0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    S. H.

Yurtdışı çıkış işlemleri
« : Nisan 19, 2019, 10:17:51 »
Dostlar,
Uzun zamandır Yunan adalarına çıkış yapmamıştım. Şimdi kendi özel kayıtlı teknemle bayramda Bodrum üzerinden çıkış yapacağım. Gerekli evraklar, dikkat edilecek noktalar, işin parasal boyutu nedir? Bilgisi, tecrübesi olan paylaşabilir mi? Transit log, sigorta, yat kayıt belgesi ve pasaportlar (vizeli tabiki) çıkış için yeterli midir? Pazar günleri Bodrum'dan çıkış yapmak mümkün mü? Yunan tarafında istenen ek bir belge var mı? Girişte çokça para alınıyor diye bir duyum aldım? Son olarak bu işlemleri yapmak için Bodrum limanında alargada mı kalınıyor? Teknem Karacasöğüt'te. Bodrum limanı bir de bayram zamanı kabus gibidir. Nereye yanaşılır?
Şimdiden teşekkürler
S/Y Corto


*

    H. H. A.

Ynt: Yurtdışı çıkış işlemleri
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2019, 13:47:04 »
Serdar Korsan Merhabalar,duyduğum kadarı ile standart çıkış ve giriş (zaten daha önce yapmış olduğunuz) işlemlerinin dışında,bugün itibarıyla yürürlüğe girmesi 09 Mayıs'a ertenmiş birde TEPAI vergisi olacakmış Yunanistan'a girişte. Duyduğuma göre 8 Euro X tekne boyu olacakmış bir aylık için olanı.


*

    Ö. A.

Ynt: Yurtdışı çıkış işlemleri
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2019, 14:29:40 »
Merhabalar

Ben yeni çıkış yaptım. Türkiyedeki işlemleri acentasız hallederseniz çıkış pul parası hariç 150 TL ye maloluyor. Giriş için 45 euro transitlog , 15 euro da giriş evrak bedeli. Benim 43 feet tekne için 112 euro vergi bedeli çıkmıştı. Ama ertelendi 9 Mayısa. Tekne 12 m den ufak ise rakam çok azalıyor diye biliyorum.


*

    H. E.

Ynt: Yurtdışı çıkış işlemleri
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2019, 10:47:25 »
Serdar korsanım, sigortanızın İngilizce tercümesini muhakkak sigortacınızdan talep edin. Bazı adalarda istiyorlar. Hatta yoksa giriş dahi yapamıyorsunuz. Tabi ki Yunan suları için istediği kloz da olmalı


*

    A. E.

Ynt: Yurtdışı çıkış işlemleri
« Yanıtla #4 : Nisan 20, 2019, 14:18:49 »
Serdar korsanım,
Bodrumda, Milta marinanın olduğu limana girdiğinizde, sancakta kalan gümrük sahasına bağlanmanız gerekiyor.
Daha sonra; eğer varsa, son giriş yaptığınız transit log ile çıkış yapabilirsiniz. Transit logunuz yoksa Milta marina ön bürodan satın alabilirsiniz.
Bodrum Liman başkanlığı gümrük sahasına 3-4 dakika yürüme mesafesinde, tekne evraklarınız (bağlama kütüğü, sigorta, ADB, transit log) ile buraya başvurduğunuzda görevliler sizi yönlendirecek.
Liman başkanlıkları haftanın her günü açık. Tatil günlerinde de nöbetçi oluyor. Bir aksilik olmazsa 30-45 dakika da işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.