0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. Ü.

Ynt: SUJETİ İLE KARİNA TEMİZLİĞİ
« Yanıtla #45 : Nisan 27, 2017, 21:24:18 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Şafttan  bir hortum ile plastik bir vanaya geliyor
Beyaz duman problemimi cozdum,suyu az cekince buhar atiyordu makina...

Sail drive a dogru ufuruk Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Suzgeci tam  sizdirmaz yapma islemi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ardindan da yeni Impelleri da degistirince motor sanki  beni 4000 e cikar ,8-9 gidesim var gibi rahatladi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Benimde su atımıyla ilgili problemim var beyaz duman atımıda mevcut etrafımda  yakınımda tanıdığım bildiğim şimdilik başka tekne olmadığı için kıyaslamada yapamıyorum motor 18 bg volvo penta dik şaft kuyruğun üzerinde 3 bir yan 3 bir yan olmak üzere altı delik vardı ve nadya doluydu temizledim tel soktum biraz artı eskiden duracak gibiydi şimdi 1100 devirde bu su atışı normalmi değilmi çok yüksek devirlerde zor yetiştiriyor zaten

Ufuk kaptan

Ilk bakacagın yeri soyleyım suzgecten motora giden boruda su az ,bol bol hava kabarcıgı var mı?motor devrini artır , su artıyor ama hala seyrekse konusalım

Semih bey şaftan bir hortum ile  hemen şaftın üzerindeki plastik bir vanaya geliyor bu vana sıkışmış dönme gibi olayı yok ordan yine bir hortum kelepçe vasıtası ile japskoya gidiyor ben vanayı kapatamadığım için japsco tarafındaki kelepçeyi açıp jabskoyu filan söküyorum
Ama kelepçe hortumu çıkarsamsamda şafttaki hortumdsn su gelmeye devam ediyor ince ince kabarcık attığı yava aldığı bir nokta yok süzgeç vananın önündeyse o tarafıda sökerim gidince bazı resimlerini attım ama yararlı olurmu bilmiyorum ama vananın resmini bulamadım bulursam onuda atarım

Ufuk korsanım,fotoğraflarınız gördüm,krank milli ile şarj dinamosu arasındaki v kayış düz kayış kullanmışınız,bu tür yerlerde düz kayış tercih etmeyin,tırtırlı kayış seçin.
Nedeni ise tırtırlı kayış patinaj yapmaz,artı tırtırlı olduğu için rulmanlara veya yataklara ısı vermez.
Kayış döndüğü sürece sürekli soğutma yapar,ömrü düz kayışlara göre 2,3 katıdır
Sağolun ali korsan bunu bilmiyordum  ama motorun kasnağı tırtıksız sıkıntı olurmu?
Semih bey dediğinizi yapıcağım söküp sistemi komple  inceleyeceğim bakalım daha Çeşme sakız arası Karaburun ve Mordoğan var sağlam çıkmak lazım
Ufuk korsanım,motor kasnağıyla alakası yok,standart sizin motor kasnağı,siz kayışı tırtırlı secin aynı numaranın tırtırlısını alın,hatta bir tanede yedek alın:)
*

B. B.

« Yanıtla #46 : Mayıs 08, 2017, 10:52:53 »
Guzel konu, birseyler yazmis olayim da bulmam kolay olsun  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. Ü.

« Yanıtla #47 : Eylül 29, 2017, 16:12:42 »
jet ile altı temizlendikten sonra ne kadar zamanda tekrar pislenir benim zehirli yapılalı bir yıl oldu.

*

A. Ç.

« Yanıtla #48 : Eylül 29, 2017, 16:34:09 »
Impeller pompaların tahrik aldığı tarafta keçeler vardır. Bu keçelerden impeller tarafına bakan keçe bozulmuştur. Yağ keçesi alıp değiştirirseniz tekrarlayacaktır. Impeller için özel keçe almanız gerek,r. Yağ keçesi yağda çalıştığı için yayı çeliktir. Impeller keçesi ise aynı ebatta olsa bile yayı paslanmaz çeliktir.  Yağ keçesi alırsanız, yay yerine uygun boyutta bir O ring koyarsanız oldukça yuzun süre dayanır.
*

S. Ş.

« Yanıtla #49 : Eylül 29, 2017, 17:08:34 »
jet ile altı temizlendikten sonra ne kadar zamanda tekrar pislenir benim zehirli yapılalı bir yıl oldu.

Tam 3 ay once guneye ınerken yaptırdım yag gıbıydı ,ama hala ıyı gıdıyor ,kışın sarmaz artık ılkbahara kadar yırttım
« Son Düzenleme: Eylül 29, 2017, 17:09:30 Gönderen: Semih Sener »

*

O. E.

« Yanıtla #50 : Eylül 29, 2017, 17:23:40 »
Impeller pompaların tahrik aldığı tarafta keçeler vardır. Bu keçelerden impeller tarafına bakan keçe bozulmuştur. Yağ keçesi alıp değiştirirseniz tekrarlayacaktır. Impeller için özel keçe almanız gerek,r. Yağ keçesi yağda çalıştığı için yayı çeliktir. Impeller keçesi ise aynı ebatta olsa bile yayı paslanmaz çeliktir.  Yağ keçesi alırsanız, yay yerine uygun boyutta bir O ring koyarsanız oldukça yuzun süre dayanır.

Özür dileyerek ,
Konu ile alakası yok ama bu Impeller değişimi ile ilgili hiç bilgim yok.
Denizin ortasında kalmadan nereden öğrenirim acaba ?
Forumda arattım bulamadım bir şeyler
selamlar
*

C. Ç.

« Yanıtla #51 : Eylül 29, 2017, 17:37:17 »

*

S. Ş.

« Yanıtla #52 : Eylül 29, 2017, 17:38:33 »

Özür dileyerek ,
Konu ile alakası yok ama bu Impeller değişimi ile ilgili hiç bilgim yok.
Denizin ortasında kalmadan nereden öğrenirim acaba ?
Forumda arattım bulamadım bir şeyler
selamlar

Youtube da motoruna göre impeller,bakım, yenileme vs vıdeolar var
« Son Düzenleme: Eylül 29, 2017, 17:39:02 Gönderen: Semih Sener »
*

C. Ç.

« Yanıtla #53 : Eylül 29, 2017, 17:39:07 »
*

O. E.

« Yanıtla #54 : Eylül 29, 2017, 18:06:03 »
ok teşekürler.
Bu impellere  oluyor ki değişmek zorunda kalınıyor . Bu Filtre gibi bir şey mi ??
*

S. Ş.

« Yanıtla #55 : Eylül 29, 2017, 18:24:07 »
ok teşekürler.
Bu impellere  oluyor ki değişmek zorunda kalınıyor . Bu Filtre gibi bir şey mi ??

Suyu motorun içine iten şey o  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap yıpranıyor,kırılıyor kanadı...

Acıp bak saglamsa degıstırme
*

B. B.

« Yanıtla #56 : Mart 23, 2019, 17:47:58 »

Tam 3 ay once guneye ınerken yaptırdım yag gıbıydı ,ama hala ıyı gıdıyor ,kışın sarmaz artık ılkbahara kadar yırttım
Güncel yalova kalamis arasinda su jeti alt temizliği yapan neresi var? önerebilecek olan var mi?

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

*

S. E.

« Yanıtla #57 : Mart 23, 2019, 18:31:00 »
7-8 metreye kadar tekneler için kazim özalp sokağın bitimi, günaydin restoran, beltur un hizasındaki balıkcı barınağını kullanabilirsiniz. Eski adı kuruoğlu turizm di. Devir olduktan sonra kullanmadım. 2 Yıllık bilgidir. 

Yelkenli çekemezler. Gitmeden önce bilgi almanızda fayda var. Ben iki senedir filan kullanmadım.

Daha güncel bilgi gelmez ise belki işinize yarar.

Kolay Gelsin.
*

B. B.

« Yanıtla #58 : Mart 23, 2019, 18:50:05 »
Tesekkurler Selcuk korsanim
Ben denizde, karaya almadan yapilan su jetini sormustum
Saygilar

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

*

S. E.

« Yanıtla #59 : Mart 23, 2019, 18:56:07 »
Konunun ustune baktım ama muhabbet hem eski hem impellerdi.
Kusura bakmayın. Su jeti diyince kullanmadığım bir şey olduğu için kafam oraya gitmedi.

Kolay Gelsin.