0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

S. K.

Ynt: Rota 660 soruları
« Yanıtla #105 : Ocak 25, 2016, 23:13:50 »
Hayırlı olsun, mutlulukla kullanın...

SM-T210 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

R. E.

« Yanıtla #106 : Ocak 31, 2016, 20:51:20 »

Hala Rota 6.60 arayan var mı?

Şayet varsa, Ayvalık'ta oldukça düzgün bir Rota 6.60 yanmar 22 hp motorlu satışta...

*

H. K.

« Yanıtla #107 : Ocak 31, 2016, 21:14:43 »
Motor 22 mi yoksa 30 mu ?
Naki Kaptan teknesinden bahsediyorsaniz 30hp motor var onda..

*

R. E.

« Yanıtla #108 : Ocak 31, 2016, 22:10:20 »

Yok Hakan Korsanım.. Bu başka bir tekne..

şu

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Y. P.

« Yanıtla #109 : Şubat 02, 2016, 20:17:31 »
Valla ben hala bi Rota Fisher arıyorum, ama canakkale'den Izmir'e hala bi türlü gelemedim tekne bakmaya.
Sahibinden'deki ilanları takip ediyorum.
- Ayvalık'taki teknelerin biri 22hp yanmar. Fiyat güzel, tekne temize benziyor ama 22hp çok az bu tekneye diye endişeliyim.
- Yine Ayvalık'ta 30hp yanmar'lı Naki Kaptan var (hakan korsanın bahsettiği).
- Bi de 29 Perkins'li var, ama tuvalet iptal edılmiş, biraz masraf gerekecek.
Bu tekneleri görmüş olan, bilen varmı?
Benim burada (çanakkale'de yani) tek kaynağım sahibinden'deki ilanlar. İzmir civarı marinalarda bildiğiniz başka satılık güzel Rota varsa, lütfen bildirin.

*

H. K.

« Yanıtla #110 : Şubat 03, 2016, 00:26:53 »
Valla ben hala bi Rota Fisher arıyorum, ama canakkale'den Izmir'e hala bi türlü gelemedim tekne bakmaya.
Sahibinden'deki ilanları takip ediyorum.
- Ayvalık'taki teknelerin biri 22hp yanmar. Fiyat güzel, tekne temize benziyor ama 22hp çok az bu tekneye diye endişeliyim.
- Yine Ayvalık'ta 30hp yanmar'lı Naki Kaptan var (hakan korsanın bahsettiği).
- Bi de 29 Perkins'li var, ama tuvalet iptal edılmiş, biraz masraf gerekecek.
Bu tekneleri görmüş olan, bilen varmı?
Benim burada (çanakkale'de yani) tek kaynağım sahibinden'deki ilanlar. İzmir civarı marinalarda bildiğiniz başka satılık güzel Rota varsa, lütfen bildirin.
Yahya korsan Naki Kaptan ın sahibiyle gorusmek isterseniz sekreteri çıkıyor.Teknik detay istedim sahibine yönlendirdi.Birkac sefer konustuk.44 000 TL dedi.Teknenin ilk sahibinin adı Naki kaptan.Şimdiki sahibi Cem bey marinada isyeri sahibi.Teknenin ilk sahibi rahmetli olmuş ve mirascilar saniyorum iki sene kadar satmamislar tekneyi.Yeni sahibi birtakım yenilukler ve bakım yapmis.Cem bey tekneyi esine almis.Zaten teknede kadınsı cizgiler oldugunu fotograflardan farkedebilirsiniz.
Ilk sahibinden birkac video var youtube da.
Ben şimdiki teknemi almadan önce Gelibolu ya giderken önce Naki Kaptana bakarım diye planlıyordum.Sonuçta Izmir e çok yakında .Denizden getirir ekstra yaptığım 3000 TL masraftan kaçabilirdim.
Ayvalık dan geçtim fakat Naki Kaptana hiç bakmadım.
Birinci sebep Gelibolu daki satıcıyla aramızda oluşan pozitif enerji..
İkinci sebep ise teknenin ilandaki motor saatine itinat edememem..
Ben kayıtlardan  teknenin rahmetli eski sahibinin ücret karsiligi balik turu yaptigi gibi bir izlenime kapildim nedense (böyledir diye iddia etmiyorum)
Bu sartlar altında 250 saat o yastaki bir tekne icin bana pek mantikli gelmedi..
Benim aldigim tekne 3 yasinda sahibi Istanbul da bankacı.Tekne yazları uc ay suda kalirken kalan 8-9 ay romork uzerinde otoparkta beklemis.Yazin uc ay boyunca sadece uygun oldugu haftasonlarinda yazligina gidebilmis satici ve gps deki kayitlarda siteden en fazla birkac mil uzaga gittigi kayitliyken motor saati 100 idi.Bu sartlar altinda ticari kullanilmis bir teknenin motor saati 250 olamaz diye dusundum.
Ha..Olsa ne olur bu motorlar bakimini yaparsan binlerce saat sorun cikarmaz ama.Bir hatali beyan varsa baskalari da vardir dedim ve daha uzaktan ve daha fazla para odeyerek icime sinen saticidan alisveris yaptim.
Butun bu soylediklerim sahsi fikirlerimdir.Ne dogruluguna emin olabilirim ne de ispat edebilirim Ama ben icime sineni yaptim.
Allah size de hayirlisiyla gönlünüze göre bir tekne nasip etsin inşallah..
*

E. Y. (. A. A.

« Yanıtla #111 : Haziran 28, 2016, 18:25:14 »
Değerli korsanlar içten motorlu  rota 660 arıyorum...
donanımlı yada donanımsız  olabilir..
05323665146

*

H. K.

« Yanıtla #112 : Temmuz 03, 2016, 19:20:48 »
Değerli korsanlar içten motorlu  rota 660 arıyorum...
donanımlı yada donanımsız  olabilir..
05323665146

Merhaba Erdinç korsanım.
Facebook da Rota 660 gurubu var.Yaklaşık 2300 üyesi mevcut.Oradan üzerinde yapılmış tadilatları gözlemleyerek bir rota bulabilirsiniz.Herkes kendine göre donanım ekleyip modifikasyon yapıyor.Bu yüzden fiyat aralığı açık.
55 000 ile 65 000 TL arası içten takma motorlu ve eli düzgün size fazla iş çıkarmayacak bir Rota bulabilirsiniz..
Bunun altındaki fiyatlar da ya donanım eksiktir yada ucuz motor vardır.
Benim teknemde Yanmar 3YM30 motor var ve çok memnunum.Size de Yanmar motorlu bir tekne almanızı öneririm.Gürültü,vibrasyon ve ekonomik yakıtın yanında güvenle kullanabilirsiniz..
*

Ç. N.

« Yanıtla #113 : Temmuz 25, 2016, 17:36:37 »
Ben de içten takma motorlu, rota fisher 660 arıyorum ve bayadır da araştırıyorum.

Tercihim orjinal ve iyi bir marka marin motorlu fakat bir kaç tekne baktım motorları çok iyi değildi, iyi olanlarında donanımları çok eksikti ve fiyat yüksekti.

Netice olarak henüz görmeye gitmediğim, tanıdık vasıtasıyla gelen bir tekne var üzerinde atamarine motor varmış. 30.000 TL 'ye alabilirim gibi. Bu motor bana nedense çok şüpheli geliyor ve çok ta alma taraftarı değildim fakat 4-5 aydır kafama göre bir tekne bulamadığım ve fiyatının çok ucuz olduğu söylenmesi üzerine bakmaya gitmeyi düşünmeye başladım.

Bu motor ile ilgili sizler yorumlarınızı paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler,
*

T. A. (. A. A.

« Yanıtla #114 : Temmuz 25, 2016, 21:53:46 »
Atamarin taktırmış 2 tekne sahibi ile konuşmuşluğum var.. Birisi 7 mt gezi teknesi sahibi pek bilgili değildi fakat memnun olduğunu söylemişti. Diğeri hava şartlarından dolayı İstanbula giderken bizim limana gelen 9mt yelkenli (72 model yarış sınıfıydı) kullananda eski denizcilerdendi bu motorla 3. güneye inişim çok memnunum demişti.
*

Ç. N.

« Yanıtla #115 : Ağustos 02, 2016, 21:52:34 »
Selamlar,

Hala temiz bir rota fisher 660 aramaktayıım.
Araştırmalarımda bazı içten takma rotalarda livar olduğu yazmaktadır. Rotalara livar sonradan mı yaptırılıyor bilen var mı? Eğer evet ise sonradan yaptırmak ne gibi bir zahmet ve masraf çıkarır ?

Yorumlarınızı rica ederim

Teşekkürler
*

M. M.

« Yanıtla #116 : Ağustos 03, 2016, 00:42:10 »
2009dan beri kullanıyorum tık demedi atamarin 27hp 4500kg deplasmanlı  bir teknede çok memnunum parça derdi yok havale çıkarın o gün parçayı kargoya veriyorlar    tavsiye ederim
« Son Düzenleme: Ağustos 03, 2016, 00:43:04 Gönderen: Mümtaz Möröy »
*

H. K.

« Yanıtla #117 : Ağustos 03, 2016, 12:09:59 »
Selamlar,

Hala temiz bir rota fisher 660 aramaktayıım.
Araştırmalarımda bazı içten takma rotalarda livar olduğu yazmaktadır. Rotalara livar sonradan mı yaptırılıyor bilen var mı? Eğer evet ise sonradan yaptırmak ne gibi bir zahmet ve masraf çıkarır ?

Yorumlarınızı rica ederim

Teşekkürler
Merhaba Çağdaş korsan.
Benim teknemde Yanmar 3YM 30 motor var ve çok memnunum.Rota 660 grubumuzda Atamarin motor kullanan yüzlerce denizci var ve birçoğu da memnun olduğunu ifade ediyor.
Eğer atamarin motorlu bir tekne alırsanız yüksek vibrasyonu ve gürültüyü göze almanız gerekir.Sonuçta bizim teknelerimizde motor havuzlukta ve gürültü özellikle uzun seyirlerde rahatsız edici olabiliyor.Motor boyu da fazla olduğu için havuzluğu nispeten daraltıyor.Bana göre tek avantajı uygun fiyatı (Yanmar a göre 15 000 TL  daha ucuz)
İmkanlarınız elveriyorsa Yanmar dan şaşmayın derim.Sonuçta bizim yelkenimiz yok.Zorlu bir havada motorun durması kötü sonuçlara neden olabilir.Benim teknemdeki yanmar henüz 100 saatte olmasına rağmen 5 hb yedek motor da aldım.
İyi durumdaki Yanmar motorlu donanımlı Rota yı 55 000 TL civarı bulabilirseniz kaçırmayın bence..
Kolay gelsin..
*

Ç. N.

« Yanıtla #118 : Ağustos 03, 2016, 14:59:28 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Fakat 5 hp asansör idareten de olsa tekneyi limana götürmeye yetiyor mu ?
Bende benzer bi önlem düşünüyorum ama 15 hp iki zamanlı uzun shaft bi motor öngörmüştüm.
Livar hakkında yorumunuz var mıdır ?

*

H. K.

« Yanıtla #119 : Ağustos 03, 2016, 15:19:59 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Fakat 5 hp asansör idareten de olsa tekneyi limana götürmeye yetiyor mu ?
Bende benzer bi önlem düşünüyorum ama 15 hp iki zamanlı uzun shaft bi motor öngörmüştüm.
Livar hakkında yorumunuz var mıdır ?

5 hb yeterlidir.Hatta Kıvanç korsanın 10m motoryatında da motor arızası olduğunda 5 hb lik motorla karaya çıkmıştı.3 dm kadar hız yaparak.
Livar konusuna gelince kimisi sipariş verdiğinde livarlı istiyor kimi de sonradan kendisi yapıyor.Ben birtür sintine pompası gibi bir pompa aldım.Seyyar livar amacıyla üretilmiş.İstediğin kutuya takıp dinlencenin üzerine koyarak kullanabiliyorsun.
Aslında benim yerim müsait.50 litrelik esnek su deposunu iptal edip kamara içindeki yatağı birleştirdim ve altının şekline göre 120 litre krom su tankı aptım.Eski su tankının olduğu portuçu livar yapabilirm fakat seyyar sistem kullanışlı olduğundan düşünmedim..