0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapŞafttan bir hortum ile plastik bir vanaya geliyorBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBeyaz duman problemimi cozdum,suyu az cekince buhar atiyordu makina...Sail drive a dogru ufuruk Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapSuzgeci tam sizdirmaz yapma islemi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapArdindan da yeni Impelleri da degistirince motor sanki beni 4000 e cikar ,8-9 gidesim var gibi rahatladi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBenimde su atımıyla ilgili problemim var beyaz duman atımıda mevcut etrafımda yakınımda tanıdığım bildiğim şimdilik başka tekne olmadığı için kıyaslamada yapamıyorum motor 18 bg volvo penta dik şaft kuyruğun üzerinde 3 bir yan 3 bir yan olmak üzere altı delik vardı ve nadya doluydu temizledim tel soktum biraz artı eskiden duracak gibiydi şimdi 1100 devirde bu su atışı normalmi değilmi çok yüksek devirlerde zor yetiştiriyor zatenUfuk kaptanIlk bakacagın yeri soyleyım suzgecten motora giden boruda su az ,bol bol hava kabarcıgı var mı?motor devrini artır , su artıyor ama hala seyrekse konusalımSemih bey şaftan bir hortum ile hemen şaftın üzerindeki plastik bir vanaya geliyor bu vana sıkışmış dönme gibi olayı yok ordan yine bir hortum kelepçe vasıtası ile japskoya gidiyor ben vanayı kapatamadığım için japsco tarafındaki kelepçeyi açıp jabskoyu filan söküyorum Ama kelepçe hortumu çıkarsamsamda şafttaki hortumdsn su gelmeye devam ediyor ince ince kabarcık attığı yava aldığı bir nokta yok süzgeç vananın önündeyse o tarafıda sökerim gidince bazı resimlerini attım ama yararlı olurmu bilmiyorum ama vananın resmini bulamadım bulursam onuda atarımBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapUfuk korsanım,fotoğraflarınız gördüm,krank milli ile şarj dinamosu arasındaki v kayış düz kayış kullanmışınız,bu tür yerlerde düz kayış tercih etmeyin,tırtırlı kayış seçin. Nedeni ise tırtırlı kayış patinaj yapmaz,artı tırtırlı olduğu için rulmanlara veya yataklara ısı vermez.Kayış döndüğü sürece sürekli soğutma yapar,ömrü düz kayışlara göre 2,3 katıdırSağolun ali korsan bunu bilmiyordum ama motorun kasnağı tırtıksız sıkıntı olurmu?Semih bey dediğinizi yapıcağım söküp sistemi komple inceleyeceğim bakalım daha Çeşme sakız arası Karaburun ve Mordoğan var sağlam çıkmak lazım
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapŞafttan bir hortum ile plastik bir vanaya geliyorBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBeyaz duman problemimi cozdum,suyu az cekince buhar atiyordu makina...Sail drive a dogru ufuruk Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapSuzgeci tam sizdirmaz yapma islemi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapArdindan da yeni Impelleri da degistirince motor sanki beni 4000 e cikar ,8-9 gidesim var gibi rahatladi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBenimde su atımıyla ilgili problemim var beyaz duman atımıda mevcut etrafımda yakınımda tanıdığım bildiğim şimdilik başka tekne olmadığı için kıyaslamada yapamıyorum motor 18 bg volvo penta dik şaft kuyruğun üzerinde 3 bir yan 3 bir yan olmak üzere altı delik vardı ve nadya doluydu temizledim tel soktum biraz artı eskiden duracak gibiydi şimdi 1100 devirde bu su atışı normalmi değilmi çok yüksek devirlerde zor yetiştiriyor zatenUfuk kaptanIlk bakacagın yeri soyleyım suzgecten motora giden boruda su az ,bol bol hava kabarcıgı var mı?motor devrini artır , su artıyor ama hala seyrekse konusalımSemih bey şaftan bir hortum ile hemen şaftın üzerindeki plastik bir vanaya geliyor bu vana sıkışmış dönme gibi olayı yok ordan yine bir hortum kelepçe vasıtası ile japskoya gidiyor ben vanayı kapatamadığım için japsco tarafındaki kelepçeyi açıp jabskoyu filan söküyorum Ama kelepçe hortumu çıkarsamsamda şafttaki hortumdsn su gelmeye devam ediyor ince ince kabarcık attığı yava aldığı bir nokta yok süzgeç vananın önündeyse o tarafıda sökerim gidince bazı resimlerini attım ama yararlı olurmu bilmiyorum ama vananın resmini bulamadım bulursam onuda atarımBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapUfuk korsanım,fotoğraflarınız gördüm,krank milli ile şarj dinamosu arasındaki v kayış düz kayış kullanmışınız,bu tür yerlerde düz kayış tercih etmeyin,tırtırlı kayış seçin. Nedeni ise tırtırlı kayış patinaj yapmaz,artı tırtırlı olduğu için rulmanlara veya yataklara ısı vermez.Kayış döndüğü sürece sürekli soğutma yapar,ömrü düz kayışlara göre 2,3 katıdır
Şafttan bir hortum ile plastik bir vanaya geliyorBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBeyaz duman problemimi cozdum,suyu az cekince buhar atiyordu makina...Sail drive a dogru ufuruk Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapSuzgeci tam sizdirmaz yapma islemi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapArdindan da yeni Impelleri da degistirince motor sanki beni 4000 e cikar ,8-9 gidesim var gibi rahatladi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBenimde su atımıyla ilgili problemim var beyaz duman atımıda mevcut etrafımda yakınımda tanıdığım bildiğim şimdilik başka tekne olmadığı için kıyaslamada yapamıyorum motor 18 bg volvo penta dik şaft kuyruğun üzerinde 3 bir yan 3 bir yan olmak üzere altı delik vardı ve nadya doluydu temizledim tel soktum biraz artı eskiden duracak gibiydi şimdi 1100 devirde bu su atışı normalmi değilmi çok yüksek devirlerde zor yetiştiriyor zatenUfuk kaptanIlk bakacagın yeri soyleyım suzgecten motora giden boruda su az ,bol bol hava kabarcıgı var mı?motor devrini artır , su artıyor ama hala seyrekse konusalımSemih bey şaftan bir hortum ile hemen şaftın üzerindeki plastik bir vanaya geliyor bu vana sıkışmış dönme gibi olayı yok ordan yine bir hortum kelepçe vasıtası ile japskoya gidiyor ben vanayı kapatamadığım için japsco tarafındaki kelepçeyi açıp jabskoyu filan söküyorum Ama kelepçe hortumu çıkarsamsamda şafttaki hortumdsn su gelmeye devam ediyor ince ince kabarcık attığı yava aldığı bir nokta yok süzgeç vananın önündeyse o tarafıda sökerim gidince bazı resimlerini attım ama yararlı olurmu bilmiyorum ama vananın resmini bulamadım bulursam onuda atarımBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBeyaz duman problemimi cozdum,suyu az cekince buhar atiyordu makina...Sail drive a dogru ufuruk Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapSuzgeci tam sizdirmaz yapma islemi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapArdindan da yeni Impelleri da degistirince motor sanki beni 4000 e cikar ,8-9 gidesim var gibi rahatladi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBenimde su atımıyla ilgili problemim var beyaz duman atımıda mevcut etrafımda yakınımda tanıdığım bildiğim şimdilik başka tekne olmadığı için kıyaslamada yapamıyorum motor 18 bg volvo penta dik şaft kuyruğun üzerinde 3 bir yan 3 bir yan olmak üzere altı delik vardı ve nadya doluydu temizledim tel soktum biraz artı eskiden duracak gibiydi şimdi 1100 devirde bu su atışı normalmi değilmi çok yüksek devirlerde zor yetiştiriyor zatenUfuk kaptanIlk bakacagın yeri soyleyım suzgecten motora giden boruda su az ,bol bol hava kabarcıgı var mı?motor devrini artır , su artıyor ama hala seyrekse konusalım
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBeyaz duman problemimi cozdum,suyu az cekince buhar atiyordu makina...Sail drive a dogru ufuruk Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapSuzgeci tam sizdirmaz yapma islemi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapArdindan da yeni Impelleri da degistirince motor sanki beni 4000 e cikar ,8-9 gidesim var gibi rahatladi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBenimde su atımıyla ilgili problemim var beyaz duman atımıda mevcut etrafımda yakınımda tanıdığım bildiğim şimdilik başka tekne olmadığı için kıyaslamada yapamıyorum motor 18 bg volvo penta dik şaft kuyruğun üzerinde 3 bir yan 3 bir yan olmak üzere altı delik vardı ve nadya doluydu temizledim tel soktum biraz artı eskiden duracak gibiydi şimdi 1100 devirde bu su atışı normalmi değilmi çok yüksek devirlerde zor yetiştiriyor zaten
Beyaz duman problemimi cozdum,suyu az cekince buhar atiyordu makina...Sail drive a dogru ufuruk Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapSuzgeci tam sizdirmaz yapma islemi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapArdindan da yeni Impelleri da degistirince motor sanki beni 4000 e cikar ,8-9 gidesim var gibi rahatladi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
jet ile altı temizlendikten sonra ne kadar zamanda tekrar pislenir benim zehirli yapılalı bir yıl oldu.
Impeller pompaların tahrik aldığı tarafta keçeler vardır. Bu keçelerden impeller tarafına bakan keçe bozulmuştur. Yağ keçesi alıp değiştirirseniz tekrarlayacaktır. Impeller için özel keçe almanız gerek,r. Yağ keçesi yağda çalıştığı için yayı çeliktir. Impeller keçesi ise aynı ebatta olsa bile yayı paslanmaz çeliktir. Yağ keçesi alırsanız, yay yerine uygun boyutta bir O ring koyarsanız oldukça yuzun süre dayanır.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapImpeller pompaların tahrik aldığı tarafta keçeler vardır. Bu keçelerden impeller tarafına bakan keçe bozulmuştur. Yağ keçesi alıp değiştirirseniz tekrarlayacaktır. Impeller için özel keçe almanız gerek,r. Yağ keçesi yağda çalıştığı için yayı çeliktir. Impeller keçesi ise aynı ebatta olsa bile yayı paslanmaz çeliktir. Yağ keçesi alırsanız, yay yerine uygun boyutta bir O ring koyarsanız oldukça yuzun süre dayanır.Özür dileyerek ,Konu ile alakası yok ama bu Impeller değişimi ile ilgili hiç bilgim yok.Denizin ortasında kalmadan nereden öğrenirim acaba ?Forumda arattım bulamadım bir şeylerselamlar
ok teşekürler.Bu impellere oluyor ki değişmek zorunda kalınıyor . Bu Filtre gibi bir şey mi ??
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yapjet ile altı temizlendikten sonra ne kadar zamanda tekrar pislenir benim zehirli yapılalı bir yıl oldu.Tam 3 ay once guneye ınerken yaptırdım yag gıbıydı ,ama hala ıyı gıdıyor ,kışın sarmaz artık ılkbahara kadar yırttım