0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben kullanıyorum içine kesinlikle su almaz rahatlıkla dalabilirsiniz hiç bir şekilde su almaz. maske ve snorkel den kat kat daha rahat kullanımı vardır, tavsiye ederim
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBen kullanıyorum içine kesinlikle su almaz rahatlıkla dalabilirsiniz hiç bir şekilde su almaz. maske ve snorkel den kat kat daha rahat kullanımı vardır, tavsiye ederimTeşekkür ederim. Şnorkelden ağzıma su gelmesi fobimi bir türlü yenemedim. Bu maske ekonomik bir çözüm olacak benim için o zaman.
100 l havada bana göre rezerve olmamalıdır. tüpün kendisi zaten 100 l. Bu tüple derine inmeye çalışırsanız zaten daha inerken havanız biter. Tekne altı gibi veya takılıp kalmayacağınız bir ortamda kullanmak en doğrusudur. Hava bitince (ustası hisseder ama) serbest çıkış yapmak gerekir, tekne altında iseniz, sanırım serbest çıkış için her hangi bir kurala gerek kalmaz, zaten son havanızı almadan önce nefes vermiş olursunuz ve ciğerlerinizde hava kalsa bile bir kaç metre derinlikten çıkışta basınç oluşturacak kadar çok değildir.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBen kullanıyorum içine kesinlikle su almaz rahatlıkla dalabilirsiniz hiç bir şekilde su almaz. maske ve snorkel den kat kat daha rahat kullanımı vardır, tavsiye ederimTeşekkür ederim. Şnorkelden ağzıma su gelmesi fobimi bir türlü yenemedim. Bu maske ekonomik bir çözüm olacak benim için o zaman.Böyle bir fobi varsa ve yenemiyorsanız bu maskeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu maskeler bir nevi oyuncaktır.Çocuklar suya alışsın veya su alışkanlığı olmayan yetişkinler de 1-2 metre suda oynasın diye yapılmışlardır.Tehlikesi, normal maske-şnorkel gibi istediğiniz gibi anında çıkarılamaması, su girmez deniyor ama oldu da br şekilde su girdiyse şnorkel kadar kolay çıkarılamayacağı ve nefes alma refleksinizi durduramayacağınız için çok su yutarsınız. Allah korusun ciddi bir işte kullanıyorsanız ki tekne altına dalmak ciddi bir iştir. Daha kötü sonuçlar olabilir.iki yıldız CMAS dalıcı ve 30 yıllık sualtı hayatıma dayanarak söylüyorum bu tam yüz maskelerden uzak durun lütfen.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBen kullanıyorum içine kesinlikle su almaz rahatlıkla dalabilirsiniz hiç bir şekilde su almaz. maske ve snorkel den kat kat daha rahat kullanımı vardır, tavsiye ederimTeşekkür ederim. Şnorkelden ağzıma su gelmesi fobimi bir türlü yenemedim. Bu maske ekonomik bir çözüm olacak benim için o zaman.Böyle bir fobi varsa ve yenemiyorsanız bu maskeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu maskeler bir nevi oyuncaktır.Çocuklar suya alışsın veya su alışkanlığı olmayan yetişkinler de 1-2 metre suda oynasın diye yapılmışlardır.Tehlikesi, normal maske-şnorkel gibi istediğiniz gibi anında çıkarılamaması, su girmez deniyor ama oldu da br şekilde su girdiyse şnorkel kadar kolay çıkarılamayacağı ve nefes alma refleksinizi durduramayacağınız için çok su yutarsınız. Allah korusun ciddi bir işte kullanıyorsanız ki tekne altına dalmak ciddi bir iştir. Daha kötü sonuçlar olabilir.iki yıldız CMAS dalıcı ve 30 yıllık sualtı hayatıma dayanarak söylüyorum bu tam yüz maskelerden uzak durun lütfen.Su yutmak problem değil de , ciğerlerime gitme fobisi var Çetin Korsanım. Maskede biriken suyu içerim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBir deneyeceğim , belki başka bir teknik geliştirir burada yazarım .Olmadı hediye edecek iki delikanlı var bende ,onlara hediye ederim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.Teşekkür ederim bilgi için. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBen kullanıyorum içine kesinlikle su almaz rahatlıkla dalabilirsiniz hiç bir şekilde su almaz. maske ve snorkel den kat kat daha rahat kullanımı vardır, tavsiye ederimTeşekkür ederim. Şnorkelden ağzıma su gelmesi fobimi bir türlü yenemedim. Bu maske ekonomik bir çözüm olacak benim için o zaman.Böyle bir fobi varsa ve yenemiyorsanız bu maskeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu maskeler bir nevi oyuncaktır.Çocuklar suya alışsın veya su alışkanlığı olmayan yetişkinler de 1-2 metre suda oynasın diye yapılmışlardır.Tehlikesi, normal maske-şnorkel gibi istediğiniz gibi anında çıkarılamaması, su girmez deniyor ama oldu da br şekilde su girdiyse şnorkel kadar kolay çıkarılamayacağı ve nefes alma refleksinizi durduramayacağınız için çok su yutarsınız. Allah korusun ciddi bir işte kullanıyorsanız ki tekne altına dalmak ciddi bir iştir. Daha kötü sonuçlar olabilir.iki yıldız CMAS dalıcı ve 30 yıllık sualtı hayatıma dayanarak söylüyorum bu tam yüz maskelerden uzak durun lütfen.Su yutmak problem değil de , ciğerlerime gitme fobisi var Çetin Korsanım. Maskede biriken suyu içerim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBir deneyeceğim , belki başka bir teknik geliştirir burada yazarım .Olmadı hediye edecek iki delikanlı var bende ,onlara hediye ederim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.Teşekkür ederim bilgi için. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapÖcal korsanım, bu arada geçen ene de yazmıştım ama buluşamamıştık.Teknede yapılacak işler, altına dalmak vb. her ne olursa daima yardıma hazırım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kendinden şnorkelli maskelerden uzak dursanız iyi olur, ya da şöyle yazayım, yüzeyde gezerken aşağıyı seyretmek için takın ama dalmayın, bir sürü senaryo var, içeri su girerse tahliye etmek için ya içmeniz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ya da yüzeye çıkıp maskeyi çıkarmanız gerekir.Tekne altında çalışmak istiyorsanız adaşımın yazdığı gibi hava tüketiminiz bir çok farklı faktörden etkilenecektir. Pony bottle vs. tabir edilen şu yarım litre hacmi olan "oyuncaklardan" kesinlikle uzak durun.. Ya gidin en az 5 litrelik bir tüp içeren scuba seti alın, ya da standard ekipman kuşanın. Risk almaya hiç değmez, tekne altına dalmak da bir dalıştır ve dalışta akla hayale gelmeyecek olumsuz senaryolar oluşabilir.Her şeyi kuralına uygun aldınız ve karinayı temizlemek için hazırsınız diyelim - scuba eğitiminiz de var tabii ki - ; tekneyi nefesle çok rahat inebileceğiniz bir derinlikte demirleyin, tavsiyem 3 metreyi geçmeyin, ne olacağı hiç belii olmaz, üstelik nefesle kulak eşitlemek, hele ki başaşağı dalarken daha zordur. Olur ya, bir şeyler düşürürsünüz, nefesle aşağıya inmeniz gerekir. Ya da daha kötü bir senaryo yazayım, tüpte biraz havanız kaldı, bitmeden şunu alayım dediniz, indiniz 8-10 metre derine, havanız bitti veya birden regülatör bozuldu, işte o zaman o derinlikten oldukça boşalmış ciğerlerinizle serbest çıkış yapacaksınız ki bu da belli bir eğitim gerektirir, hata yaparsanız pek iyi olmaz..Sabah sabah nerden buldun bu kadar felaket senaryosunu diye düşünebilirsiniz, 40 seneden fazla oldu nefesle ilk dalışım, sonra scuba ile devam ettim, sadece şunu söylerim, dalış şakaya, ihmale gelmez, kurallarına uyulduğu zaman da çok güvenlidir.Kolay gelsin.
Selamlar;Fuarda gezerken bu aleti görmüştüm ama bana biraz pahalı geldi. Scuba ekipman fiyatlarını baz alırsak pek fark yok gibi ama dalış limiti 12m ile sınırlı. Sadece tekne için dalınacaksa daha pratik bir çözüm olabilir ayrıca yer kaplamayacaktır.[/quotebu mudur aradığınız