Büyük bir tencere içine: (Su ilave etmeden önce kuru olarak);
sırayla:: miktara göre; bir avuç ve bir tatlı kaşığı kullanabilrsiniz.)
1- 2 avuç Lavanta çiçeği
2- 1 avuç biberiye
3- 1 çorba kaşığı Zencefil
4- " Muskat (toz)
5- 2 avuç ıhlamur
6- 2 avuç kuşburnu kırılmış halde
7- 2 avuç kırmızı hatmi çiçeği yaprağı
8- 1 avuç Sarı kantaron "
9- 1 çorba kaşığı kakule
10- el büyüklüğünde lohusa şerbeti için şeker parçası
11- 2 büyük kabuk Tarçın
12- bir avuç karanfil
13- bir tatlı kaşığı tane karabiber
14- iki adet rendelenmiş portakal kabuğu(zest) portakallarıda tencereye sıkan ve atın
15- dört adet Mandalina .kabuğu rendelenmiş (zest) suyu tencereye sıkılmış ve tencereye atılmış
16- iki adet iri elma kalın olarak kabuğunu soyun gerisini dörde bölüp tencereye atın
17- iki avuç siyah kuru çekirdeksiz Malatya üzümü
18 iki avuç kuş üzümü
19- 6 adet iri damla sakızı
20- bir çay bardağı çiçek balı
22- bir çay bardağı toz şeker
23- bir adet limon kabuğu rendesi (zest) içini sıkıp tencereye atın
tencereyi taşma payı bırakacak şekilde soğuk su ile doldurun ve orta ateşde ısıtın. kaynayınca kısık ateşe getirin onbeş dakika kaynatın. su tencerenin ortasına gelince gene soğuk su ilave edin bir onbeş dakika kadar daha sakin fokurdasın. Elma parçalarına çatal çok rahat girip çıkıncaya kadar.
önce geniş sonra ince gözenekli tel süzgeçden süzün.
Suyu tencereye alın. iüç veya dört şişe kırmızı ucuz şarab (dimitrikapulo) Bocada şarabı dökün. Kevgirin üzerinde kalanları gene bir başka tencereye koyun su ilave ederek kaynatın. gene süzün ve bir başka kaba alın.. kısık ateşde kaynamaya başlayınca ateşi söndürün. kendi ısısı soğursa kaynatmadan gene ısıtın. sıcak şarab eksildiğinde o ilave su kabında tuttuğunuz suyu ve kontrollü olarak yeni şarab ilave edin. en kısık ateş de sıcak tutulan şarab kazanına...
Afiyet ve şifa olsun.. Bunu yapabilene de Helal olsun...Benide davet etsin. Yanlız içmesin....Ayıb olur, günaha girmiş olur..
27 Aralık da Dragos 'da içtiğiniz bu karışımın biraz eksiği idi... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap