Gezgin Korsan
Hobiler ve Eğlence => Gastronomi => Konuyu başlatan: Murat Ayduk - Mayıs 08, 2020, 15:55:15
-
Merhabalar,
Bir süredir takibimde bir ürün var: "Lotus Grill"
Kullanan arkadaşlar vardır mutlaka.
Alınır mı, değer mi, bir mangal gibi lezzetli yapıyor mu, bir mangal gibi eşit pişiriyor mu, gerçekten denildiği gibi güvenli mi, ve mesela koyduğunuz tabana ısı veriyor mu?
Mesela videoda sanki bazı yerlere daha fazla ısı veriyor gibi duruyor, sosisler öyle farklı farklı yerleri pişiyor gibi...
Sizlerden gelen yorumlara göre kafamda şekillendireceğim. Lotustan vazgeçersem alternatifim Magma'nın LPG'li modeli...
https://www.youtube.com/embed/LoSJtmCPWls
-
Merhabalar,
Bir süredir takibimde bir ürün var: "Lotus Grill"
Kullanan arkadaşlar vardır mutlaka.
Alınır mı, değer mi, bir mangal gibi lezzetli yapıyor mu, bir mangal gibi eşit pişiriyor mu, gerçekten denildiği gibi güvenli mi, ve mesela koyduğunuz tabana ısı veriyor mu?
Mesela videoda sanki bazı yerlere daha fazla ısı veriyor gibi duruyor, sosisler öyle farklı farklı yerleri pişiyor gibi...
Sizlerden gelen yorumlara göre kafamda şekillendireceğim. Lotustan vazgeçersem alternatifim Magma'nın LPG'li modeli...
https://www.youtube.com/embed/LoSJtmCPWls
Murat korsanım selam,
Bende arayış içindeyim. Benzer ürün olarak COBB Gril var bende karar vermeye çalışıyorum. Fiyat olarak hemen hemen aynılar. Bir inceleyin derim.
https://www.youtube.com/embed/F0Z9Mmc1Dxk
-
Lotus tekne için biraz daha güvenli gibi. Bir de Cobb sanıyorum illa kendi kömürünü gerektiriyor. İlk izlerken edindiğim izlenimler bunlar gibi şimdilik...
-
Ben Lotus gril kullandım. Ateşi çok kuvvetli olmasada yeterli. Izgaranın ortasındaki saç parça daha fazla ısındığından oraya koyduklarınız çabuk oluyor hatta yapışıyor.
Kullanımı pratik, temizlemesi çok pratik değil. İç tavası ve ızgarasını yanan veya akan yağlardan dolayı ayrı ayrı temizlemek gerekiyor.
Küçük boyu 3-4 büyük boyu 6 kişiye yeterli .
Kendi kömürü daha verimli. Piyasa kömürleri, özellikle kalın parçalar geç tutuşuyor.
-
Ekleme yapayım, dış kabuk ısınmadığı için ızgara sırasında gerektiğinde kolayca yer değiştirebiliyorsunuz, Etrafı, altını ısıtmıyor, masanın üstünde kullanılabilir. Yine de kazara yağ damlamaması için altına gazete sermekte fayda var
-
Ekleme yapayım, dış kabuk ısınmadığı için ızgara sırasında gerektiğinde kolayca yer değiştirebiliyorsunuz, Etrafı, altını ısıtmıyor, masanın üstünde kullanılabilir. Yine de kazara yağ damlamaması için altına gazete sermekte fayda var
Peki kullanan biri olarak tavsiye ediyor musunuz? :) Fiyat / fayda olara düşünüldüğünde...
-
Hakkı Algın korsanın vardı bu mangaldan galiba..
-
Emre korsanım, bir de pişen etin lezzeti nasıl oluyor, elektrikli ızgaralarda pişen ete göre daha iyi oluyor mu ? Yani etin lezzeti sizce klasik kömür mangalla pişene mi yakın yoksa elektrikli ızgarada pişene mi yakın oluyor ?
-
Murat korsanım,
2 senedir aktif bir kullanıcısı olarak fikirlerimi aktarabilirim.
Avantajları ;
- taşıması kolay çantası ile
- temizlemesi kolay (parçalar tek tek bulaşık makinasına giriyor).
- mangalı yakması çok kolay max. 5 dk. içinde etleri üzerine koyabiliyorsunuz
- aşırı duman yapmıyor o sebeple çevreye fazla rahatsızlık vermiyor
Dezavantajları ;
- Kendine has bir kömürü var daha küçük parçacıklı n11 den distribitöründen alıyorum (hatta geçen hafta aldım 1 kg. su 60 tl) , normal minik boy kömür kullananlar da olmuş ama ben hiç denemedim.
- kömür haznesi tam dolu iken max. 1,5 kg kadar et vs. pişirebiliyorsunuz , yani aslında kalabalık iseniz çok yeterli olmuyor
- çalışma mantığı kömürün yanmasına dayanıyor ama aslında kömür ateşi ete birebir temas etmiyor ( bu iyi de değerlendirilebilir kötü de) kanserojenlik açısından faydalı ama mangal gurmesi iseniz ve kömür dumanının ete tam sinmesini istiyorsanız o açıdan tam performansı alamayabilirsiniz (kısmen sağlıyor)
daha önce forumda bi konusu geçmiş ve orada paylaşmıştım aslında bu resmi ;
(https://i.ibb.co/0jLtwWQ/Whats-App-Image-2020-05-08-at-20-40-09.jpg) (https://ibb.co/0jLtwWQ) resim hd yapma sitesi (https://tr.imgbb.com/)
bu da göcekte arı saldırısından kaçarak içerde yapılabileceğinin bir kanıtı :)
(https://i.ibb.co/zbMCgHk/Whats-App-Image-2020-05-08-at-20-41-11.jpg) (https://ibb.co/zbMCgHk)
-
Yıllardır hem teknede hem de evde kullanıyorum. Her yerden bulabileceğiniz kömürler ile de kullanılıyor. Teknede kullanmak için ideal bir ürün. Kömür haznesinin üstü kapalı olduğu için akan yağlar ateşe damlamıyor ve fazla duman çıkarmıyor. Yakmak sadece 2 dakika sürüyor ve ardından pişirmeye hazır. Küçük boyu en fazla 4 kişilik. Daha kalabalık olacaksanız tavsiyem büyük olanı almanız. Yorum yapan diğer kullanıcının aksine benim için temizlemesi çok kolay bir ürün. Dışı hiç ısınmıyor. takla atıp devrilse bile zarar vermez. Yerden alıp yerine koyarsınız. Dışı ısınmıyor ve söylendiği gibi masanın ortasına koyup ocakbaşı havasını yakalayabilirsiniz. Kömür bitince kolaylıkla kömür tazelenebiliyor ve hazır olması yine 2 dk sürüyor. Benim için teknenin olmazsa olmazı. Yerli bazı markalar taklidini yaptı ama sonuç fiyasko. Görünüşlerine aldanmayın ve uzak durun. Şimdiden afiyet olsun!
-
Yıllardır hem teknede hem de evde kullanıyorum. Her yerden bulabileceğiniz kömürler ile de kullanılıyor. Teknede kullanmak için ideal bir ürün. Kömür haznesinin üstü kapalı olduğu için akan yağlar ateşe damlamıyor ve fazla duman çıkarmıyor. Yakmak sadece 2 dakika sürüyor ve ardından pişirmeye hazır. Küçük boyu en fazla 4 kişilik. Daha kalabalık olacaksanız tavsiyem büyük olanı almanız. Yorum yapan diğer kullanıcının aksine benim için temizlemesi çok kolay bir ürün. Dışı hiç ısınmıyor. takla atıp devrilse bile zarar vermez. Yerden alıp yerine koyarsınız. Dışı ısınmıyor ve söylendiği gibi masanın ortasına koyup ocakbaşı havasını yakalayabilirsiniz. Kömür bitince kolaylıkla kömür tazelenebiliyor ve hazır olması yine 2 dk sürüyor. Benim için teknenin olmazsa olmazı. Yerli bazı markalar taklidini yaptı ama sonuç fiyasko. Görünüşlerine aldanmayın ve uzak durun. Şimdiden afiyet olsun!
Teşekkürler biraz da olsa gerçek kömür mangalı lezzeti veriyor mu ?
-
Turkiye’de nerde satiliyor bu Lotus Grill ? Fiyati ne civarlarda bilen var mi?
-
Turkiye’de nerde satiliyor bu Lotus Grill ? Fiyati ne civarlarda bilen var mi?
İnternet üzerinde gitti gidiyorda var. Normalı 1.300, xl olanı 1.700 TL civarında.
-
Yıllardır hem teknede hem de evde kullanıyorum. Her yerden bulabileceğiniz kömürler ile de kullanılıyor. Teknede kullanmak için ideal bir ürün. Kömür haznesinin üstü kapalı olduğu için akan yağlar ateşe damlamıyor ve fazla duman çıkarmıyor. Yakmak sadece 2 dakika sürüyor ve ardından pişirmeye hazır. Küçük boyu en fazla 4 kişilik. Daha kalabalık olacaksanız tavsiyem büyük olanı almanız. Yorum yapan diğer kullanıcının aksine benim için temizlemesi çok kolay bir ürün. Dışı hiç ısınmıyor. takla atıp devrilse bile zarar vermez. Yerden alıp yerine koyarsınız. Dışı ısınmıyor ve söylendiği gibi masanın ortasına koyup ocakbaşı havasını yakalayabilirsiniz. Kömür bitince kolaylıkla kömür tazelenebiliyor ve hazır olması yine 2 dk sürüyor. Benim için teknenin olmazsa olmazı. Yerli bazı markalar taklidini yaptı ama sonuç fiyasko. Görünüşlerine aldanmayın ve uzak durun. Şimdiden afiyet olsun!
Teşekkürler biraz da olsa gerçek kömür mangalı lezzeti veriyor mu ?
Gerçek kömür ateşinde pişiyor zaten :) Bence evet!
-
Şu anda tek kullanımlıklarla idare ediyorum ama onu da güvenlik nedeniyle teknede hiç kullanmadım. Ancak karada...
Magma hakkında güzel dönüşler alamadım çevremden.. Kullananlar pek kullanamadıklarından bahsettiler. Sanırım Lotusa karar vereceğim ben de...
-
Ben yeterince kömür aroması almadığım için teknede tutmuyorum artik. Bunun yerine elektrikli yada gazlı alternatifler daha kolay ve temiz seçenekler olur bence. Tabi ki mangal yapıyoruz psikolojisinin verebileceği keyfi göz ardı edemeyiz. Gerçek mangal amacı ile öneremem.
-
Ben yeterince kömür aroması almadığım için teknede tutmuyorum artik. Bunun yerine elektrikli yada gazlı alternatifler daha kolay ve temiz seçenekler olur bence. Tabi ki mangal yapıyoruz psikolojisinin verebileceği keyfi göz ardı edemeyiz. Gerçek mangal amacı ile öneremem.
Senin teknedeki elektrikli ızgara ile ben öküz bile pişiririm.
-
Bu Lotus gril ızgara dahil 4-5 çeşit mangal seçeceğini 12 yılda denedim. 3 Yıldır elektrikli ızgaradayım, inanılmaz memnunum. 2.0 Honda jeneratör ve Türk malı Era ızgara. Jeneratör kurdan dolayı biraz pahalı ama ızgara çok ucuz. Bir kors an arkadaşımız aynı jeneratörü ikinci elden aldı.
-
Şu anda tek kullanımlıklarla idare ediyorum ama onu da güvenlik nedeniyle teknede hiç kullanmadım. Ancak karada...
Magma hakkında güzel dönüşler alamadım çevremden.. Kullananlar pek kullanamadıklarından bahsettiler. Sanırım Lotusa karar vereceğim ben de...
Merhaba bende magma kullanıyorum ancak magmanın kendi kartuşu pahalı ve bulması sıkıntılı olduğu için bir parça kaynatarak kendi kartuşu yerine teknenin yedek tüpüne takıyorum. Mangal dışında ızgarayı ve ateş kıranı kaldırıp tavada balık kızartma ve sucuklu yumurta falan işlerini de yapıyorum. Teknenin içi kokmadığı ve yağ olmadığı için herkes mutlu. :) Mangalı kullanacağımda bağlantı yapıp işimi bitirince sökerek hortum ve yaptığım apareyi tüpün bulunduğu kısma alıp kapağı kapatıyorum. Herhangi bir sorun yok ama kömür kokusu yok tabii..Videoda yükledim.
https://www.youtube.com/embed/p8_Qn_OiYag
-
Şu magma tüplü mangala lav taşı koyup deneyen oldu mu merak ediyorum..
-
Neden lav taşı koymak istiyorsun. 9kly3
-
Murat korsan,
Evet ben lav taşı ekledim ve kullanıyorum.
Normal olarak sadece tüplü mangal olmasına rağmen,lav taşı ekleyince farklı oldu.
Aradaki fark ne? Etler de gaz kokusu olmuyor.özellikle beyaz renkli olan taşları çok fazla olmayacak şekilde dizdim..sonuç güzel oldu.
-
Mustafa Abi,
Cengiz kaptan cevaplamış. Ben de birinden koyacağını duymuştum ama sonucunu öğrenememiştim.. Teşekkürler Cengiz kaptan, ayrıca lav taşları geç soğuduğudan biraz daha mangal gibi sıcaklığın eşit dağılmasına sebep olur diye düşünüyordum, oluyor mu?
Konuyu karar vermek için açmıştım, şimdi kafam biraz daha karıştı. :)
Sonunda karar veremeyip tek kullanımlık mangallarla devam edeceğim gibi sanki... Pahalı aletler olmazsa, insan alır olmadı koyar kenara. Ama bin beş yüz lira verince de insan değsin istiyor işte.
-
Bu Lotus gril ızgara dahil 4-5 çeşit mangal seçeceğini 12 yılda denedim. 3 Yıldır elektrikli ızgaradayım, inanılmaz memnunum. 2.0 Honda jeneratör ve Türk malı Era ızgara. Jeneratör kurdan dolayı biraz pahalı ama ızgara çok ucuz. Bir kors an arkadaşımız aynı jeneratörü ikinci elden aldı.
Aksa’nin portatif jeneratorleri var. Fiyatlari uygun Honda’ya kiyasla... kullanan bilen var mi?
-
Bende de 2 tane var Lotus Grill. Biri evde. Oturduğum sitede mangal yasak ama buna uyanamıyor kimse.
Ikincisi teknede. Zaten avantaj ve dezavantajlarından herkes bahsetmiş. Tek ekleyeceğim biz teknede masaya koyup kendin pişir kendin ye formatında kullanıyoruz. Güzel oluyor
-
Bende var 2 KWa bir Aksa.
bu tip jeneratörler bence tekne için çok uygun değil. ne kadar sessiz de dense yük bindiği zaman devir artıyor ve rahatsız ediyor. Hele akşam saatleri tüm komşulardan tepki alırsınız. acil durumlar için taşınabilir ama pek ufak tefek aletler de değil.
-
Muhabbetin ucu büyük tekneye doğru gidiyor. Şöyle 60 ft bir tekne. Dört oda salon. Mutfak derin dondurucu, çamaşır bulaşık makinesi jenratör, 220 V sürekli elektrik vs vs.. Sonu yok ama yelken güme gidiyor arada. :)
-
1 kg orjinal kömürü ile kaç kere mangal yakılabiliyor
-
Değerli kaptanlar . Yaklaşık 1 hafta Önce Aldığım Lotus Girll Mangalından bahsetmek istiyorum size.
5 gündür aralıksız çalıstırıyorum :)
ürünü gören 4 Arkadasım hemen bu üründen satın aldı :)
Öncelikle artıları
Kömür patlayıp saga sola zarar vermiyor
Dış haznesini eliniz ile taşıyorsunuz etrafa sıcaklık vermiyor altına havlu ıslak bez vs koymanıza gerek yok
Pratik
Dumansız
200 gram kömür ile 40 Dakika Calısma ( tavuk harici Diğer tüm etleri layıkı ile pişirdi = 2kg )
yağ damlama haznesi pratik ve kolay temizleniyor
kömür bitince 20 saniyede ilave kömür koyarak sınırsız mangal vakti
ebat ve agırlık on numara
fan ayar düğmesi ile sıcaklık kontrolü
diler benzeri ürünler ile Cok Cok farklı tasarım
2012 tasarım odulu
vb ...
Eksileri
Sadece fiyatı ( lakin eskiler bilir , eski tost makineleri radyolar ısıtıcı vb pek Cok cihaz yıllarca kullanılır idi Boyle Kaliteli bir demirbaşın uzun yıllar bize hizmet edeceğine kesin gözü ile bakıyorum )
(https://i.ibb.co/px6rzDq/Whats-App-Image-2020-05-04-at-19-50-52.jpg) (https://ibb.co/px6rzDq) (https://i.ibb.co/xXrHbr8/Whats-App-Image-2020-05-04-at-20-07-25.jpg) (https://ibb.co/xXrHbr8) (https://i.ibb.co/nBFtHq5/Whats-App-Image-2020-05-08-at-19-50-44.jpg) (https://ibb.co/nBFtHq5) (https://i.ibb.co/1dZKmHD/Whats-App-Image-2020-05-08-at-19-50-45-1.jpg) (https://ibb.co/1dZKmHD) (https://i.ibb.co/QKQQBQr/Whats-App-Image-2020-05-08-at-19-50-45.jpg) (https://ibb.co/QKQQBQr) (https://i.ibb.co/8m4bB9Q/Whats-App-Image-2020-05-08-at-19-50-46.jpg) (https://ibb.co/8m4bB9Q) (https://i.ibb.co/47WyqG3/Whats-App-Image-2020-05-11-at-20-00-53.jpg) (https://ibb.co/47WyqG3)
-
Ben de sipariş vereyim hemen
-
Araştırırken güzel bir karşılaştırma videosuna denk geldim. LPG ve Kömürlü mangalları karşılaştırmışlar..
Pişirdikleri de ayrı güzel hani :D
https://www.youtube.com/embed/4NgLK4WTUoE[/youtube]
-
Yaklaşık 2 yıldır et ve mangal konusuna ciddi kafa patlatıyorum. İndirek pişirme teknikleri vs derken ciddi bilgi sahibi oldum.
Kışlık evimde döküm tavanın yaydığı dumandan zaman zaman rahatsız olabiliyorum. Özellikle kalabalık bir gruba yağlı bir et yaptıysam. Balkonda kullanmalık bir ızgara düşünüyordum ne zamandır ancak gazlıların performansını beğenmediğimden(yeterli tecrübem de yok gazlı mangalda, bu nedenle beğenmemiş olabilirim) ve kaliteli markaların fiyatları 3 5 bin liraya dayandığından almıyordum.
Teknede ocakta ızgara yapmanın ne kadar berbat olduğunu herkes bilir, teknede de sahilde gerekirse tek kullanımlık mangal kullanırım diye düşünüyordum. Sayenizde ürünü inceledim ve oldukça etkilendim. Ancak özellikle kullanıcılarına sormak istediklerim var.
Ürünün ortasındaki metal plaka direk teknik ile pişirmeye uygun duruyor. Sanırım orası da oldukça küçük bir alan. Onun dışındaki bölgeler indirek teknik ile ateşi alıyor. Ciddi bir pişirme etkinliği olması beklenmez normal şartlarda o bölgelerde. Ürünün üzeri uygun bir kapak ile kapatıldığında o alanlarda fırın etkisi oluşacaktır.
Bu öngörüm doğru mudur? Yoksa ürünün tasarımı ve fanı sayesinde bu alanlarda da yüksek bir pişirme gücü mevcut mudur?
Kullanıcıları eğer kapaksız kullanıyor ise rosto veya kalın steakler için kapak kullanmayı hiç düşündü mü acaba?
-
Ben de sipariş vereyim hemen
Hiç uğraşma, yeterki gel ben pişireceğim sana teknede... Hem de test edersin almadan önce
Hepsi iyi güzel de; sonra temizlemesi biraz dert; özellikle teknede
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Değerli korsanlarım,
Bir mangal aşığı olarak dayanamadım aldım bu ürünü. Asla weber tipi bir mangal ile pişirme performansını ve lezzetini kıyaslamamalı.
Ürünün malzeme kalitesi çok yüksek. Fanı pil veya usbden güç alabiliyor. Hatta otg kablosu ile telefondan bile güç verdim fanına.Çok saçma bir görüntü oldu ama gayet güzel çalıştı. Ürün hazırlandığında ters dönse bile etrafa bir şeyler saçılmıyor.
En basit ucuz jel ve kömür ile gayet güzel yakılabiliyor. Gerçekten 5 dkde hazır oluyor. Normalde de çok rahat yakarım mangalı ama bu neredeyse ocağı yakmak kadar kolay ve temiz. Yanarken duman neredeyse hiç çıkmıyor. Doğal olarak hafif bir is kokusu geliyor buruna. Marinada bile rahatlıkla yakılabilir. Kullanılan kömüre bağlı olarak pişirme süresi değişebiliyor. Basit bir kömür ile 45 dk 1 saat performans aldım. Sonra kendi kullandığım briketler ile denedim ve 2 saat sonunda bile kuvvetli bir ateşim vardı.
Mangalın en başarısız olduğu konu ise ateşinin gücü. Yukarıdaki yazdığım yorumdaki öngörüm doğru çıktı. Mangalın sadece merkezindeki kısım direkt pişirmeye uygun. Ki orası bile yeterince kuvvetli değil. Iyi bir kömürle bile bir steak'in dış kısmını mühürleyene kadar 3 mm civarı bir kısmı çok iyi pişmiş hale getiriyor. Iyi pişmiş sevenler için bu bir problem olmayabilir ancak orta/orta az pişme derecesinde et tüketmeyi seven insanlar için pişirme etkinliği yeterli değil. Eti gereksiz yere fazla pişirmiş oluyorsunuz. Döküm bir tava/yüzey kullanarak tekrar denemeyi düşünüyorum bunu. Süre anlamında da normal mangala göre biraz daha uzun sürüyor doğal olarak ama lotusu masanın tepesine koyup ocakbaşı gibi yeme şansınız olduğu için tabaklar pek boş kalmıyor, çok keyifli bu açıdan. Lezzet ise elektrikli bir ızgarada yapılmış gibi diyebilirim. Kapak kullanılırsa kalın steakler için biraz kömür tadı geçecektir eminim ki. Izgaranın merkezinden uzaklaştıkça indirekt pişirme tekniği ile pişirmeye başlıyorsunuz. Yani bir nevi fırınlamış gibi oluyorsunuz koyduğunuz ürünleri.
Mangalın dış kısmı ve ızgaranın çevresinden geçen tel pek ısınmıyor. Ayrıca eski versiyonlarda tek tel geçerken şu anda 2 tel mevcut orada. Bu sayede ızgaradaki ürünler mangalın dışına düşmüyor yanlışlıkla çevirirken vs. (eski versiyonlarda tek tel olduğu ve mesafe fazla olduğu için ürünlerin düşme riski daha yüksekmiş)
Mangal işi bittikten sonra ateş geçene kadar beklemek en güvenlisi. Sonra külünü boşaltıp temizlemek gerekiyor. Izgara aynı bir mangal teli gibi, metal plakanın olduğu merkezin altını temizlemek zor, ancak bence çok temiz olmasına gerek de yok. Yağların damladığı çanağı temizlemek ise şaşırtıcı derecede kolay. Deterjan ve sünger ile 2 dk sürüyor. Temizlik beklediğimden kolaymış. Ki ben normal mangalını telle fırçalamak dışında neredeyse hiç temizlemeyen biriyim. Bana bile zor gelmedi. Çantası da oldukça güzel.
Özetle mangalın iki kötü yanı var.
1) kömür tadı yok.
2) pişirme gücü düşük. Iyi pişmiş sevenler için kötü değil ancak orta/orta az sevenler için yetersiz.
Ben üründen çok etkilendim. Yazlık evime asla asla almam. Çünkü aynı fiyata alınacak bir Weber/Guruss veya 50 liraya alınacak bir mangal bile bu mangaldan daha iyi etler yapabilir. Weber/Guruss zaten çok daha mükemmel şeyler yapabilir.
Apartman dairesi için, tekne için çok güzel bir ızgara alternatifi. Yakıtı kömür ama kömürün derdi de lezzeti de yok.
Çok meraklı ve ilgili biriyim bu konularda. Ne Türkiye'de ne yurtdışı sitelerde bu yazdığım ve merak ettiğim konulara net cevap bulamamıştım. Bu nedenle burada paylaştım. Belki birçoğu için gereksiz detaylar ancak yararlanmak isteyenler için tek kaynak olacak diye tahmin ediyorum.
-
Çok güzel bir inceleme olmuş. Kapak aksesuar olarak alınabiliyor sanırım bu mangala.
-
Çelik korsanım,
Çok detaylı ve bilgi verici bir inceleme olmuş.. Elinize sağlık...
-
Çelik Korsanım, güzel ve bilgilendirici bir inceleme olmuş. Tekne mangalsız olmuyor lotus grill de uzun zamandır gündemimde ama hala klasik mangal projemden de vazgeçemiyorum. Ahşap teknemin arkasındaki yarım metrelik dinlenceme krom yuva yapıp hem deniz merdiveni için hem de portatif krom mangal yaptırıp kullanmayı düşünüyorum. Forum da bir arkadaş yapmıştı sanki böyle bir şey.
-
Çok güzel bir inceleme olmuş. Kapak aksesuar olarak alınabiliyor sanırım bu mangala.
Teşekkürler. Evet aksesuar olarak mevcut ancak ben bu işi halihazırda elimde olan paslanmaz Ikea servis kaselerini üzerine kapatarak çözdüm. Evde döküm tavada kalın bir steak yaparken de benzer teknikleri kullanırdım zaten.
Kapak 1 kg ve üzeri etleri fırınlama benzeri şekilde indirekt ateşte daha etkili pişirmek için gerekli olabilir. Bu durumda da en az 2 saat yeterli bir ateşe ihtiyacınız var. Ya kömür ekleyeceksiniz veya briket tipi bir kömür kullanacaksınız. Bunun dışında kapak etin içinin daha da hızlı pişmesini sağlar. Ki bunu ben bu mangalda tercih etmem. Zaten bu mangalın en büyük problemi etin dış kısmını mühürleyene kadar içini bana göre (orta-az pişme derecesi) fazla pişirmesi. İlerleyen günlerde apartman balkonumda uzun süreli pişirme denemeleri düşünüyorum, öncelikle kuzu sırt gibi sonrasında dana kaburga gibi. Bunlar için kapak olmazsa olmaz.
Çelik korsanım,
Çok detaylı ve bilgi verici bir inceleme olmuş.. Elinize sağlık...
Teşekkür ederim. Merak ettiğiniz konular olur ise tecrübe ettikçe zevkle paylaşırım deneyimlerimi. Bu arada sizin açtığınız bu konu sayesinde duydum öğrendim bu güzel ürünü.
Çelik Korsanım, güzel ve bilgilendirici bir inceleme olmuş. Tekne mangalsız olmuyor lotus grill de uzun zamandır gündemimde ama hala klasik mangal projemden de vazgeçemiyorum. Ahşap teknemin arkasındaki yarım metrelik dinlenceme krom yuva yapıp hem deniz merdiveni için hem de portatif krom mangal yaptırıp kullanmayı düşünüyorum. Forum da bir arkadaş yapmıştı sanki böyle bir şey.
Eğer mangalda kapağı kapatıp uzun süreli pişirmeler yapmıyorsanız klasik tipte kömür konulan bir hazne ve üzerine koyulacak bir ızgara teli bu mangaldan daha yüksek bir lezzet sunacaktır size. Çünkü etin yağlarının kömüre damlaması ve ortaya çıkan o zararlı gazların ete kattığı tat bambaşka. Lotus daha sağlıklı ama daha lezzetsiz aynı zamanda.
Ben açıkçası hep fiber tekne üstünde olduğum için asla teknede mangal yakma fikrini aklıma getirememiştim. Hala teknede klasik tipte bir mangal yakmak bana çok korkutucu geliyor.
Öncelikle yangın riski, sonrasında kıvılcımlar ve bimininin yelkenin vs yanma riski, uçuşan küllerin temizlenme işi ve tüm bunların rüzgar ile birlikte çok daha riskli hale gelebilme ihtimali beni hep korkuttu.
Bu riskler bende olmasa öncelikle sizinki gibi bir alternatif sonrasında ise Weber tipi bir mangal alırdım tekneme.
Lotus ile bu bahsettiğim riskler cidden minimuma iniyor. Hazır köfte gibi aşırı yağlı etlerde hafif alevlenmeler olabiliyor. O tip etlerde merkezden uzakta tutmalı etleri. Fan hızının da minimumda olması işe yarayabilir.
Bu arada tekneme eğer klasik tip bir mangal alabilecek olsam krom vs hiç uğraşmazdım. Bugün canlısına da denk geldim, Guruss go&grill alirdim direk. Beklediğimden daha büyük. İstediğinizde sahilde veya eve götürüp piknikte vs de kullanılır cinste portatif. Çok kaliteli bir yerli malı. (Ben kullanmadım ama bu markayı çok duydum ve iyi duydum) Kapaklı yapısı ise bence hem pişirme etkinliği ve daha da önemlisi teknede güvenlik açısından olmazsa olmaz. Kapağı kapadığınız anda havalandırmaları kısın ve ateşiniz yavaşça sönsün. Alevlenmeler ise kapak kapalıyken neredeyse hiç oluşmaz üzerinde et varken. Fiyat olarak da krom bir mangal yaptırmaktan çok daha pahalı olduğunu sanmam. Yine de yaptıracak olursanız Guruss veya Weber markasının ürünlerini kendinize rehber olarak alın. Örneğin ızgara kenarlarında etin düşmesini engelleyecek bir yükselti olması çok büyük bir kolaylık.
Bu bahsettiğim mangalı merak ederseniz mesajımı alıntılayarak veya özelden yazabilirsiniz bana.
-
Teknede, mangal barbekü standartlarını karşılamak imkansız
-
Temizlik açısından, gazlı mangal candır
-
Gruss türk barbeküsü , bende 75 cm i var acayip, indirekt pişirme vs.... ama bahçede. Weber tebi, .....
Ama tekne.....
-
Lotus grill, tekne kullanımı için gerçekten çok ideal. 6 dakikada yakıyorsun, temizliği Ve muhafazasıda çok kolay. Bu konu başlığı sonrası sipariş ettim, teknede kullandım. Çok başarılı.
-
Çok memnunum, kullanıyorum. Bugün bir kez daha denedim
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Çelik Korsanım, güzel ve bilgilendirici bir inceleme olmuş. Tekne mangalsız olmuyor lotus grill de uzun zamandır gündemimde ama hala klasik mangal projemden de vazgeçemiyorum. Ahşap teknemin arkasındaki yarım metrelik dinlenceme krom yuva yapıp hem deniz merdiveni için hem de portatif krom mangal yaptırıp kullanmayı düşünüyorum. Forum da bir arkadaş yapmıştı sanki böyle bir şey.
Eğer mangalda kapağı kapatıp uzun süreli pişirmeler yapmıyorsanız klasik tipte kömür konulan bir hazne ve üzerine koyulacak bir ızgara teli bu mangaldan daha yüksek bir lezzet sunacaktır size. Çünkü etin yağlarının kömüre damlaması ve ortaya çıkan o zararlı gazların ete kattığı tat bambaşka. Lotus daha sağlıklı ama daha lezzetsiz aynı zamanda.
Ben açıkçası hep fiber tekne üstünde olduğum için asla teknede mangal yakma fikrini aklıma getirememiştim. Hala teknede klasik tipte bir mangal yakmak bana çok korkutucu geliyor.
Öncelikle yangın riski, sonrasında kıvılcımlar ve bimininin yelkenin vs yanma riski, uçuşan küllerin temizlenme işi ve tüm bunların rüzgar ile birlikte çok daha riskli hale gelebilme ihtimali beni hep korkuttu.
Bu riskler bende olmasa öncelikle sizinki gibi bir alternatif sonrasında ise Weber tipi bir mangal alırdım tekneme.
Lotus ile bu bahsettiğim riskler cidden minimuma iniyor. Hazır köfte gibi aşırı yağlı etlerde hafif alevlenmeler olabiliyor. O tip etlerde merkezden uzakta tutmalı etleri. Fan hızının da minimumda olması işe yarayabilir.
Bu arada tekneme eğer klasik tip bir mangal alabilecek olsam krom vs hiç uğraşmazdım. Bugün canlısına da denk geldim, Guruss go&grill alirdim direk. Beklediğimden daha büyük. İstediğinizde sahilde veya eve götürüp piknikte vs de kullanılır cinste portatif. Çok kaliteli bir yerli malı. (Ben kullanmadım ama bu markayı çok duydum ve iyi duydum) Kapaklı yapısı ise bence hem pişirme etkinliği ve daha da önemlisi teknede güvenlik açısından olmazsa olmaz. Kapağı kapadığınız anda havalandırmaları kısın ve ateşiniz yavaşça sönsün. Alevlenmeler ise kapak kapalıyken neredeyse hiç oluşmaz üzerinde et varken. Fiyat olarak da krom bir mangal yaptırmaktan çok daha pahalı olduğunu sanmam. Yine de yaptıracak olursanız Guruss veya Weber markasının ürünlerini kendinize rehber olarak alın. Örneğin ızgara kenarlarında etin düşmesini engelleyecek bir yükselti olması çok büyük bir kolaylık.
Bu bahsettiğim mangalı merak ederseniz mesajımı alıntılayarak veya özelden yazabilirsiniz bana.
[/quote]
Çelik Korsanım, Guruss go&grill i inceledim gayet başarılı ve yorumları iyi bir ürün, fiyat olarak da makul. Tekne dışında da kullanıma uygun takibe aldım teşekkür ederim. Teknem ahşap motoryat olduğu ve arka dinlencede kullanmayı düşündüğüm için yangın riski fiber yelkenlilere göre çok daha düşük tabi yine de dikkatli kullanmak gerek. Arka kısımda çömelmeden rahat bir kullanım için altına portatif bir ayak yapılıp dediğim gibi merdiven yuvalarına monte edilebilir.
-
...Guruss go&grill i inceledim gayet başarılı ve yorumları iyi bir ürün, fiyat olarak da makul.
...
Terasa nasıl bir mangal alsam diye düşünürken, sokağa çıkma yasaklarında daha fazla mağduriyet yaşamamak için karantina döneminde piyasa fiyatından da 100 TL ucuza düşürüp (geçen senenin fiyatı kalmış) bir tane Gurus Go&Grill mangal aldım geçici olarak.
Mangal hakikaten büyük. Bayağı sağlam gibi. Kapaklı olması güzel. Farklı pişirme opsiyonları sunuyor. Ayrıca işiniz bitince havalandırmalarını ve kapağını kapatıp tam yanmamış kömürleri tekrar kullanılmak üzere saklayabilirsiniz.
Ayaklarını sevmedim. İtilip kakılırsa kolayca kapanabiliyor. Fakat tutamak gibi şeyler var ayaklarında, yanarken bile taşımayı kolaylaştırıyor.
Ama teknede asla mangal kullanmam... Lotus da kullanmam... sanırım... ;D
-
30 senedir yazlık evimde mangalsız istisna gün geçirmemiş mangal tutkunu biri olarak Çelik korsana %100 katılıyorum. Bu mangalda köfte pirzola sosis vs pişer, et ve büyük balık pişmez. Pirzolayı eşimle yalnızken tavada yapıyoruz resmen aynısı hiç fark yok. Sadece havası şekli var, milleti mangala çağırıyoruz, tavada yapıcaz desek gelmezler :) Yağlar kömüre düşmüyor, duman yapmıyor, dolayısı ile de kömürün lezzeti yani aroması ete geçmiyor. Onun dışında Çelik korsanın dediği gibi malzeme kalitesi filan mükemmel, kesinlikle ısınmıyor. Bence almayın, değmez ama sırf mangala misafir çağırmak için değebilir.