0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Y. T.

Ynt: Fikrim Geldi Uygulamaları
« Yanıtla #240 : Ocak 03, 2019, 10:52:06 »
Çok güzel paylaşımlar olmuş konu başlığında tebrikler,

Benim dıştan takma motorum Tohatsu 9,8hp 4 zamanlı henüz 9 aylık ancak pervane sürekli suda .  Dıştan yosun vs temizliyorum ancak iç soğutma kanalları için sadece temiz su ile yıkamak yeterli olmayacak sanırım. İnternette çok araştırdım . Salt away diye bir malzeme mevcut. Yakın zamanda Amerika seyahati var onu alıp taşımak yerine daha basit bir malzeme var mıdır kullanabileceğimiz. Forumlardan okuduğum kadarıyla laktik asitten bahsediliyor. Aluminyuma daha az zarar verir diyor. Sirke kullananlarda var ancak asitli ürün olduğundan aluminyuma zarar verir deniyor. Birde antifiriz ile devirdaim yapanlar mevcut . Coca Cola bile uygulayan olmuş  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Devirdaim pervanesine zarar vermeden etkili bir tuz temizliği için ne kullanabilirim ? Hiçbir madde kullanmasak su sıcaklığı nı artırmak etkisini artırırmı ?  Bu arada etkili temizlik için termostatın açılması gerekliymiş bunu nasıl anlarım ?



Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ocak 03, 2019, 10:56:14 Gönderen: Yusuf Topaloğlu »


*

    A. Ç.

Ynt: Fikrim Geldi Uygulamaları
« Yanıtla #241 : Ocak 04, 2019, 08:52:43 »
Tuz temizliği için depolama öncesi motoru tatlı suda çalıştırabilirsiniz. Antifriz de metale zarar vermez ama canlıları öldürür. Antkfrizli su ile devridaim en makulü görünüyor.