0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

K. A.

MOTOR ÖNCESİ ÖN DEPO İMALİ
« : Mart 07, 2012, 20:10:21 »
Bün tekneme bir adet 15lt lik depo yapıyorum.
bunu yapma amacım ana deponun içindeki pislik birikintisinin motor filtresine gelerek tıkaması ve
sürekli arıza vermesi.

motor filtresini komple yeniledim ancak yine tıkanma sorunu olabileceğinden dolayı araya başka bir depo yapmaya karar verdim bunun için 1,5 mm krom kestirip sanayideki dükkan komşumda büktürdüm

deponun 4 cm üstünden mazotu alacak şekilde krom boruyu atölyemdeki boru bükmede büktüm
sonra onada bir filtre taksam iyi olur diyip sana sitesindeki traktör ve kamyon parçası satanları dolaştım
BMC mazot süzgecini benim işi göreceğini söyleyen parçacı arkadaşın tavsiyesi ile
parçacıya gittim ordan 10mm çaplı boru içine takılan dıiı tel süzgeç plastikten mamul ürünü aldım

büktüğüm 19x1mm boruya bakır boruyu sarı kaynak ile kaynattım ucunada süzgeci taktım

yarın deponun kaynak işlerini bitiricem komple bitince resimleri eklerim

bu konuda bana tavsiye verebilecek olan var ise böyle bir depo yapmış olan fikirlerini rica ediyorum

*

A. Ç.

Ynt: MOTOR ÖNCESİ ÖN DEPO İMALİ
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2012, 20:14:41 »
Ana depodan ara depoya geçişte bir sorun olursa ara depodaki mazot bittiğinde sorun çıkar. Bu nedenle ara depoya sürekli yakıt pompalanmasını kontrol etmeniz gerekir.

*

C. D.

« Yanıtla #2 : Mart 07, 2012, 20:21:12 »
Bu konuda değişik bir önlem

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

K. A.

« Yanıtla #3 : Mart 07, 2012, 20:23:02 »
ana depodan düzenli mazot akışını nasıl sağlarım ahmet korsanım öneriniz nedir
*

K. A.

« Yanıtla #4 : Mart 07, 2012, 20:31:09 »
ana depoda altta bir musluk yok üsttede temizlemek için kapak yok
12wolt mazot için dalgıç aldım depoyu onunla boşaltıcam eski mazotu kullanmayı düşünmüyorum

bende çok sert havada tekirdağ a geldiğim için çok sorun yaşadım yolda depodan dolayı

sonra böyle bir çözüm aklıma geldi okuduklarımda beni teyit ettiğinden dolayı can korsanım

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

A. Ç.

« Yanıtla #5 : Mart 07, 2012, 20:42:36 »
Bu konuda maalesef kesin bir çözüm yok. Ara depodaki mazot seviyesini sürekli kontrol etmeniz gerekir. Ara depoda mazot azalmaya başlarsa aradaki filtre kirlenmiş demektir.  Aslında ana depoyu sürekli temiz tutmak en iyi yöntemdir.

Bir yöntem de ara depo yerine iki ayrı depo ve  filtre sistemi kullanmaktır. Yani Ana depoyu filterleri ile birlikte sürekli kullanırsınız. İkinci depo ise birinci depodan pompa ile dolar ve yedekte bekler. ayrı filtresi vardır. ana depo ile ilgili bir sorun olduğunda onu bir vana ile devre dışı bırakır, yedek depoya geçersiniz.  Ana depodan  ayrı bir hatla ve filtreli olarak yedek depoya mazot pompalamaya çalışırsınız. Yaptırdığınız depo sizi mazot koyamasanız bile yaklaşık ik saat idare eder. Bu sürede depo sorununu çözmeye çalışırsınız.
*

K. U.

« Yanıtla #6 : Mart 07, 2012, 21:18:06 »
...........
bunu yapma amacım ana deponun içindeki pislik birikintisinin motor filtresine gelerek tıkaması
............. 10mm çaplı boru içine takılan dıiı tel süzgeç plastikten mamul ürünü aldım
büktüğüm 19x1mm boruya bakır boruyu sarı kaynak ile kaynattım ucunada süzgeci taktım
.....................
bu konuda bana tavsiye verebilecek olan var ise böyle bir depo yapmış olan fikirlerini rica ediyorum

Ah be Korsan,
  İşe başlamadan önce sorsaydın.
  Yeni ön depo daha büyük dert açacaktır.
  Motor mazot filitresi çapı boyu malum birde iç yüzeyini düşünürsen filitre alanı oldukça yüksektir.
  Boru içine koyacağın 1 cm çapındakı filitrenin yüzeyi ne olaki ....senin koca filitreni tıkayan kirlilik
 bu yeni filitreyi güle oynaya tıkar.
  Sorun deponun kırli olmasısıdır.
  Önce depoyu sök sanayide buharla temizlet mazotun neden kirlendiğini araştır ve hallet.
Kolay gelsin

*

K. A.

« Yanıtla #7 : Mart 07, 2012, 21:38:16 »
kadir korsanım sanırım yanlış anladınız yaptığım depo 20x20x40 ebadında ben depo çıkışına süzgeç koydum bmc kamyon deposu mazot yıkama süzgeci yani tıkanıcak bir durum yok

sadece ahmet korsanın yazdığı kafamı karıştırdı ara depoyu nasıl beslemesini kontrol edicem ve mazotun
ana depodan ara depoya gelişini ne yapıpta düzenli hale getirebilirim yoksa ara depodaki süzgeç akışı tıkamaz
ana depo ne yazıkki arka direğin aldında direk taşıyıcısının sökülmesi falan lazım deponun çıkması için bunu gözüm yemedi ama içindeki mazotu  mazot dalgıç pompası ile çekicem temizleyebildiğim kadar temizlicem
*

H. Z.

« Yanıtla #8 : Mart 07, 2012, 21:48:16 »
Kadir ağabeye katılıyorum, tecrübemle de sabit, dinlendirme tankıyla sorun yaşadım.

Daha önce dinlenme tankı ben de yapmıştım. Sonuç fiyasko, seviyeyi aşağı düşürdü tekne azıcık bayıldığında hava yaptı. Ne kadar sade o kadar temiz. Aynen Kadir ağabeyin dediği gibi, depoyu temizleyip, pislik ve nem girmesini engelleyerek motor ve separatör filtrelerle yola devam. Tabi ki separatör cam filtreyi sık sık temizleyerek, suyunu ve pisliğini atarak...

Bu arada bu topiği nasıl kaçırmışım bilmiyorum ama Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap topicindeki Can ağabeyin sistemi kafama yattı.
*

K. U.

« Yanıtla #9 : Mart 07, 2012, 22:19:07 »
................
Bu arada bu topiği nasıl kaçırmışım bilmiyorum ama Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu yöntem sivrisinek mücadelesine benziyor. Kesin çozüm bataklığı kurutmak cıvardan gelen olursa zaten mevcut
filitre sistemi yeterli olacaktır.

Kemal Korsan,
Bir zamanlar flexble mazot depoları vardı.Galiba kirlilige karşıt en iyisi onlarmış.
*

C. D.

« Yanıtla #10 : Mart 07, 2012, 22:38:11 »
Kadir abi bu sistemi arkadaşımın teknesine kurdum
ve iki senedir sorunsuz çalışıyor.
Sadece tortu temizliği değil mazotun içinde ki suyu da ayrıştırıyor.
İsterseniz depodaki tüm mazotu çekip büyükçe damacanalarda dinlendirip
tekrar kullanabiliyorsunuz.

Üstelik filtreler motor dairesinde daracık bölgelerde olmadığı için
filtreyi söküp temizleme ameliyesi çok daha kolay.

Yılda bir de tüm mazotu boşaltıp depo içine kaynar su ile devri daim ettirip
depo temizliğinide yapabiliyoruz.

Asıl bu sistem bataklık kurutuyor.
Sizleri sivrisinek peşinde, elde şeltoksla dolanır gördüm bu akşam. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
sevgi ve saygıyla...

*

E. Ş.

« Yanıtla #11 : Mart 07, 2012, 22:50:41 »
Bencede ilave bir depo yenibir sorun kaynağı olur.

Bu ilave depo tam olarak neye yarayacak.

Ana depodan bu ilave depoya yakıt nasıl geçecek.

Malum motorun üzerindeki mazot otomatiği mazotu depodan emiyor.

Bu ara depodan emince sistem nasıl çalışacak.

Transfer seviye farkı ile olur diye düşünüyorum.Veya mazot otomatiğinin yarattığı vakumla.

Yalpalı bir seyirde düşünülmiyen sorunlar çıkabilir.
*

M. M.

« Yanıtla #12 : Mart 07, 2012, 22:52:32 »

Depodan kesintisiz olarak motora yakıt gelmesi için (yalpalarda azalan yakıtın

hava yapma ihtimalini ortadan Kaldırmak amacı için) Benim uyguladığım bir yöntem

de Motordan önce yakıt hortumuna puar takılması.
*

A. S.

« Yanıtla #13 : Mart 07, 2012, 23:00:59 »
bu depoyu mümkünse depodan yükseğe koyun,deponun girişinden önce filitre ve çıkışına tekrar filitre koyun,ana depodan bu depoya mazot transferini,çalışırken ikaz edecek ,ve 1 saatlik yakıt kaldığı zaman depoyu dolduracak bir sistem ilave edin pek rahat edersiniz
(çözüm için Can korsana müraccat)Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

K. A.

« Yanıtla #14 : Mart 07, 2012, 23:28:24 »
yerinden sökülmeyen depo içi boşaltıldıktan sonra nasıl temizlenebilir