0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. Ç.

Ynt: Tekne dalış tüpleri hakkında
« Yanıtla #30 : Nisan 19, 2020, 15:26:43 »
100 l havada bana göre rezerve olmamalıdır. tüpün kendisi zaten 100 l. Bu tüple derine inmeye çalışırsanız zaten daha inerken havanız biter. Tekne altı gibi veya takılıp kalmayacağınız bir ortamda kullanmak en doğrusudur. Hava bitince (ustası hisseder ama) serbest çıkış yapmak gerekir, tekne altında iseniz, sanırım serbest çıkış için her hangi bir kurala gerek kalmaz, zaten son havanızı almadan önce nefes vermiş olursunuz ve ciğerlerinizde hava kalsa bile bir kaç metre derinlikten çıkışta basınç oluşturacak kadar çok değildir.
*

Ö. T.

« Yanıtla #31 : Nisan 19, 2020, 16:18:34 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben kullanıyorum içine kesinlikle su almaz rahatlıkla dalabilirsiniz hiç bir şekilde su almaz. maske ve snorkel den kat kat daha rahat kullanımı vardır, tavsiye ederim

Teşekkür ederim.
Şnorkelden ağzıma su gelmesi fobimi bir türlü yenemedim. Bu maske ekonomik bir çözüm olacak benim için o zaman.

*

Ç. Ş.

« Yanıtla #32 : Nisan 19, 2020, 16:37:39 »
Ben kullanıyorum içine kesinlikle su almaz rahatlıkla dalabilirsiniz hiç bir şekilde su almaz. maske ve snorkel den kat kat daha rahat kullanımı vardır, tavsiye ederim

Teşekkür ederim.
Şnorkelden ağzıma su gelmesi fobimi bir türlü yenemedim. Bu maske ekonomik bir çözüm olacak benim için o zaman.

Böyle bir fobi varsa ve yenemiyorsanız bu maskeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu maskeler bir nevi oyuncaktır.
Çocuklar suya alışsın veya su alışkanlığı olmayan yetişkinler de 1-2 metre suda oynasın diye yapılmışlardır.

Tehlikesi, normal maske-şnorkel gibi istediğiniz gibi anında çıkarılamaması, su girmez deniyor ama oldu da br şekilde su girdiyse şnorkel kadar kolay çıkarılamayacağı ve nefes alma refleksinizi durduramayacağınız için çok su yutarsınız. Allah korusun ciddi bir işte kullanıyorsanız ki tekne altına dalmak ciddi bir iştir. Daha kötü sonuçlar olabilir.

iki yıldız CMAS dalıcı ve 30 yıllık sualtı hayatıma dayanarak söylüyorum bu tam yüz maskelerden uzak durun lütfen.

*

Ç. Ş.

« Yanıtla #33 : Nisan 19, 2020, 16:42:54 »
100 l havada bana göre rezerve olmamalıdır. tüpün kendisi zaten 100 l. Bu tüple derine inmeye çalışırsanız zaten daha inerken havanız biter. Tekne altı gibi veya takılıp kalmayacağınız bir ortamda kullanmak en doğrusudur. Hava bitince (ustası hisseder ama) serbest çıkış yapmak gerekir, tekne altında iseniz, sanırım serbest çıkış için her hangi bir kurala gerek kalmaz, zaten son havanızı almadan önce nefes vermiş olursunuz ve ciğerlerinizde hava kalsa bile bir kaç metre derinlikten çıkışta basınç oluşturacak kadar çok değildir.

Ahmet korsanım, burada söz edilen rezerv birimi litre değil bar dır. Tüpün litre olarak hacmine bakılmaksızın daima 50 bar hava rezerv olarak alınır.

Sizin ne kadar litre hava kullandığınız/kullanmaya devam edebileceğiniz, kişisel performansınıza, su sıcaklığına, daldığınız derinliğe, su altında ne kadar efor harcayacak olduğunuza, ciğer kapasitenize göre değiştiği için şu kadar litre şu kadar yeter diyemeyiz.

Deneyimli kişiler o rezerv hava ile de tekne altına dalabilir. Burada hassas nokta kişinin kendinin performansını iyi tanıyıp sınırlarını bilmesi ve bu sınırlardan uzak durmasıdır.

Çok sevdiğim bir deyiş var;

Uçuruma düşmek istemiyorsan kenarında dolaşma...
*

Ö. T.

« Yanıtla #34 : Nisan 19, 2020, 16:57:22 »

Teşekkür ederim.

Böyle bir fobi varsa ve yenemiyorsanız bu maskeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu maskeler bir nevi oyuncaktır.
Çocuklar suya alışsın veya su alışkanlığı olmayan yetişkinler de 1-2 metre suda oynasın diye yapılmışlardır.

Tehlikesi, normal maske-şnorkel gibi istediğiniz gibi anında çıkarılamaması, su girmez deniyor ama oldu da br şekilde su girdiyse şnorkel kadar kolay çıkarılamayacağı ve nefes alma refleksinizi durduramayacağınız için çok su yutarsınız. Allah korusun ciddi bir işte kullanıyorsanız ki tekne altına dalmak ciddi bir iştir. Daha kötü sonuçlar olabilir.

iki yıldız CMAS dalıcı ve 30 yıllık sualtı hayatıma dayanarak söylüyorum bu tam yüz maskelerden uzak durun lütfen.

Su yutmak problem değil de , ciğerlerime gitme fobisi var Çetin Korsanım. Maskede biriken suyu içerim.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bir deneyeceğim , belki başka bir teknik geliştirir burada yazarım  .Olmadı hediye edecek iki delikanlı var bende ,onlara hediye ederim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
Teşekkür ederim bilgi için.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Ç. Ş.

« Yanıtla #35 : Nisan 19, 2020, 19:30:20 »

Teşekkür ederim.

Su yutmak problem değil de , ciğerlerime gitme fobisi var Çetin Korsanım. Maskede biriken suyu içerim.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bir deneyeceğim , belki başka bir teknik geliştirir burada yazarım  .Olmadı hediye edecek iki delikanlı var bende ,onlara hediye ederim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
Teşekkür ederim bilgi için.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Öcal korsanım, bu arada geçen ene de yazmıştım ama buluşamamıştık.
Teknede yapılacak işler, altına dalmak vb. her ne olursa daima yardıma hazırım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ç. G.

« Yanıtla #36 : Nisan 20, 2020, 10:07:14 »
Kendinden şnorkelli maskelerden uzak dursanız iyi olur, ya da şöyle yazayım, yüzeyde gezerken aşağıyı seyretmek için takın ama dalmayın, bir sürü senaryo var, içeri su girerse tahliye etmek için ya içmeniz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ya da yüzeye çıkıp maskeyi çıkarmanız gerekir.
Tekne altında çalışmak istiyorsanız adaşımın yazdığı gibi hava tüketiminiz bir çok farklı faktörden etkilenecektir. Pony bottle vs. tabir edilen şu yarım litre hacmi olan "oyuncaklardan" kesinlikle uzak durun.. Ya gidin en az 5 litrelik bir tüp içeren scuba seti alın, ya da standard ekipman kuşanın. Risk almaya hiç değmez, tekne altına dalmak da bir dalıştır ve dalışta akla hayale gelmeyecek olumsuz senaryolar oluşabilir.
Her şeyi kuralına uygun aldınız ve karinayı temizlemek için hazırsınız diyelim - scuba eğitiminiz de var tabii ki - ; tekneyi nefesle çok rahat inebileceğiniz bir derinlikte demirleyin, tavsiyem 3 metreyi geçmeyin, ne olacağı hiç belii olmaz, üstelik nefesle kulak eşitlemek, hele ki başaşağı dalarken daha zordur.
Olur ya, bir şeyler düşürürsünüz, nefesle aşağıya inmeniz gerekir. Ya da daha kötü bir senaryo yazayım, tüpte biraz havanız kaldı, bitmeden şunu alayım dediniz, indiniz 8-10 metre derine, havanız bitti veya birden regülatör bozuldu, işte o zaman o derinlikten oldukça boşalmış ciğerlerinizle serbest çıkış yapacaksınız ki bu da belli bir eğitim gerektirir, hata yaparsanız pek iyi olmaz..
Sabah sabah nerden buldun bu kadar felaket senaryosunu diye düşünebilirsiniz, 40 seneden fazla oldu nefesle ilk dalışım, sonra scuba ile devam ettim, sadece şunu söylerim, dalış şakaya, ihmale gelmez, kurallarına uyulduğu zaman da çok güvenlidir.
Kolay gelsin.

*

Ö. T.

« Yanıtla #37 : Nisan 21, 2020, 02:30:44 »

Teşekkür ederim.

Öcal korsanım, bu arada geçen ene de yazmıştım ama buluşamamıştık.
Teknede yapılacak işler, altına dalmak vb. her ne olursa daima yardıma hazırım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Çok sağolasın Çetin korsanım.

Aslında bu kış çok seyir yaptım Marmara da . Hemen hemen hiç bir etkinliği kaçırmadım ve teknemin altı oldukça temiz idi en son bu şehirlerarası seyahat yasağına kadar.

Şehirlerarası seyahat yasağına kadar dedim , çünki  bu yasağa evde yakalandım ve o gün bugündür Darıca da olan teknemin yanına Kartal daki evimden gidemiyorum.
Orası Kocaeli ,burası İstanbul malum ,ve Tuzla yı geçmek yasak iki yönde de. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sağolsun oradaki arkadaşlar , komşularım ,ellerinden geldiğince göz kulak da oluyorlar , tekne de sağlam bir tekne olduğundan belli bir sıkıntı yok ama , bu sularda hareketsiz olarak - su altı canlılarının bayram yaptığı bahar mevsimini geçiren teknenin altını gidince nasıl bulacağımı tahmin edersiniz.

Bir yerlerde karaya çıkacak bile olsam mecburen bir elden geçireceğim pervaneyi vs. Ona kendi başıma bir çözüm bulabilirmiyim diye inceleme yaparken geldi bu maske aklıma.

Şu salgın işleri bir geçsin inşallah hallederiz bir şekilde. Sağlık olsun diyorum ne diyeyim , bunu da görecekmişiz . Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Tekrar teşekkür ediyorum teklifin için.
*

Ö. T.

« Yanıtla #38 : Nisan 21, 2020, 02:41:56 »
Kendinden şnorkelli maskelerden uzak dursanız iyi olur, ya da şöyle yazayım, yüzeyde gezerken aşağıyı seyretmek için takın ama dalmayın, bir sürü senaryo var, içeri su girerse tahliye etmek için ya içmeniz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ya da yüzeye çıkıp maskeyi çıkarmanız gerekir.
Tekne altında çalışmak istiyorsanız adaşımın yazdığı gibi hava tüketiminiz bir çok farklı faktörden etkilenecektir. Pony bottle vs. tabir edilen şu yarım litre hacmi olan "oyuncaklardan" kesinlikle uzak durun.. Ya gidin en az 5 litrelik bir tüp içeren scuba seti alın, ya da standard ekipman kuşanın. Risk almaya hiç değmez, tekne altına dalmak da bir dalıştır ve dalışta akla hayale gelmeyecek olumsuz senaryolar oluşabilir.
Her şeyi kuralına uygun aldınız ve karinayı temizlemek için hazırsınız diyelim - scuba eğitiminiz de var tabii ki - ; tekneyi nefesle çok rahat inebileceğiniz bir derinlikte demirleyin, tavsiyem 3 metreyi geçmeyin, ne olacağı hiç belii olmaz, üstelik nefesle kulak eşitlemek, hele ki başaşağı dalarken daha zordur.
Olur ya, bir şeyler düşürürsünüz, nefesle aşağıya inmeniz gerekir. Ya da daha kötü bir senaryo yazayım, tüpte biraz havanız kaldı, bitmeden şunu alayım dediniz, indiniz 8-10 metre derine, havanız bitti veya birden regülatör bozuldu, işte o zaman o derinlikten oldukça boşalmış ciğerlerinizle serbest çıkış yapacaksınız ki bu da belli bir eğitim gerektirir, hata yaparsanız pek iyi olmaz..
Sabah sabah nerden buldun bu kadar felaket senaryosunu diye düşünebilirsiniz, 40 seneden fazla oldu nefesle ilk dalışım, sonra scuba ile devam ettim, sadece şunu söylerim, dalış şakaya, ihmale gelmez, kurallarına uyulduğu zaman da çok güvenlidir.
Kolay gelsin.

ÇGüner korsanım uyarılarınız için çok teşekkür ederim.

Ben de az çok biliyorum bu dalış işinin ne menem riskli bir iş olduğunu ve o nedenle hiç heveslenmemişimdir.

Ama iskele dibinden (min. 5 m) midye çıkardığım çok olmuştur gençlikte. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Şimdi , benim teknemin su çekimi 1,25 m. O nedenle zaman zaman gözlükle (şnorkelsiz) silerim altını elimden geldiğince ,ama  bu maske acaba biraz daha rahat mı olur diye düşündüm. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bakalım olmazsa bizim MErem korsan ın ucuza mal ettiği bir kompresör vardı ,öyle bir sistem ele geçirmeye çalışayım. Uğraşamam tüp doldur ,azot gazı ne yapar gibi işlerle. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ç. G.

« Yanıtla #39 : Nisan 21, 2020, 10:14:50 »
Gençlikte ben de bazı çılgınlıklar yaptım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sizin teknenin su çekimi basit çalışmalar için gayet uygunmuş. Ama şunu unutmamak lazım, insanlar tüp satın alıp tekne altında temizlik vs.yapmak için tavsiye sorduğu zaman, mümkün mertebe doğru bilgileri yazmak lazım.
Bilsinler ama ne yapacaklarına kendileri karar versinler, herkesin kendi kararı sonuçta  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ç. Ş.

« Yanıtla #40 : Nisan 21, 2020, 11:36:36 »
Tamamdır Öcal korsanım, inşallah görüşür tanışırız Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

B. O.

« Yanıtla #41 : Nisan 22, 2020, 05:10:46 »
Selam,
AirBaddy nargile sistemini canım türkiyemde satan varmıdır acaba?

Teşekkürler
*

Ç. Ş.

« Yanıtla #42 : Nisan 22, 2020, 10:28:18 »
Selamlar;
Fuarda gezerken bu aleti görmüştüm ama bana biraz pahalı geldi. Scuba ekipman fiyatlarını baz alırsak pek fark yok gibi ama dalış limiti 12m ile sınırlı. Sadece tekne için dalınacaksa daha pratik bir çözüm olabilir ayrıca yer kaplamayacaktır.

[/quote

bu mudur aradığınız
*

E. Ç.

« Yanıtla #43 : Nisan 22, 2020, 14:02:41 »

Türkiye de satılan böyle bir ürün var.
*

Ç. Ş.

« Yanıtla #44 : Nisan 22, 2020, 21:55:57 »