0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. K.

Ynt: Rota 660 soruları
« Yanıtla #60 : Ocak 05, 2016, 16:48:12 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Arkadaşlar,benim rota'yı aldığım arkadaşın bir adet daha teknesi yapım aşamasında Rota'da ilgilenen olursa yardımcı olabilirim.Tekne bir ay içinde teslim edilebiliyor.
Valla ben Geliboludaki satıcıya söz verdim Cuma günü gidip büyük ihtimalle alışverişi tamamlayacağım.Adam sahibinden deki ilanı bile kaldırmışBu şartlar altında Rota bana bedava tekne verse sözümden dönmem.
Siz tekneyi birinden mi aldınız?
Ben rotaya sipariş verdiniz sanıyordum.
Birde lumbozları söküp alüminyum  takmak istesek hangi ölçülerde lumboz almak lazım?
« Son Düzenleme: Ocak 05, 2016, 16:51:53 Gönderen: Hakan Kavaklıoğlu »
*

K. E.

« Yanıtla #61 : Ocak 05, 2016, 19:08:23 »
Ben rota'yı,şubesi olduğunu söyleyen birinden aldım.Lımbozlar boforun ama ölçüsünü unuttum

*

K. T.

« Yanıtla #62 : Ocak 06, 2016, 10:05:11 »
Kurmay abi'nin 26000 dediği rota'yı teknem olmasa bugun alırdım... Motor'a güzel bir bakım ve tekneye bir boya vernik çillop gibi olurdu... Ama insanlar nedense tuzlu suda duran bir bir teknenin yıpranmamış olanını ucuz bir fiyata alma hevesinde... Açıkcası 2 yıl önce karaya çektiğim ve 1 ay'da sıfır hale getirdiğim kendi teknemin şu an yine karaya almama 2 ay kala bu hale geleceğini tahmin edemezdim.

*

H. K.

« Yanıtla #63 : Ocak 06, 2016, 13:07:50 »
Sevgili dostum Kıvanç.
Karaya aldın masraf yaptın vakit harcadın belki bir butce ister.
Ayrıca Kurmay korsan motorun pas icinde oldugunundan bahsetmis.Ne durumda oldugu muallak.
Bugun 30 hp yanmar 24 000 TL.
Boyle durumlarda bazen astarı yuzunden pahali olabiliyor.Harcadigin emek ve bozulan sinir sistemi de cabasi.
Sonucta biz bu isi ticari olarak yapmiyoruz.
Keyfin kactiktan sonra kiymeti kalmiyor..
*

K. T.

« Yanıtla #64 : Ocak 06, 2016, 17:01:51 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sevgili dostum Kıvanç.
Karaya aldın masraf yaptın vakit harcadın belki bir butce ister.
Ayrıca Kurmay korsan motorun pas icinde oldugunundan bahsetmis.Ne durumda oldugu muallak.
Bugun 30 hp yanmar 24 000 TL.
Boyle durumlarda bazen astarı yuzunden pahali olabiliyor.Harcadigin emek ve bozulan sinir sistemi de cabasi.
Sonucta biz bu isi ticari olarak yapmiyoruz.
Keyfin kactiktan sonra kiymeti kalmiyor..

Hakan abi'cim o motor'un üzerindeki lekeler sadece kozmetik lekeleridir... Bence o motor taş gibidir... Şahsen o motor pırıl pırıl olsa tekne yeni bakımdan çıkmış olsa piyasası 45000 olurdu... Bu tekneyi bu hale getirmel için belki 5000 tl harcarsın belki zamanınıda çok harcarsın ama sonunda 45000 lik bir teknen olur... Ben şahsen kendi teknemi aldıgımda aynen bu haldeydi... Sonra sahibi bile inanamadı güzelliğine...

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

Y. P.

« Yanıtla #65 : Ocak 06, 2016, 21:45:43 »
Kusura bakmayın, çok acil bazı işlerim çıktı. Son 5-6 gündür bir şeyler yazmaya fırsatım olamadı.
Hakan korsanım: Tabii, hiç üzülmeyin, bu işler nasip kısmet işi. Gelibolu'daki tekneyi ben de beğenmiştim, ve ben de (tekneyi görmememe rağmen) teknenin güzel, temiz olduğunu, ve sahibinin de çok düzgün, iyi birisi olduğunu düşündüğümü tamamen iyi niyetle size söyleyip tavsiye etmiştim. Ben karar verene kadar daha 3-5 tekne görmem lazım, o yüzden zaten hala karar verme noktasında değilim. Bence güzel tekne, beğendiyseniz, bütçenize uygunsa alın, bir an önce denize indirin derim. Düzgün bir insanın sevdiği teknesini, onu sevecek başka bir düzgün insana satması beni mutlu eder.
Ben Cuma öğle gibi çanakkale'de olacağım. Size özelden tel no'mu yolluyorum. Buralarda yardımcı olabileceğim bir şey olursa, lütfen her zaman arayın.

Rakser Sloop konusunda: Kurmay korsanım, yorumlarınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi Rakser'in tipinde bence de biraz orantısızlıklar var (kamara yüksekliği, kıçtaki dinlence benim de resimlerden en çok gözüme çarpanlar), ama yine de aklım kalmasın diye bu ay ortası İzmir'e geldiğimde bir görmek istiyorum.

Neyse, hala bir Rota arayışlarım devam ediyor. Benim ille de tertemiz olmalı diye kesin bir görüşüm yok, ben kalender adamım.
Tertemiz, iyi bakılmış, 3-4 yaşında bir Rota'da beni mutlu eder. Ciddi bir sıkıntısı olmayan, biraz yaşlıca, biraz unutulmuş, biraz sevgi isteyen bir Rota da beni mutlu eder.
Kurmay korsanın Çeşmede bulduğu bakımsız Rota da bu yüzden bana çekici geldi. İnşallah Ocak ortası Çeşmeye geldiğimde, beraber bir gidip bakabiliriz Kurmay korsanım (tabii elimde likitimle).
Evvelki teknem (avustralya'da iken) 1976 bir Triton 28 idi, sahibi artık iyice yaşlandığından çok çok bakımsız kalmıs fakat dünya turu yapmış ufacık gariban bir yelkenli. Neredeyse bedavaya aldım, ama ben almasam sahibi belki de batıracaktı. Çok masraf ettim, çok emek harcadım, ama sonra çok da sevdim ve bağlandım. Sonra bana maliyetinin çok çok altına sattım, ama olsun şu anda hala mutlu mutlu dolaşıyor, o da hala beni mutlu ediyor. Tabii pek mantıklı değil belki, ama bunun da farklı bir zevki var. Ama tabii herkesin şartları başka; benim zamanım bol, tekneyle uğraşabileceğim yerim var, ahşapla uğraşmayı severim, o yüzden eski bir teknenin de başka bir cazibesi var benim gözümde.
*

Y. P.

« Yanıtla #66 : Ocak 06, 2016, 21:53:10 »
Kurmay korsan: sahibinden'de dolaşırken Mitsu42 motorlu bir Rota gördüm (Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap), ama şanzuman sizden farklı.
Belki görmemişsinizdir. Sizin pervane ile ilgili sorularınız vardı. Tekne taaa Artvin'de, ama düşündüm de belki ararsanız sahibi tecrübelerini paylaşır.

*

K. E.

« Yanıtla #67 : Ocak 07, 2016, 02:10:24 »
Teknemi denize attım.Herşey yolunda gitti.Bugün deneme seyrinde 10 knot sürati yakaladım.Bu beni çok şaşırttı ve Mutlu etti.Çeşme'deki tekneyi biraz daha araştırdım.Tekne ilk gün denize atıldığından beri aynı kişilerdeymiş.Hiçbir bakım yapılmadığı için bu hale gelmiş.Benim görüşüm 5 bin civarında bir masraf yapılırsa 40 bine rahat alıcı bulur.
*

K. E.

« Yanıtla #68 : Ocak 07, 2016, 02:15:05 »
Bu arada sıfır rota isteyen varsa benim aldığım distürübütörün 1 ay sonra teslim edebileceği bir tekne Rota'da hazırlanıyormuş.Fiyat benimkiyle aynı yani 17500
*

H. K.

« Yanıtla #69 : Ocak 07, 2016, 14:20:18 »
Hayırlı olsun Kurmay korsan.
Fotograf yada video paylasirsaniz seviniriz.
*

K. E.

« Yanıtla #70 : Ocak 07, 2016, 18:02:13 »
Video Nasıl yüklenir bilmiyorum.
*

H. K.

« Yanıtla #71 : Ocak 07, 2016, 18:08:39 »
Youtube a koyarsanız buraya linkini atabilirsiniz.
*

K. E.

« Yanıtla #72 : Ocak 07, 2016, 21:32:51 »
Rota 660 fisher diye bir forum var.Oraya videolar yükledim.Çeşmeyat Saintmary adıyla.Oradan bakabilirsiniz.
*

H. K.

« Yanıtla #73 : Ocak 09, 2016, 23:13:28 »
İki günlük yorgunluk sonrası Gelibolu dan teknemi alıp geldim.
Herşey tereyağından kıl çeker gibi kolayına oldu.Satıcı iyi niyetli,alıcı iyi niyetli ,hele Enez liman başkanını anlatmaya gün yetmez.Hayatımda bu kadar vatandaşa hizmet etmek için can atan bir devlet görevlisi görmedim(kendimi de dahil ediyorum).
Çok güzel dostluklar kurarak Gelibolu dan döndük.
Alanın -satanın içine fazlasıyla sinen bir alışveriş oldu.
Allah hepimize hayırlısını nasip etsin.Sağlıkla ve huzurla kullanmak nasip olur inşallah...
*

A. S.

« Yanıtla #74 : Ocak 09, 2016, 23:35:17 »
İyi günlerde kullanın...