0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Metal bir tüpü esnemiyor olarak var sayarsak, tüpün hacmi değişmez, içine hava veya herhangi bir şey doldurduğunuzda ağırlaşır ve suda batar, içindeki havayı tahliye ettiğinizde yerine başka bir şey koymazsanız hafifler ve yüzer.Tüpler yarılır veya patlar ama bunun için belirli sürelerle basınç testi uygulanır ve süre bitimine kadar emniyetlidir. Kendi kompresörünüz yoksa hiç bir tüp doldurucusu basınç testi yapılmamış tüpü doldurmaz, bu nedenle tüpler ne yarılır ne de patlar, zarar görecekse basınç testi sırasında görürler. Basınç testinde ise içleri su le doludur, tğp zarar gördüğünde zaten bir su dolu varilin içindedir, içinden biraz su çıkar. Korkmayın emniyetlidir.
Özgür Ökten'e katılıyorum. Zamanında 35 m derinlikte zıpkınla avlanabiliyordum. Anlatıldığı gibi süre ok uzun olmuyor, genellikle 40 saniyeyi geçebildiğimi hatırlamıyorum. Derinlik azaldıkça bu süre uzuyor. Tüp taşımak ve doldurmak daha zahmetli geldiği için snorkelle teknemin altını defalarca temizlediğimi hatırlıyorum. Gözlük snorkel ve palet kullanmayı hakkıyla öğrenin. Bildiğim kadarı ile zıpkınla balık avlamak yerine artık fotoğraflarını çekmek moda oldu. Midye çıkarın, cikcik denilen kum midyesi (vongola) için kumların altını eşeleyin, resim çekin. Su altında kendinizi karadaki kadar rahat hissedeceksiniz. Sonra teknenizin altında istediğiniz gibi çalışabileceksiniz. Snorkelle pervane değiştirip, taktığım katlanır pervanenin ayarını yapabilmiştim.
Ben 2 yıldız balıkadam olduğum ve biraz serbest dalış tecrübem olmasına rağmen Özgür korsanın yazdıklarından sonra dedim ki ben sıfırmışım yahu.
0,5 l tüp standart tüp doldurma basıncı olan 200 atmosferde 100 l hava taşır. ...