Hakan bey elinize sağlık. Ben elektrik ve lehim işlerinde iyi olmadığımdan aşağıdaki gibi bir çözüm buldum.
İçinde ayrı bir dem kefesi olmayan elektrikli çay makinası aldım. Elektrikli çay makinasının tek çeşmesi olması lazım. Eğer bulamazsanız kefe sökülebilir ama ayrı bir iş olur.
Makinanın kendi termostatı var. 0.1’lik hassasiyeti yok ama ihtiyaç duymadım. Benim seçtiğim çay makinası 6 lt kapasiteli. 2 kg et için rahatlıkla yeterli. İstenirse 2,5 kg’ye kadar pişirilir.
İçindeki rezistans pişirme poşetine zarar vermesin diye krom sacdan içine uygun parça kesip oraya uygun şekilde tasarladım.
Bu şekilde pişirdiğim etleri vakumlayarak buzdolabına atıyorum. Pişmiş etler vakumlu poşet içinde 3-4 hafta bozulmadan kalıyor.
İsimlendirme konusuna gelince su vide düzeneği aslında tandır diye adlandırdığımız düzeneğin görevini görmekte. Kendi suyu ile pişirme işlemine kebap diyoruz. Kestane kebap ya da adana kebap aynı pişirme usulu. Bu sebeple düzeneğin adına su tandırı ya da fırını, pişen ete ise tandır kebabı demeyi uygun görüyorum.
Not: ayarlı su kazanı için restorantlarda kullanılan elektrikli çorba kazanları da işe yarar diye düşünüyorum. Isıtma rezistansları zaten kazan altında kaldığından ayrı bir koruyucu yapmaya da gerek kalmayacaktır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi