0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    M. Y.

Sezon öncesi ne tür bakımlar gerekir
« : Şubat 26, 2020, 14:46:38 »
Merhaba Korsan Arkadaşlar,
Bu forumdaki ilk sorum olacak. 1,5 senedir tekne sahibiyim ve bu yolun daha çok başındayım. Bu forum biz yeni amatörler için çok değerli bir kaynak ve siz değerli abilerimin tecrübeleri ve önerileri çok önemli. 9 mt yerli yapım epoksi kaplı ahşap bir tekne sahibiyim. Tuzla Marina'da bağlı. Bu teknemi bu sene ilk defa karaya çekip zehirlisini attıracağım. Forumu kurcalayıp okudum biraz. Zehirli olarak yerli Teknomar ürünleri iyi sanırım. Teknomarın hangi zehirlisini önerirsiniz? Setur Yalova nın kampanyası paylaşılmış. Tuzla Marinanın çekek fiyatlarını sormadım henüz Tuzla taraflarında önerebileceğiniz çekek yeri ve boya ustaları var mıdır? Maliyetleri Setur Yalova kampanyasındaki fiyatlara yakın mıdır?
Motor bakımını sezon bittiğinde kasım ayında yaptırmıştım. Karaya aldığımızda zehirlisi dışında sezon öncesi başka nelere bakılması gerekir sizce? Tiklerimin durumu iyi ama ilk aldığım gibi çok temiz durmuyorlar grileştiler. Tiklere ne önerirsiniz? Su ve elektrik tesisatlarının elden geçmesi gerekir mi?
Biraz çok sorum oldu gibi ama genel olarak sezon öncesi yapılması gereken bakım ve kontroller konusunda fikir alışverişi faydalı olur diye düşünüyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.


*

    A. K.

Ynt: Sezon öncesi ne tür bakımlar gerekir
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2020, 16:03:44 »
Başıma geldiğinden söylüyorum tüm vanaları  saft körük dahil kontrol et, aklın kesmezse değiştir. Eh idare eder varsa bir sene sonra kilitlenir.

Tekneler genellikle su tesisatindan batar.


*

    M. Y.

Ynt: Sezon öncesi ne tür bakımlar gerekir
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2020, 16:52:11 »
Atilla kaptanım teşekkürler dikkate alacağım. ücretsiz 5 günlük kara parkım var. 9 mt ahşap tekneme zehirli boya ve güverte tik temizliği, krom temizliği felan yaptıracağım. Denizde yaptıramayacağım kara parktayken illaki bak diyeceğiniz başka hususlar var mıdır? Bu 5 günlük zaman bu işler için sizce yeterli mi? İlk defa karaya alacağım için biraz tecrübesizim, fikirleriniz çok faydalı olacaktır. Teşekkürler.


*

    A. K.

Ynt: Sezon öncesi ne tür bakımlar gerekir
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2020, 22:00:21 »
5 gun cok iyi bir zaman . Tavsiyem patronluk yapma, iş yapılırken yardımcı ol bu surette ne yapıldıgını nasıl yapıldıgını kontrol etmis olursun. Her zaman ustalar yanında olmayacagından acil durumlarda ne yapılacagını anlamıs olursun veya tel yardımı aldıgında konudan haberdar olursun.

Ayrıca forumda bu konuda cok yazı var onları incele cok detay var

İyi şanslar
« Son Düzenleme: Mart 09, 2020, 22:01:29 Gönderen: Atilla Kaplan »


*

    M. Y.

Ynt: Sezon öncesi ne tür bakımlar gerekir
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2020, 09:55:01 »
Haftaiçi işimden dolayı çok başına gitme imkanım yok ama haftasonuna denk gelirse bende başında durup birşeyler kapmaya çalışacağım tabi. Forumu biraz daha kurcalayayım bakalım.
teşekkürler