0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    S. B.

Teak Temizliği
« : Şubat 24, 2019, 16:26:55 »
Toz deterjan ve sirke. Çok ilginç, teak temizliği için dünya para verip kimyasallar alıyoruz.

Videoda ki yöntemi deneyen var mı?



*

    C. K.

Ynt: Teak Temizliği
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2019, 17:13:51 »
Evet.masa ile teknenin yanları ireko benim. Toz deterjan ve beyaz sirke ile Harika oluyor.sirke aynı zamanda hijyen görevi sağlıyor.asıl önemli olan eğer teak veya ireko tekrar teak yağı sürülecek ise.piyasada bir sürü teak yağı altında satılan ürün var çoğu işe yaramaz.sadece bir tanesini tek geçerim.o da teak wonder..


*

    T. D.

Ynt: Teak Temizliği
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2019, 17:29:50 »
Evet bende tik için arap sabunu ve beyaz sirke kullandım ve sonuç gerçekten güzeldir.
Tik yağı konusu sanırım biraz çetrefilli bir mesele çünkü birçok usta tik yağı diye birşeyin olmadığını bunun kandırmaca olduğunu söylüyor.  Bir boyacı usatsı tekneme bezir yağı uygulamıştı. İnce bezir ( ingiliz beziri ) sonuç iyi ve uzun vadeli idi ama çok ince süereceksiniz ve birkaç gğn üstüne basmadan güneşte kalmalı.


*

    S. B.

Ynt: Teak Temizliği
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2019, 17:43:27 »
Ben teak yağı olarak Star Brite premium teak oil kullanıyorum.

Hem rengini beğeniyorum hem de bir şey dökülünce emmiyor üstünde sıvı geçirmez bir tabaka oluşuyor. Hemen silince de leke oluşmuyor.

Deterjan sirke işini martta deneyeceğim.


*

    S. B.

Ynt: Teak Temizliği
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2019, 10:23:26 »
Dün videoda ki yöntemi küçük bir bölümde denedim. Fena olmadı gibi.

Bir tur daha temizlemek lazım, kirleri tam çıkmamış. Rengi gayet güzel olmuş. Üstüne daha teak yağı sürülecek.

Öncesi

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sonrası

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    M. F. Ö.

Ynt: Teak Temizliği
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2019, 00:00:01 »
Sevgili Denizseverler,
Tik'lerdeki yağ lekelerini çıkarmak için kendinizi üzmeye tiklerinizi de parçalamaya lüzum yok..... Nerdeyse bütün yat marketlerde ve birçok migros mağazalarında bulabileceğiniz ZETA SPRAY (Italyan malı bir ürün ) alın ve tiklerdeki her yağ lekesinin üzerine 1-2 saniye sıkıp 10' bırakın. Sonra ister yıkayın ister fırçalayın... konu hallolmuştur...
Selametle
*

    H. U.

Ynt: Teak Temizliği
« Yanıtla #6 : Haziran 28, 2019, 23:02:01 »
Sadece deniz suyu. (Marinadan  degil, temiz) ve yumusak sunger. Teak salamura sever) hic bir kimyasala gerek yok.
*

    Ö. T.

Ynt: Teak Temizliği
« Yanıtla #7 : Haziran 28, 2019, 23:53:42 »
Tiklerinizi deniz suyu ile yıkayın (fırça ya da sungerinizi enine surtun ) sonrasında en güzeli international in şeffaf tık yağı ile yağlamak. Tık in beş yıl da bir zımparalama hakkı vardir  diye öğrenmiştim.
*

    Ö. Z.

Ynt: Teak Temizliği
« Yanıtla #8 : Haziran 29, 2019, 10:54:12 »
2,5 yıldır tikli bir kişiyim. Tikiniz size aittir, nasıl bakım yapmak istediğiniz tamamen sizin onu nasıl görmek istediğiniz ile alakalıdır. Sadece deniz suyu ve sünger sizin yönteminiz olabilir. Ama marmarada bu yöntem bir işe yaramaz. Koyu gri bir “şey” iniz olur güvertede. Her yağmurda İstanbul’un pis havası biraz daha güverteniz ile bütünleşir. Ben çok sık olmasa da su ve hafif sert fırça ile temizliyorum. Her sezon bozul macunları yenileyip hafif zımpara çekip (çok hafif) tik yağı sürüyorum.


Sent from my iPhone using Tapatalk
*

    A. Ç.

Ynt: Teak Temizliği
« Yanıtla #9 : Haziran 29, 2019, 11:00:20 »
Tik için fırça kullanmak iyi bir fikir değildir, tikin yumuşak lifleri nasıl fırçalarsanız fırçaçalayın, fırçanız ne kadar yumuşak olursa olsun, tiki bozar. Arkası destekli bir sünger veya çok kirli ise bulaşık süngeri dediğimiz bir tarafı aşındırıcılı sünger kullanılmalıdır.  fırça kullanırsanız, sezon sonu bir defa zımpara ile yüzeyi düzeltmeniz görüntüyü korumaya yardımcı olur ama zımpara bulaşık süngeri ile yaptığınız temizliğe oranla daha fazla inceltir.
*

    Ö. Z.

Ynt: Teak Temizliği
« Yanıtla #10 : Haziran 29, 2019, 11:05:58 »
Ahmet abi, benim tiklerin tüm yumuşak dokusu zaten yıllar evvel gittiği için çok dert etmiyorum bunu. Her sene dümdüz yüzey elde edecek şekilde zımpara çeksem ve sürekli fırça ile temizlesem haklısın. 3-4 seneye tikleri bitirip jelkota inerim. Ama benim güverte tikleri 11 yaşında ve bu sürede orjinal kalınlığının anca %20 sini kaynetmiş görünüyor. Çok da şeetmemek lazım


Sent from my iPhone using Tapatalk