Anket

Yabancı bayraklı tekne sahipleri... Hukuki düzenleme yapılırsa Türk bayrağına geçer misiniz?

Evet
Hayır

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    H. A.

Bu konuyu hortlatmis oldum ama kusura bakmayın.Cunki yeni ve taze ceza yedim .Aslında bende yemedim herşey kanuna uygundu en sonunda eski sahibinin kayıt belgesinde Türk adresi var diye cezayı ona kesip bana odettiler .
Şimdi merak edenler için 3.800 tl  odedim
Ceza benim degil ama tekne benim odemezsen translog alamazsınız siz gidin eski sahibine rücu edin diyorlar .şimdi acil itiraz etmem gerekir ama nasıl ?


*

    Ü. G.

Geçmiş olsun Hamdi korsan.


*

    H. A.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Geçmiş olsun Hamdi korsan.

Çok teşekkür ederim


*

    A. K.

Yabancı bayraklı bir tekneyi TR'de satın almış olmaktan doğan damga vergisi ile mi ilgili?

Ben de Mayıs ayında 1'400 TL ödemiştim; ancak ondan sonra transitlog çlkartabilmiştim.
Daha sonra da kaldırıldığını söylemişlerdi.




*

    H. A.

Teknenin eski register kartında Türk adresi var diye geçirdiler  . Eski sahibi adına bana odettiler

*

    A. K.

Evet, aynı benim gibi...
Bende de TR adresi vardı...


*

    H. A.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Teknenin eski register kartında Türk adresi var diye geçirdiler  . Eski sahibi adına bana odettiler
Hamdi korsanım önce geçmiş olsun. Tekneniz şahıs üzerine Amerikan bayraklımı. Bize o nedenle ceza kesmişlerdi.
*

    M. B.

Merhaba Değerli Korsanlar,

16.12.2016 tarihinde Meclis'e sunulan torba yasada aşağıdaki ifadeler yer alıyor:

(1) "Bu maddenin yürürlülüğe girdiği tarih itibariyle yurt dışında bulunan veya yabancı bayrak çekilmiş olan Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 8901.10.10.00.11 ve 8901.10.90.00.11 numaralarında yer alan mallar ile 89.03 tarife pozisyonunda yer alan mallardan yat, kotra, tekne ve gezinti gemilerinin Türkiye'deki gerçek ve tüzel kişilere bedelsiz olarak intikali veraset ve intikal vergisinden; bunların Türkiye'ye ithali ile kayıt ve tesciline ilişkin iş ve işlemler, 2.7.1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap sayılı tarife kütüğünde yer alan bağlama ruhsatnamelerinden alınacak harçlar hariç olmak üzere, gümrük vergisi dahil her türlü vergi, resim, harç ve fon ve paylardan müstesnadır."

(2) "Birinci fıkra kapsamına giren gemi, yat, kotra, tekne ve gezinti gemilerinin, Türkiye'ye ithali veya kayıt ve tescili öncesi dönemlere ilişkin olarak, bunları Türkiye'ye ithal edenler veya adlarına kayıt ve tescil ettirenler hakkında bunların ediniminden kaynaklı vergi incelemesi veya tarhiyat yapılmaz, daha önce yapılmış olan tarhiyatlardan varsa açılmış davalardan feragat edilmesi kaydıyla vazgeçilir, tahakkuk eden tutarlar terkin edilir, tahsil edilen tutarlar red ve iade edilmez."

Bizim tekneler Gümrük tarifesine göre 89.03 pozisyonunda yer alıyor. Bu Kanun kapsamında bizler yararlanabiliyoruz. Şu Kanun önce resmileşsin, yayınlanacak olan Tebliğ veya Yönetmelikler ile bu iş çözüme kavuşacak. Şimdilik tekne ithalinde bağlama kütüğü harcı dışında vergi aranmıyor.

 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    F. B. D.

Teşekkür.
« Yanıtla #353 : Aralık 22, 2016, 14:57:33 »
Paylaşımınız için teşekürler.