0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ç. N.

Ynt: Rota 660 soruları
« Yanıtla #135 : Eylül 08, 2016, 12:00:09 »
Bakimlarla alakali bi cvp var mi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
*

Y. T.

« Yanıtla #136 : Eylül 08, 2016, 14:51:47 »
  Polyester bakımı kolaydır en önemlisi motor bakımlarını aksatmayın derim

*

C. Ç.

« Yanıtla #137 : Eylül 09, 2016, 19:04:23 »
KÜÇÜK GÜSELSE DE, ÇOK ÜZGÜNDÜR..

Değerli dostlar "Osman Aslan Sungur" bey vefat etmiş..
Rota'nın yaratıcısı, kurucusu, sektörün önemli isimlerinden biri idi..
Türkiye'de bir tekne yapmaya başlayıp, 1.000 adet yapmayı başarıp, satabilen, bir öncü girişimci idi..

Tüm eleştiriler, şikayetler bir yana, o fiatları tutturup, ucuza sattığı küçük tekneler ile Türk amatör denizciliğine ciddi katkı sağlamış bir işletme idi kurduğu yaşattığı..

"Rota fisher 6.60" artık öksüz.. Rota keyifçileri mutsuz..
Umarım iyi ellerde efsane yürümeye devam eder..

Sektörün başı sağolsun...

Benim Teknemden alıntıdır.

SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

C. B.

« Yanıtla #138 : Eylül 10, 2016, 09:56:50 »
"Benim teknem" de fotosuda vardı beyefendinin, onu da koyalım o zaman..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Başımız sağolsun..
*

H. E.

« Yanıtla #139 : Eylül 10, 2016, 11:58:26 »
Allah rahmet eylesin. Amatör denizciliğe hepimizden fazla katkı sağlamış bir insandır.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. K.

« Yanıtla #140 : Eylül 22, 2016, 20:13:50 »
Bakimlarla alakali bi cvp var mi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
Merhaba Çağdaş korsan
Öncelikle tekneniz hayırlı olsun.Tekneniz hakkında biraz bilgi verirseniz size daha iyi yardımcı olabiliriz.
Motor bakımlarını kendiniz yapabilirsiniz.Motor markanızı bilmiyorum ama ben yanmar ın mazotfiltresi,yağ filtrelerinin orjinallerini 1.sanayide filtreciye götürdüm ve çakmasını aldım.Seyir esnasında yanınızda herzaman yedek impeller,yedek filtreler ve kayış bulunsun.
Rota firması yogun siparişten dolayı işçiliği biraz atlıyor.Hatch ve lumbozlarlar su alabilir.Lumboz lastiklerine vazalin sürün.Ben hach i söktüm tekrardan sika 295 le yapıştırdım.Keza tepedeki bayrak direklerininde silikonunu kontrol edin.
Ekstra donanımlar hakkında sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.Ayrıca facebook da 3200 üyeli Rota 660 fisher grubumuzda her sorunuza yanıt alabilirsiniz.
Güzel günlerde kullanmanızı dilerim.
*

M. A.

« Yanıtla #141 : Eylül 22, 2016, 21:37:33 »
Merhaba Çağdaş korsan
Öncelikle tekneniz hayırlı olsun.Tekneniz hakkında biraz bilgi verirseniz size daha iyi yardımcı olabiliriz.
Motor bakımlarını kendiniz yapabilirsiniz.Motor markanızı bilmiyorum ama ben yanmar ın mazotfiltresi,yağ filtrelerinin orjinallerini 1.sanayide filtreciye götürdüm ve çakmasını aldım.Seyir esnasında yanınızda herzaman yedek impeller,yedek filtreler ve kayış bulunsun.
Rota firması yogun siparişten dolayı işçiliği biraz atlıyor.Hatch ve lumbozlarlar su alabilir.Lumboz lastiklerine vazalin sürün.Ben hach i söktüm tekrardan sika 295 le yapıştırdım.Keza tepedeki bayrak direklerininde silikonunu kontrol edin.
Ekstra donanımlar hakkında sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.Ayrıca facebook da 3200 üyeli Rota 660 fisher grubumuzda her sorunuza yanıt alabilirsiniz.
Güzel günlerde kullanmanızı dilerim.
Merhaba Hakan Korsan benim bir, iki yardıma ihtiyacım var bazı Rota Fisher'larda ön camın açılır, yan camların sürgülü olduğunu gördüm bunları temin edebileceğim bir yer varmı? Facebook yok malesef grubu bulamıyorum.

*

T. K.

« Yanıtla #142 : Ekim 01, 2016, 23:48:22 »
İzmirde ali usta yapıyor o çerçeveleri 0532 242 0875

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Ç. N.

« Yanıtla #143 : Ekim 02, 2016, 12:54:11 »
Bu sintine pompasinin surekli otomatik olarak calismasi normal mi ? Akuyu off yapsamda sigortasini cikarsamda calisiyor... samandira falan mi var Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ayrica neden surekli calisiyor ?

Bi yardimci olursaniz cok sevinirim
*

A. Ç.

« Yanıtla #144 : Ekim 02, 2016, 12:57:44 »
Sintine pompası otomatikse, ana şalterden önce elektik alır ve ayrı bir sigortası vardır. Sürekli çalışıyorsaya tekne sürekli su yapıyordur veya şamandıra takılmıştır. Otomatik devresi için panonun dışında bir ikinci bir sigorta olması gerekir.
*

Ç. N.

« Yanıtla #145 : Ekim 02, 2016, 13:40:59 »
Ahmet korsanim surekli dediysem durdugu oluyor ama cok sık calisiyor. Bi seyir yapiorm durunca basliyor 10-15 dk arasi calisiyor. Bu normal mi ? Aku falan bitermi bu yuzden mesela ?
*

A. Ç.

« Yanıtla #146 : Ekim 02, 2016, 14:33:16 »
10-15 dakika oldukça fazla bi çalışma süresi diye düşünüyorum. Bir kaç dakikada şamandıra görevini yapmalı. Bir kça oasılık akla geliyor:

1. Şamandırada pislik var, su olunca yukarı kalkıyor ama sıkışıp kolayca aşağı inemiyor. Böyle ise genellikle aman sabit  olmaz yani bazen erken bazen daha geç durur.
2. Pervane veya hortumda pislik var, su yetei kadar çabuk tahliy olmuyor.
3. Şamadıra popmaya göe aşağıda olabilir. Pompa çok yukarıda ise yaı hava yaı su emiyordur, yetersiz su attığı için şamandıranın tekrar aşağı düşmesi uzun sürüyordur.
4. Şamandıra ve pompa ayı bölmelerdedir. Şamandıanın bulunduğu bölmeden pompa bölmesine su yavaş geçiyordur, su seviyesi şamandıra bölmesinde yavaş düştüğü için uzun sürüyordur.

« Son Düzenleme: Ekim 02, 2016, 14:33:41 Gönderen: Ahmet Çelenoğlu »
*

Ç. N.

« Yanıtla #147 : Ekim 02, 2016, 14:48:55 »
Ahmet korsanim bu soylediklerini nasil kontrol edebilirm ? Benim yapabilecegim.bisey mi yoksa bi usta mi cagirmaliyim
*

Ç. N.

« Yanıtla #148 : Ekim 02, 2016, 14:51:34 »
Suan denizdeyim ve hic susmamaya basladi....
*

A. Ç.

« Yanıtla #149 : Ekim 02, 2016, 15:03:40 »
Farşları kaldırıp bakın, su seviyesi yüksekse bırakın çalışsın, su attığına emin  olun. Su yoksa boşa çalışıyorsa, şamandıaya gelen kabloyu sökün veya kesin, su olursa panodan manuel çalıştırın, şamadıayı yukar sabitleyip bir kaç tıktıkla susturmayı da deneyebilisiniz, her koşulda suyu kontrol edip varsa elle çalıştımalısınız.