0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. E.

Direk bakımı
« : Temmuz 01, 2008, 09:25:56 »
Değerli Korsanlar;

Daha önceki yazışmalarda geçmişti halen aramaktayım eski mailleri ümidimi kesmeden. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap....... de bir sorayım dedim, öğrenmek lazım.


Ana direkte yelkenin kolayca hisa/maynası için yapılması gerekenler- bakım olarak, emniyet kontrolü gibi konularda görüş ve tavsiyeler nedir?

Bir yazışmada, makaraların kolayca kaymasını sağlamak için kanala uygulanabilecek bir (spreydi galiba) malzemeden bahsedilmişti....

Pruvanız neta, rüzgarınız kolayınıza olsun... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
 


*

    H. Z.

Ynt: Direk bakımı
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2008, 23:38:02 »
Abdullah korsan,

Sprey ya da kremsi silikonlu gres, eğer bulamazsanız vazelin sürmeniz yeterli ana direk raylarına. Bende var marinada buluşursak hem size buz gibi bir içecek ikram eder hemde gress verebilirim.


*

    A. Ç.

Ynt: Direk bakımı
« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2008, 07:25:39 »
Kullanım açısından en temizi beyaz sabundur. Makaraların ray içinde çalışan arçası ebadında bir parça beyaz sabun, en üst makara ile bir alttakinin arasına raya takılır. Yelken her inip çıktığında bu sabun parçası da rayda inip çıkar ve gerekli yağlamayı yapar. Yağlar gibi toz tutuması olasılığı daha düşüktür. Tozlansa bile ilk yağmurda sabunla beraber kendiliğinden yıkanır. 


*

    A. E.

Ynt: Direk bakımı
« Yanıtla #3 : Temmuz 05, 2008, 19:06:06 »

Çarkçıbaşılarıma çok teşekkürler, 6 Temmuz Pazar marinada olacağım önce bir temizlik, kontrol ve  sonrasında denemek için. 

Sağolun. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    s.

Ynt: Direk bakımı
« Yanıtla #4 : Temmuz 07, 2008, 00:01:42 »
Eskiden donyağı (domuz yağı olacak) isimli bir beyaz yağ (topak halinde alınırdı)kullanırdık 50 li yıllarda (!)ama direkler ahşap, pirat ve şarpiler ilkel, denizler temizdi. Ayrıca yarışlarda tekneler önce karaya çekilip altı da iyice yağlanırdı. Ben alu direkte yelken arabalarına vazelin sürüyorum yıllardır. Bomba gibi  iş görüyor. En az bir yıl dayanıyor. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap