Yusuf korsanım toparlamışsınız konuları, teşekkürler...
Ben de sistemi toparladım bu arada
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapSolar panellerden gelen 4mm çaplı kabloları aküye yakın bir noktaya kadar çektim. Solar (+) kabloya bir sigorta bağladım (panellerde yapılacak bir çalışma esnasında regülatöre giden gücü kesebilmek için)
Regülatör ve akü arasını 1 metre uzunluğunda 6mm çaplı kablolar ve bakır pabuçlarla bağladım.
Sistemi test ettim, sorunsuz çalışıyor
Üye Ol veya Giriş Yap Gündüz saatlerinde buzdolabı, hidrofor, invertere bağlı aletler vb. cihazların tüketimini karşılıyor ve aküyü de şarjlı tutuyor. Gece de -sadece iki servis aküm olmasına rağmen- ek olarak iç ışıklar ve demir feneri de yandı, sabah baktığımda akülerin voltajı 12.1 görünüyordu. Beklentim de buydu...
Sahil beslemesini de özellikle bağlamadım, birkaç gün sabah erken saatlerde tekneye giderek durumu inceleyeceğim.
Yapılacaklar;
- PWM solar regülatörümü MPPT olanıyla değiştireceğim
- Regülatör ve Akü arasındaki (+) uç kabloya bir sigorta bağlayacağım
Konuya katkı koyan tüm korsanlara tekrar teşekkürler...
Üye Ol veya Giriş YapNot: Bundan iki hafta kadar önce teknedeki tüm halojen ampülleri LED olanlarıyla değiştirmiştim, halojenler hem ciddi ısınıyordu hem de LED olanların yaklaşık üç katı kadar tüketim yapıyordu, tavsiye ederim...
Merhaba
1.300w için kablo kesiti 6mm olması daha uygun olacaktır.
2.konnektor bağlantılari lehimlenmeli.
3.sarj cihazı mppt olmasi daha doğru olacaktır.% 30 daha verimli çalışırlar.
4.sarj cihazı ile akü arasına sigorta koymak gerekir.
5.sarj cihazi ile akü arasına şalter koymayiniz direk olarak bağlayiniz.
Koyarsaniz sorun olurmu hayır olmaz.
Şimdi bizim güç depoladigimiz yer neresi akü.buraya gücü taşıyan sistemler neler bir dinoma iki redresör üç gunej şarj cihazimiz. Ucude direk olarak bağlı 220 bağlı olduğunu düşünelim motor da calissin gunej panelinde calissin burda aküye akımı hangisi taşır sorusunun cevabı potansiyel farkın yüksek olduğu sistem akımı daha fazla verecektir.gunes paneli akım basmayacaktir.cunku maksimum şarj voltajı redresör ve dinoma larda yuksektir.ornek 14.2 v
Bu durumda hepsi akuya bağlı olabilir.sorun olmaz sadece hangisinin şarj edeceğini ürettikleri voltaj yüksekliği belirleyecektir.sistemlerin içinde diyot olması nedeni ile bir birine akım ve zarar vermezler.
Dinoma ile akü redresörü zaten beraber bağlı bunlara ek birde solar şarj geliyor. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap