0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    G. Ş.

Merhabalar,
Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen dolu yağışı sırasında, direk tepesindeki B&G 608 Wind Sensor Wind Cup ( rüzgar ölçer kaşıkları) ve Demirleme Fenerim hasara gördü. Demirleme Fenerini tamir ettirdik geri taktık. Rüzgar Ölçerin Kaşıklarını da çıkma edinip değiştirdik (İşlemin tamamını servis aldığım şirket yaptı ve eskisiyle karşılaştırmadıklarını belirtti). Fakat, rüzgar ölçer kaşıklarını değiştirdiğim günden itibaren, rüzgar hızını belirgin şekilde düşük (az) ölçümlemeye baladım. B&G Zeus Gösterge ve Triton göstergelerin her ikisi de, aynı model ( 2017 ) göstergeler sahip komşu tekneden %20 daha düşük rüzgar hızı verisi gösteriyor. Kalibrasyon ya da rüzgar ölçer kaşıklarının uyumsuzluğu ile ilgili bilgi ve tecrübe paylaşabilen korsanlara şimdiden teşekkür ederim.
 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    L. K.

Ynt: B & G 608 Rüzgar Ölçer Düşük Hız Verisi Sorunsalı
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2020, 12:29:46 »
Şu an karşılaştırma imkanınız varsa EAN No 738087001046 altındaki Resimler ile karşılaştırın. Kalibrasyon imkanı varmı bilmiyorum belki Üstteki Başlık Somunu ile ilgili olabilir.

« Son Düzenleme: Ekim 21, 2020, 12:34:18 Gönderen: Levent Kayaloğlu »


*

    G. Ş.

Ynt: B & G 608 Rüzgar Ölçer Düşük Hız Verisi Sorunsalı
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2020, 14:06:29 »
Merhaba,
Rüzgar Ölçer şu anda direk tepesinde takılı. Karşılaştırma için direğe çıkmak gerekiyor. Kalibrasyonla çözme ihtimalini gönül ister. Zira, Dağıtımcı yetkili Promar'ın (B&G) bayisi ile görüştüm, orijinal yedek parça (kaşık) bulabiliyorlar. Kalibrasyonla çözülmeyecekse, orijinal yedek parça ile değiştirip deneyeceğim. Bu arada, çıkma parçanın da muadil üründen çıkartıldığı belirtildi.
Değerli katkılarınızı beklerim. Teşekkürler.


*

    Ö. Ö.

Ynt: B & G 608 Rüzgar Ölçer Düşük Hız Verisi Sorunsalı
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2020, 16:12:44 »
Cihazın bir yerlerinde şuna benzer bir kalibrasyon ekranı olmalı sanırım;

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bir ihtimal sebep fiziksel de olabilir.
Geçen hafta bizim C46'nın direğine çıkmak zorunda kaldım, sebep tenekeden mamul rüzgar gülünün pastan dolayı düşük rüzgarlarda iyi çalışmaması.. Klasik bir WD40 tedavisi ile şıkır şıkır oldu..

Sizin windexin montajı sırasında bir vida fazla sıkılmış, yatağına tam oturmamış vb. olabilir.

Eğer bu tamirat işinizi yetkili servis yaptı ise kalibrasyonu ve cihazın düzgün çalışması ile ilgili sorumluluğu onların alması gerekir. Siz neden direğe çıkasınız veya kalibrasonu ile uğraşasınız ki?
« Son Düzenleme: Ekim 21, 2020, 16:15:22 Gönderen: Özgür Ökten »


*

    G. Ş.

Ynt: B & G 608 Rüzgar Ölçer Düşük Hız Verisi Sorunsalı
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2020, 08:21:15 »
Cok tesekkurler. Aksam kalibrasyonu deneryecegim. Randiman alamazsam  hafta sonu sokturup muayene edecegim. Fiziksel bir iyilestirme de yardimci olabilir bahsettiginiz gibi.