0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    M. K.

Marş neden basmaz.???
« : Ağustos 01, 2019, 23:58:10 »
Yardıma ihtiyaç oldu değerli Gezgin Korsan ailesi.
Seyir esnasında aniden devir saati sapıtıp ibre bi aşağı bi yukarı gidip gelmeye başlaması ve sonra motoru stop ettikten sonra tekrar marş basmamasının sebebi ne olabilr sizce.??
Motor 110 hp marinize edilmiş Perkins yaklaşık bir ay önce rektefiye edildi. Aküler yeni. Bugün bütün gün usta uğraşmış kablolar değişmiş sigortalarda sorun yok marş motoruna da bakmış onda da sorun yok
Kısaca usta da gerek motor ustası gerekse elektrik ustası sorunu henüz çözebilmiş değiller.
Aranızda böyle bir şey ile karşılaşmış olan , bilgi ve birikimi olan korsanlarımız yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler


*

    Ö. T.

Ynt: Marş neden basmaz.???
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2019, 00:02:48 »
Kabloları bir daha kontrol edin.


*

    M. E.

Ynt: Marş neden basmaz.???
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2019, 00:35:41 »
Calisma esnasinda devir saatinin gidip gelmesi ve stop ettiginizde calismamasi
İlk etapta alternatorun arizalandigi hissini uyandiriyor. Dizellerde devir saati iki sekilde sinyal alir. Birincisi alternatorun sargisi uzerinden, ikincisi krank yada donen bir baska parcayi okuyan sensor uzerinden. Muhtemelen devir saatiniz gittiginde alternatofunuz de akuleri sarj etmeyi birakmis olabilir. Akulerinizden de bu esnada akim cekmeye devam ettiyseniz acik cihazlar nedeniyle akuler bosalmistir. Stop ettikten sonra mars basmama sebebi bu olabilir. Eger akulerin sarj oldugundan eminseniz, ve mars basmiyorsa mars moforu uzerindeki selenoidi kisa devre edilerek calistirilir. Mutlaka mars motorunuz hareket etmeli. Genede etmiyorsa mars otomatiginden baslayarak mars motoruna kadar gitmelisiniz. Eger bu sekilde mars basiyorsa bu seferde mars otomatiginden kontaga dogru kontrol etmelisiniz. Bulunmasi zor bir ariza degildir.


ASUS_X00DD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi



*

    T. A.

Ynt: Marş neden basmaz.???
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2019, 01:23:56 »
devir göstergesinin sapıtması aklıma makine kaynaklı olabileceğini getirdi
owerload dediğimiz problem yaşanmış olabilir mi?
makinede arıza öncesi hararet v.b olmuş mudur


*

    M. K.

Ynt: Marş neden basmaz.???
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2019, 01:39:32 »
Şimdilik bende anlayamadım bir türlü aküler yeni artı 2 adet güneş paneli ile desteklenmekte. Teknede gün içinde elektrik ile çalışan hidrafor ve tuvalet pompası dışında bir şey yok. Marş motoruna kadar elektrik geliyormuş usta marş motorunu söküp götürmüş ve sağlam diye geri gelip kabloları değiştirmiş sonuç alamayınca bu sorun elektrik ile ilgili değil motor ile alakalı demiş daha sonra motor ustası gelip bakmış yine sonuç yok.
Motor bir ay kadar önce hararet problemi yüzünden gitti ve 30 bin tl gibi masraf çıkardı bildiğim kadarıyla da değişmeyen parçası kalmadı. Yarın ilk fırsatta gidip bi detaylı inceleme yaptıktan sonra gelişmeleri tekrar burdan paylaşırım hatta bulabilirsem motor için yapılan işlemler ve fiyatların yazdığı listeyi de paylaşırım belki diğer arkadaşlara da faydası olur

*

    S. Ş.

Ynt: Marş neden basmaz.???
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2019, 02:05:34 »
Mazot bitmiş yada gelemez olmuşsa , zorlanıp susmustur

Bugun bızım mazot pompası durdu
*

    H. D.

Ynt: Marş neden basmaz.???
« Yanıtla #6 : Ağustos 02, 2019, 08:03:38 »
Marş motoru eninde sonunda bir elektrikle çalışan motordur yani elektrik motorudur.Şimdi Elektrikci ustası sağlam raporunu verince ne gibi kontroller yapmışta sağlam demiş acaba? yani marş motoruna uygun şekilde 12 volt verince marş motoru dönmeye başlamış mı? şayet marş motoru tezgahta boşta çalışıyorsa yerine takılınca da çalışması gerekir.
yerine takınca çalışmıyor diyorsanız Şimdi şunları sorayım Marşa bastığınız zaman mars motoru öylesine sakin sakin duruyorsa  bunun anlamı motoru çalıştıracak 12 voltluk elektrik enerjisi yani elektrik marş motoruna gelemiyor -giremiyor demektir bu sıkıntının sebebini araştırmak gerekir.Marşa basınca marş motoru kımıldıyor ama dizeli döndüremiyor derseniz o zaman ya dizel sıkışmış yada marş motoru sıkıntılı yada her ikisi birden diyebiliriz.
Böyle yazı ile uzaktan arıza tespiti ve onarımı biraz zor .
*

    Z. G.

Ynt: Marş neden basmaz.???
« Yanıtla #7 : Ağustos 02, 2019, 08:04:49 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Marş motoruna kadar elektrik geliyormuş usta marş motorunu söküp götürmüş ve sağlam diye geri gelip kabloları değiştirmiş sonuç alamayınca bu sorun elektrik ile ilgili değil motor ile alakalı demiş daha sonra motor ustası gelip bakmış yine sonuç yok.

Arıza elektrikten  değil mekanik dediyse bu  adamdan çözüm beklemeyin olur da rastgele bir cıvata sıkar düzelirse ne ala.

İşi bilen bir usta bulun .
*

    N. D.

Ynt: Marş neden basmaz.???
« Yanıtla #8 : Ağustos 02, 2019, 08:33:27 »
Tam olarak anlayamdım yani marş basıyor da motor bir türlü çalışmıyor mu ? Yoksa marş anahtarını çevirdiğiniz de marş dinamosu hiç devreye girmiyor mu ? Geçenlerde bu ikincisi benim başıma geldi , insan ihtimal vermiyor ama akü kutup başlarını kaynar su ile yıkadıktan sonra marş basmaya başladı . Bazen gözle görülmeyen korozyon oluyor kutup başlarını ne kadar sıkarsanız sıkın marş basmıyor...
*

    J. . D.

Ynt: Marş neden basmaz.???
« Yanıtla #9 : Ağustos 02, 2019, 08:46:18 »
Merhaba
  Benzer bir olayı bir arkadaşım yaşadı. Marş motoru sokuldu ve tamir edildi.
   
  Saygılarımla,



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
*

    A. Ç.

Ynt: Marş neden basmaz.???
« Yanıtla #10 : Ağustos 02, 2019, 08:57:44 »
Marş basmaması yani marş motorunun dönmemesi elektrik arızasıdır. Akü başından, marş kömürlerine kadar olan hatta bir iletim eksikliği vardır. İyi bir elektrikçinin bulabilmesi gerekir.

Motor silkelenip stop ediyorsa ilk bakılması gereken yer yakıt hattıdır. Depodan enjektör pompasına kadar hatta enjektörlere kadar tüm sistem kontrol edilmelidir. Stop ettikten sonra marş'ın sağlam olduğunu varsayarsak marşın motoru çevirememesi bir sıkışma şaretidir. Marşa bastığınızda tık sesi geliyorsa en azından otomatik devreye girmektedir, sorun kömürlerde olabilir veya marş otomatiği görev yapmamaktadır. normalde ilk basışınızda marş motoru normal görev gördüğüne göre motorda bir sıkışma daha olasıdır. 
*

    E. D.

Ynt: Marş neden basmaz.???
« Yanıtla #11 : Ağustos 02, 2019, 12:42:03 »
    Benim başıma da gelmişti. Marştan tık sesi geliyor fakat motor kıpırdamıyordu. Motoru yarım-bir tur kadar elle çevirdim çalıştı. Önce bunu bir deneyin, en basit çözüm bu. Olmazsa diğer ihtimallere bakarsınız.
*

    T. A.

Ynt: Marş neden basmaz.???
« Yanıtla #12 : Ağustos 02, 2019, 13:23:10 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Motor bir ay kadar önce hararet problemi yüzünden gitti ve 30 bin tl gibi masraf çıkardı bildiğim kadarıyla da değişmeyen parçası kalmadı. Yarın ilk fırsatta gidip bi detaylı inceleme yaptıktan sonra gelişmeleri tekrar burdan paylaşırım hatta bulabilirsem motor için yapılan işlemler ve fiyatların yazdığı listeyi de paylaşırım belki diğer arkadaşlara da faydası olur

anladigim kadariyla mars basiyor mars moturu beklenen tepkiyi veriyor .sokulup tekrar takildigi icin mars motorunun sentilde kalmasi ihtimali yok .
sanzimani bosa alip kasnak tarafindan makineyi dondurmeye calisin . sikisma var mi . sanirim  ariza dizelin onceki arizasindan kaynakli
*

    M. K.

Ynt: Marş neden basmaz.???
« Yanıtla #13 : Ağustos 02, 2019, 19:57:17 »
Bugün öğlen gittim tekneye, iskeledeyken bizim motor ustasını gördüm elinde bizim marş motoru yanındaki adamın elinde de bi bond çanta gidiyorlardı.
Neyse tekneye çıktım, çıkar çıkmaz kısa süreli bi şok yaşadım her yer karmakarışık motorun şanzımanından tutun da devirdaim pomasına kadar sökülmedik parça kalmamış. Kayınpeder haklı olarak sinir krizi geçiriyor daha yeni toplanmış motor paramparça , tertemiz pırıl pırıl olan makina dairesi yağ ve mazot içinde. Ne bu hal diye sordum.?? Başladı en başından anlatmaya önce elektrik ustası gelmiş marş motorunu söküp götürmüş marş otomatiği arızalıymış onu değiştirdik demiş takmışlar, marş motoru dönüyor fakat gerekli gücü üretemediği için çalışmamış makina. Bu kablolar ince geliyor, zaten 10 yıl olmuş artık değişmesi gerekiyor demiş. Kabloları değiştirmiş sonuç yine aynı olunca bizlik bişey yok bu motor sıkışmış diyerek gitmiş.
Gülermisin ağlarmısın gelen motor ustaları da elektrikçi öyle dedi diye başlamışlar motoru sökmeye, o ellerinde ki bond çanta meğer kameraymış motorun içine dışına her yerine güzelce bakmışlar ne bir sıkışma ne ezik ne de çizik hiç bir şey yok, yakıt geliyor onda da sorun yok. Biz kayınpeder ile fikir yürütürken acaba şurdan mı acaba burdan mı diye motor ustası aradı '' abi marş motorunu biz de denedik çalışıyor bir sorun yok'' dedi kayınpeder de gelirken ne yap et bana bi tane marş motoru getir ister sıfır al istersen de bi yerden ödünç al dedi içine mi doğdu adamın bilmiyorum. Usta geldi farklı marş motorunu taktı ve bi deneme yaptı hemen belli etti motor çalışacağını ama tabi motor darmadağın bi vaziyette olduğu için ve yanında contalar volan keçesi vs malzemeleri getirmediği için çalıştıramadık motoru.
Ben bir buçuk gibi mesaiye geri döndüm biraz önce kayınpeder aradı motoru toplayıp çalıştırdık diye.
Burdan yardımcı olmaya çalışan herkese sonsuz teşekkürler inşallah hiç kimse böyle can sıkıcı sorunlar ile karşılaşmaz ha olurda karşılaşırsa da inşallah iyi bir ustaya denk gelirsiniz. Birkaç gün önce bi korsanımız Bodrum da usta tavsiyesi istemişti, o kadar çok USTAYIM diye gezen tanıdığım olduğu halde bir şey diyemedim, sebebini de yaşayarak gördük malesef. TEKRAR TEŞEKKÜRLER HEPİNİZE
*

    H. E.

Ynt: Marş neden basmaz.???
« Yanıtla #14 : Ağustos 02, 2019, 20:23:11 »
Geçmiş olsun Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap