bıçak vs bunlarda çok dedi  . Bunlar yüzünden bizler de kötü gösteriliyoruz mesleğimizin şerefi de kalmadı dedi. 

Birebir yaşanmıştır  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    H. H. A.

Ynt: Takip Cihazı Önerisi
« Yanıtla #26 : Ocak 27, 2023, 08:27:30 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bence tanıdık bir hırsız varsa ona sormalı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap . Malum onlar bizden her zaman bir adım öndeler .

Seneler önce eve hırsız girmişti  karakolda beklerken o arada yakalanmış orta yaşlı bir hırsızla muhabbetim olmuştu .
Ne sistemler anlattı , insan bunları nasıl düşünür diyorsunuz. En büyük şikayeti mesleği hırsızlık olmayıp kafayı bulunca evlere giren gençlermiş. Aman dedi bunlara bulaşmayın bırak ne istiyorsa yapsın zaten kafalar dumanlı aksi taktirde tabanca bıçak vs bunlarda çok dedi  . Bunlar yüzünden bizler de kötü gösteriliyoruz mesleğimizin şerefi de kalmadı dedi.


 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 

Birebir yaşanmıştır  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    M. A. Z.

Ynt: Takip Cihazı Önerisi
« Yanıtla #27 : Ocak 27, 2023, 22:39:29 »
Teknemizi koruyalım, çalınmasın vs. derken şantiyemize giren hırsızlar evlerin elektrik tesisatlarındaki kabloları talan etmişler. Biraz tedbir almakta ihmal ettiğimiz şantiyemizdeki zarar maddi olarak karşılanabilir olsa da manevi olarak nasıl bir gaflete düştüğümü anlamakta zorlanıyorum. Ben genellikle güvenlik tedbirlerine önem veren biriyimdir ama nedense inşaat alanında tedbir almakta pasif kalmışım. Ama hırsızın hiç mi suçu yok be kardeşim? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    M. A.

Ynt: Takip Cihazı Önerisi
« Yanıtla #28 : Ocak 31, 2023, 17:35:16 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bence bu konuyu kitlemeli, sadece üyeler görmeli 
Hırsıza da teknik bilgi vermiş oluyoruz gibi   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Onla bizden ilerdedir bu konularda.
Keşke foruma üye olup yazsalar da yeni teknolojileri öğrensek.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Harbiden, onlar daha önden takip ediyordur  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Umarım karşılaşmayız biriyle Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    M. A. Z.

Ynt: Takip Cihazı Önerisi
« Yanıtla #29 : Şubat 01, 2023, 00:01:36 »
Sorun çözüldü. Cihaz üzerindeki bir kablonun daha bağlanması gerekiyormuş. Şimdi konum bilgisini alabiliyorum.