Arkadaşlar,
Kayığa geldim bugün. Ne zamandır Separ filtrenin dibinden mazot sızdırıyordu. Sevgili @Selahattin Tozkoparan abi bana bir uç rekor yolladı yalama olmuştur diye. Yeni rekoru taktık daha fazla sızdırdı. Teflon sar, dua et falan işlemedi. Boşaltıp açtık baktık ki "Separ'ın altı çatlamış.
Sorun yok ya n'olcak, yenisini alırız. En Bas Bariton sesimle "hey google separ filtre" dedim telefona. Fiyatlar geldi. En ucuzu 3.200₺. Bende ses "soprano" gibin ipince "hey golıl seprar tamir" diye çıkıverdi. Gogıl abla "ne yazığk ki seğpağr fiğliğtreğ tağmğğr için bir sonuç bulamağdım" dedi kifayetsiz Gogıl
Neyse çatlak çok ufakmış, kılcalmış. Plastik filtreyi boşaltıp yıkadık. Kuruyacak, yarın sırasıyla 40 - 80 - 120 zımpara, sonrasında aseton veya selülozik tiner ile silip epoksi reçine ile tamir edeceğiz. Muhtemelen sağlam yerinden daha sağlam olacak.
Şimdi diyeceksiniz ki "eee sorun ne?
Sorun teknede donuyorum arkadaşlar. Separ'ı sökünce geliş, geri dönüş ve emiş vanalar kapandı ve Webasto'ya mazot gelemez yani "yar gelmez" oldu. Webasto küstü arızaya bağladı. Sabah 9'da ilk epoksi, sonra 15 gibi ikinci akşama yetişmesi lazım. Neyse ki uyku tulumunu buldum, yoksa gece kuyruğu titretme ihtimalim vardı, hala da var. Siz bu satırları okurken ben ..............
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapArkamdan ağlarsınız bak
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap