0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. E.

Bavarya 39 Dümen rotları
« : Nisan 16, 2019, 10:40:25 »
Sevgili Arkadaşlarım
bu konuyu başka bir başlıkta açmıştım ama görünmüyor yeni  iletilerde. Bu nedenle tekrar buraya taşımaya karar verdim. Moderasyon beni affetsin. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sevgili arkadaşlarım,
Yaklaşık iki yıldır teknemiz BamBam da dümen tıkırtısı, vibrasyon, yelken seyrinde sarsıntı gibi konularda başlıklar açmış ve akıl danışmıştım. Şimdi başlattığım konuları bulamıyorum. Bu nedenle bu başlıkta ulaştığım sonuçları ve sonunda da yeni sorumu ileteceğim size.

1)Teknemin yelken seyrinde 5-5.5 knot hızda farkettiğimiz kokpite yansıyan titreşim ve inip kapağını açtığımda motorda gördüğüm sarsıntı konusu cevaplandı. Sevgili Ahmet çelenoğlu söylemişti zaten. tekneyi karaya alınca pervaneyi salladık yerinde ve içteki pilastkten ayrılmış olduğunu görüp yeni bir 17x16 L üç kanat pervaneyi takınca motorda veya kokpitte yelken seyrinde hissettiğim sarsıntı, titreşim kayboldu. Sn Çelenoğlu'na ve ilgilenip yardımcı olmaya çalışan tüm forum katılımcılarına teşekkür ediyorum.

2) Dümen dolabını salladığımda hissettiğim 1-2 cm lik boşluk hissi ve tıkırtı için de akıl danışmıştım sizlere. Buradan öğrendiklerimle geçen yıl dümen palasını indirdim, mevcut fiber yataklar ve onların içinde olduğu kısımlar tabii bulunduğu için geri takmıştım. Devam eden şikayetin teknemdeki dümen bağlantı fiberleri ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Teknemde dümen dolabından dümen miline tellerle değil, iki eklemli düz metal lamalar ile (otomobildeki rot kollarına benzeyen ama lama, silindirik çubuk değil) bunların eklem bölgesindeki fiber burçlar ile hareket iletiliyor. Ben bu burçların aşındığına inanıyorum. Ama burçlara nasıl ulaşacağımı bilemedim. Dümen milinin oradan bakınca 70-80 cm uzakta görüyorum. dümen dolabının ön, üst, vb hi,ç bir kapağını açtığımda ulaşamıyorum, hatta görmüyorum bile. Sanki masnın üst kısmını kaideden ayırırsam buraya ulaşacakmışım gibi geliyor. Burada evet doğru derseniz hemen masanın iki katı arasındaki sızdırmazlık sağlayan beyaz mastiki kesip varsa vidalarını (?) açacağım. bana bu konuda rehberlik yapmanızı rica edeceğim.