0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. Ç.

Ynt: Küçük tekne seyri için sorular..
« Yanıtla #30 : Ağustos 23, 2014, 12:03:45 »
Salma kelimesi Türkçe'de iki anlamda da kullanılmaya başlandı. Salma aslında teknenin altında bulunan dikey levhadır.  Özellikle orsa seyrinde teknenin yana gitmesini engeller. Asıl görevi budur.  Teknenin devrilmesini engelleyen ise su kesiminin altına koyulan ağırlıktır. Bu ağırlık ne kadar aşağıda olursa devrilmeye karşı o kadar güvenli olur. Kaldıraç gibi düşünürsek kol boyu uzuyor. Modern yelkenli yatlarda ağırlık salma içine kurşun olarak veya salma pikten dökülerek yerleştirilir. Hatta ağırlık merkezini aşağı çekebilmek için bu ağırlık sallma ucuna torpil olarak eklenir. 

Katamaranların da özellikle orsa seyrinde yana kaymaması için salma koyulabilir ama bu ağırlık amaçlı değildir, bu nedenle katamaranın devrilmesi ile  ilişkisi yoktur. Katamaranlar  kararsız denge olarak adlandırılan yüzeyde geniş alanları ile devrilmezler.
*

U. K.

« Yanıtla #31 : Ağustos 23, 2014, 16:26:07 »
Ayrica bildigim kadariyla  katamaranlarda cekilebilir salma varsa bile seyirde bunlarin ruzgaralti govdedekini indiriyorlar. Yani devrilme aksinda yer aldigindan -yok ama- istese de devrilmeyi engelleyici bir rolu de olamaz zaten.
« Son Düzenleme: Ağustos 23, 2014, 16:27:06 Gönderen: Umut Korkmaz »

*

R. E.

« Yanıtla #32 : Ekim 08, 2014, 21:37:57 »

Küçük tekne sorularını biraz daha daraltarak sürdüreceğim...  Rota 575  yelkenli için soruyorum sadece. Kullanıcı deneyimleri ve uzman görüşleri çok öğretici..

1- 7-8 kg çapa ideal sanırım. Çapa tipi ne seçilmeli? Şemsiye çapa yeterli midir?

2- Zincir 5 metre uygun mudur daha uzun mu olmalı? Kaç metre ip eklemek doğrudur?

3- motor 5 hp ipli mi 8 hp ya da 9.9 hp şarjlı marşlı mı daha uygundur? Ya da başka motor seçeneği?

4- şarjlı motor yelkenli teknenin aydınlatmasına yeter mi?

5-Rota 575 yelkenlinin (prenses)  tonozu ortalama kaç kg olmalı?

6- Diğer yelkenlilere göre (6 metre üstü) muafiyetleri ve bulundurması gereken donanım-malzeme neler?

Teşekkürler

*

E.

« Yanıtla #33 : Ekim 08, 2014, 21:42:45 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Küçük tekne sorularını biraz daha daraltarak sürdüreceğim...  Rota 575  yelkenli için soruyorum sadece. Kullanıcı deneyimleri ve uzman görüşleri çok öğretici..

1- 7-8 kg çapa ideal sanırım. Çapa tipi ne seçilmeli? Şemsiye çapa yeterli midir?

2- Zincir 5 metre uygun mudur daha uzun mu olmalı? Kaç metre ip eklemek doğrudur?

3- motor 5 hp ipli mi 8 hp ya da 9.9 hp şarjlı marşlı mı daha uygundur? Ya da başka motor seçeneği?

4- şarjlı motor yelkenli teknenin aydınlatmasına yeter mi?

5-Rota 575 yelkenlinin (prenses)  tonozu ortalama kaç kg olmalı?

6- Diğer yelkenlilere göre (6 metre üstü) muafiyetleri ve bulundurması gereken donanım-malzeme neler?

Teşekkürler

Sadece 2. madde için;
Nerede okuduğumu ya da kimden duyduğumu hatırlamıyorum ama, "sağlıklı" bir halat+zincir kombinasyonu için zincirin tekne boyunun 1,5 katı olması gerektiği aklmda kalmış.
*

M. E.

« Yanıtla #34 : Ekim 08, 2014, 22:36:19 »
Recep Korsanım, bu başlıkta bir sorunuzu yanıtlamaya çalışmıştım. Bu sorularınıza da ne yaptığımı cevaplayayım.

1- 7-8 kg çipa yeter. Ben Demir loçasına sığacak büyüklükte danfort kullanmıştım.

2- ucunda 10 metre 6mm zincir, sonra 60 metre 100mm üç kollu kullandım. Hepsi loçaya sığdı.

3- önce 5hp uzun şaft kullandım, yetti. Motor çok eskiydi, pes edince 9.9hp kısa şaft buldum. Hem ağır geldi, hem de dalgalı havada habire pervane çürük su yaptı, sonunda pervane sıyırdı.

4- şarjlı olmalı mutlaka. Ama küçük 50-60 Amp bir akü de şart. Aküyü iskele portuça koymuştum. Benim motorda şarj olmadığı için Aküyü dışarıda şarj ettiriyordum.

5- tonozu bilemedim?

6- iyi bir şamandralı sintine pompası, eğer hala bu teknenin havuzluğu deniz seviyesinin altında ise... Yoksa her sıkı yağmurda içeriye kamara kapağından su giriyor

Selametle

Murat Erciyes
Balım S/Y

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

n. k.

« Yanıtla #35 : Ekim 08, 2014, 23:38:28 »
Recep bey, tonoz ile ilgili zamanınca Orhan Barut bey son derece kıymetli bilgiler vermiş. Ben tonoz hesabı yaparken çok faydalandım umarım sizinde işinize yarar.

*

H. Ü.

« Yanıtla #36 : Ekim 09, 2014, 11:42:06 »
Tekli tonoz sağlıklı değildir dalga boyu yükseldiğinde tonozu sudan kaldırır ve sürükler tonozlar hakim rüzgarlara göre örneğin poyraz ve lodos yönüne eşit ağırlıklarla atılıp zincirle ortadan fırdöndü ile su üstüne çıkarılmalıdır..Tonozda ağırlık yeterli olmaz tıpkı çapalardaki gibi zemin yapısına tutunabir yapıda yapılmalıdır.Tonozlar derinde olduğundan herhalde konuda derindir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. E.

« Yanıtla #37 : Ağustos 27, 2015, 13:57:23 »
Recep Korsanım Selamlar
Bende bir GEKOyum .Forumları okuyorum.ilk kez yazıyorum.Bende yıllarca 6 metre altı tekneler kullandım ancak hep motoryat tipinde fiber teknelerdi.Sonrasında yelkeni merak ettim ve maddi imkanlar büyük bir tekneye müsaade etmedi yelkenle tanışmak için geçen sene sıfır bir Rota prenses aldım.Teknenin altında eski Rotalara göre omurga çok daha derin.Motor sailer tipi teknelerin omurgası gibi.Motor olarak 15 Hp mariner aldım.Akü şarj edebiliyor.Bence çok  önemli.Seyir fenerleri,invertör,çakmak soketleri vb. Portatif ocak vs. Hayatımda ilk kez yelkeni bu teknede yaptım.Direği yelkenleri vs. Demonte idi.Kendim kurdum.Liftinleri,flok,ana yelken vs.Sonuçta ben bu teknede yelkenle gitmeyi öğrendim.Halen çok amatörüm.Her hafta sonunu eşim ve çocuklarımla denizde geçirdim.Çoğu zaman marmarada sivri adaya yeşilköyden seyahatler yaptım.Konaklamayı da tekne dışında bir çadır vb. kamp malzemeleri ile birlikte çözdüm.olarak .4 ila 6 kuvvet havalarda denizlere çıktım.Yelkende orsa hariç güzel gidiyor.Yelken seyrinde apazdan 4,5 knot sürati gördüm.Motor ile altı temiz iken 6 knot yapıyor.GPS ölçümü.
Sonuç olarak çok teknik bilgi veremesemde biz eşim,13 yaşında kızım ve oğlumla bu teknede vakit geçirebiliyoruz.Ancak yelkende iki kişiden fazla olmamalı.Alan dar.Havuzlukta su problemi devam ediyor.Seyyar bir sintine pompası ile çakmaktan bağlayıp suyu kolayca tahliye edebilirsiniz.Direk dibinden mutlaka su alır kamara içine. Çipa olarak pulluk tipi 8 kg bir çıpam var.Zincir ile birlikte her yerde çok rahat tutuyor.
*

R. E.

« Yanıtla #38 : Ağustos 27, 2015, 15:49:25 »
Recep Korsanım Selamlar
Bende bir GEKOyum .Forumları okuyorum.ilk kez yazıyorum.Bende yıllarca 6 metre altı tekneler kullandım ancak hep motoryat tipinde fiber teknelerdi.Sonrasında yelkeni merak ettim ve maddi imkanlar büyük bir tekneye müsaade etmedi yelkenle tanışmak için geçen sene sıfır bir Rota prenses aldım.Teknenin altında eski Rotalara göre omurga çok daha derin.Motor sailer tipi teknelerin omurgası gibi.Motor olarak 15 Hp mariner aldım.Akü şarj edebiliyor.Bence çok  önemli.Seyir fenerleri,invertör,çakmak soketleri vb. Portatif ocak vs. Hayatımda ilk kez yelkeni bu teknede yaptım.Direği yelkenleri vs. Demonte idi.Kendim kurdum.Liftinleri,flok,ana yelken vs.Sonuçta ben bu teknede yelkenle gitmeyi öğrendim.Halen çok amatörüm.Her hafta sonunu eşim ve çocuklarımla denizde geçirdim.Çoğu zaman marmarada sivri adaya yeşilköyden seyahatler yaptım.Konaklamayı da tekne dışında bir çadır vb. kamp malzemeleri ile birlikte çözdüm.olarak .4 ila 6 kuvvet havalarda denizlere çıktım.Yelkende orsa hariç güzel gidiyor.Yelken seyrinde apazdan 4,5 knot sürati gördüm.Motor ile altı temiz iken 6 knot yapıyor.GPS ölçümü.
Sonuç olarak çok teknik bilgi veremesemde biz eşim,13 yaşında kızım ve oğlumla bu teknede vakit geçirebiliyoruz.Ancak yelkende iki kişiden fazla olmamalı.Alan dar.Havuzlukta su problemi devam ediyor.Seyyar bir sintine pompası ile çakmaktan bağlayıp suyu kolayca tahliye edebilirsiniz.Direk dibinden mutlaka su alır kamara içine. Çipa olarak pulluk tipi 8 kg bir çıpam var.Zincir ile birlikte her yerde çok rahat tutuyor.

Mustafa Erol Korsanım teşekkür ederim ilginiz için.. Ben de aşağı yukarı sizinkinin aynını yaptım. Geçen sene kasım'da teslim aldığım rota prenses'i nisan'da suya attım. O zamandan beri nerdeyse her gün günlük seyre çıkıyorum. Elbette kötü, sert havalar hariç. İş güç de olmadığından çok iyi geliyor. Meşgul ediyor.

Tek başıma iken genelde yelken seyri.. Dostlarla balığa çıkınca da motor seyri. 8 HP şarjlı (12 v 6 amper) marşsız honda aldım. Çok memnunum.

Günlük seyir dışında daha hiç "yatılı seyir" yapmadım. Vardiya gibi. Sabah çık. Akşam dön. Eşim ilgili ve meraklı olmadığı gibi korkuyor da denizden.. Tansiyon vd sağlık sorunları ile de birleşince tek başıma açılmak zorunlu. Başedebiliyorum. Bir sorunla karşılşmadım. Motoru da balığa çıktığımız zamanlar hariç barınaktan çıkarken ve barınağa girerken çalıştırıyorum. Nisandan beri yaktığım benzin (4 ayı geçe süre) 100 litre olmamıştır. Ama 60'ı geçmiştir.  Nedeni de yaz başlayınca ayvalık boğazındaki tekne kalabalığı. O kalabalıkta yelkenle çıkış sıkıntı yaratabileceğinden..

Motorla 5.5 - 6 knot gidiyor. yelkenle 3.5 ile 5 arasında.. Motoru  sudan alıp brakete kaldırdığımda 6.5'u gördüğüm oldu. Bunları Iphone telefona indirdiğim mapitec ve navinics (bu paralı) ile ölçüyorum.

Orsayı artırabilmek için furlingin ön ıstralyaya takılan alüminyum çubuğunu yelkene diktiirdiğim şeritlerin içinden geçirdim. En azından yelkenin ön kısmı düz ve dik duruyor. Az açınca daha iyi gittiğini görmüştüm. Ama o anki hava durumu ile alakalı diye düşünmüştüm

En temel sıkıntı dıştan takma motor nedeniyle kıçtan kara yanaşmak yerine baştan kara yanaşmayı tercih zorunda kalmam. Önden arkaya geçişlerin zorluğu nedeniyle  iki çipa aldım. Öndeki pulluk 8 kg. arkadaki 6 kg hull tipi.. İkisinden de memnunum ama dediğim gibi bir yerde gecelemedim. Sadece gündüz demirlemelerinde (yemek, yüzme ve  balık tutmak için) kullandım.

Tekne  forumda "yelkenci olmamak" eleştirisini fazlasıyla aldı. Haksız da değiller. Ancak bence asıl eleştirilecek yanı schorcher vd teknelere göre "az denizci" olması değil. Çünkü zaten acemiler alıyor ve kullanıyor. Öğrenmek için  ve denizde vakit geçirmek için  işe yarar bir tekne. Sığlığa da yanaşabiliyorsunuz.. Teknedeki "imalat kusurları" diyebileceğim şeyler can sıkıcı.  Şimdi yaptıracak olsam epey tadilatlı yaptırırım.. Havuzluğun deniz seviyesinden altta kalmasını ben aliağa'dan alınmış çıkma maundan bir ızgara yaptırarak çözdüm. Çok güzel oldu. Elbette sintine pompası da aldım. Ocağı filan kendim monte ettim. Dolaplarının azlığı sıkıntı. Ön cama lumboz taktırdımki bir nedenle içeri girdiğimde poşete girmiş gibi olmaktan kurtuldum sıcakta..

Eleketrik tesisatı daha gelişkin yapılabilirdi. Sonradan ekledim çakmak soketi vs.. İçinde yaşanması tek kişi bile olsanız zor. Ancak günübirlik  ekonomik tekne.. Yelkende 3 kişi olunca hele teknedeki kişiler de yelkene aşina değillerse zor oluyor. "ordan kalk bu tarafa otur" vd pek hoş olmuyor. Ya da korkuyorlar..

Uzun zaman civadra ekleyip bir ön yelken daha takıp takamayacağımı araştırdım. Kütlesinin hafifliği nedeniyle  seyir hakimiyeti zor olacağından vazgeçtim.

Her gün kutu termosa günlük yiyeceğim, iki adet pet şişe buz, iki adet litrelik su koyup çıkıyorum. Akşama da eve dönüyorum. Ayvalık'ta iç denizden çıkarken boğazın ağzındaki "eşek imbatı" rüzgarında bile sıkıntısız seyir yapabiliyorum yelkenle.. (Akşam saatinde tur teknelerinin, motoryatların dönüş saatinde bu eşek imbatı hırpalayıcı)..

En hoşuma giden de yelken seyrinde rapala ile balık yakalayabilmek.. İri ege istavritleri, kolyoz, hanos bir ki tane de uskumru yakaladım. (Trakonyayı rapaladan alırken işaret parmağıma dikeni batınca kalçadan iğne ve iki kutu ilaç tüketmek bu keyifli anlardan hariç)

Teşekkür ederim. Ben de benzer deneyimlere sahip oldum. Önümüzdeki günlerde, dikili, küçükkuyu seyirleri düşünüyorum.

*

R. E.

« Yanıtla #39 : Kasım 19, 2020, 07:56:06 »

Konuyu açalı 6 sene, son yazı yazılalı 5 sene olmuş.
Bu konu dışında da hem konu başlığı açmışlığım var, hem de açılmış konulara yazmışlığım var küçük yelkenli tekneler için. Elbette daha çok soru sormuşluğum..

Forumda birçok yazım soru sormak amaçlı. Cevap bulamadığım birçok konuda yeni başlık açarak sorular sordum. Kıdemli denizcilerden çok destek gördüm. Çok teşekkür ediyorum yeniden ve tekrar tekrar.

Israrla söyledim. Yine tekrar edeceğim. Ben küçük yelkenli tekneleri önemsiyorum. Ayrıca seviyorum da.

Ülkemizin talihsizliği bunun imalatının olmayışı. Olanların da çeşitli kusurlar barındırması. Bir de bizde tekne işi yelken yapmaktan ziyade yazlık ev gibi de algılanıyor. O nedenle uzun seyahatlere çıkmak için değil de içinde daha konforlu tatil yapmak için teknenin "bir büyüğü", "bir metre daha büyüğü" filan gibi düşünceler ilk deneyimle birlikte hızlı şekilde zihnimizde fikr-i sabite dönüşüyor. Bu sorun.

Çok az kişi tanıyorum ve biliyorum 10 yıldan fazla küçük teknesi ile yetinmiş olan. Ben de yetinmeyenlerdenim. Ama tabii mazeretim de var.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Başlangıçta işi bilmiyor olmam ve o yıllardaki yaygın kabul "fiberin ömrü 30 yıl" efsanesi nedeniyle mütevazı bütçem ancak elverdiğinden rota prenses almıştım. Elbette yapısal kusurları vardı. Bazıları da can sıkıcı idi. Havuzluk tabanının denizden biraz aşağıda olması tolere edilebilirdi ama direkten yağmur suyunun kamaraya dolması korkunç sevimsiz bir işti. Ege'nin yağmurları da malum..

Arma zayıflığı ve kabinin olması gerekenden yüksek tutulması (veya kabinin iyi dizayn edilmemiş olması) da ikinci kusurdu. Omurga salma doğru bir uygulama idi ilk yıllardaki imalata göre. Hem orsa seyri rahatlatıyor hem de bir kararlılık sağlıyordu.

Doğrusu o yıllarda çok da bilmiyordum dünyadaki küçük tekneleri. Geçtiğimiz günlerde bir edel 5 (540/545) görene değin de sadece zaafiyetleri ile aklımda yer ediyordu.. Ne kadar güzel tekne Edel 5. Kesinlikle bir mühendislik harikası. Uygun havada seyrinin verdiği keyif yanında teknenin tasarımı da harika. Her ayrıntısı hem estetik hem de mühendisliğe dayanıyor. En çok da sintineyi açtığımda gömülü demir yarım halkayı görünce şaşırdım. Ne olduğunu, neye yaradığını sorduğumda kamara kapağındaki vidalı tapası olan bronz deliği gösterip, "oraya halatı bu delikten geçirip bağlarsan vinçle tekneyi kaldırdığında tekne dengede duruyor ve karaya kolaylıkla alabiliyorsun" dediler. Merak edip araştırmaya başladım. Fransa ve Kanada'da 74'den 83'e kadar 2500 adet imal edilmiş olduğunu öğrendim. Schorcher'in ülkemizde 10 senede 30 kadar, Rota prenses'in (yelkensizler dahil) 20 senede 200 kadar üretildiği göz önüne alınırsa ciddi bir sayı. Ülkemize zamanında çok fazla ithal edilmemiş olması ciddi bir talihsizlik.

İmalat kusuru içermeyecek şekilde de küçük tekne yapılabildiğini görmekten çok mutlu oldum. Baraj gölleri de düşünüldüğünde ülkemizde kendisine pazar açabilecek bir alan küçük yelkenli tekne. Elbette düzgün imal edilmesi koşuluyla..

Ayrıca yine belirteyim, yatçılığın, gezi yelkenciliğinin gelişip yaygınlaşması da ancak küçük teknelerin sayıca çok fazla olması, yaygın kullanımı ile mümkün. 4 havaya kadar yelken yapmanın keyfine varılan tekneler bence küçük yelkenli tekneler..

Küçük yelkenli tekne imalatı ve arzı niye gelişmez anlamış değilim. Uygun satış-pazarlama stratejileri ile kaliteli ürünler mutlaka kendisine pazar bulur. Edel, bunun tipik örneği..

Yeni başladığım zamanlarda aldığım ilk derslerden biri de küçük tekne referanslı ve küçük tekne üzerineydi. Unutmam mümkün değil.

Denizde büyük de küçüktür, küçük de küçüktür.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. K.

« Yanıtla #40 : Kasım 19, 2020, 16:50:57 »
Recep korsanım tüm anlattıklarınız doğru ancak kuçük tekneler maalesef statü zaafiyeti olarak görülüyor.  koskoca adam bu yaşa gelmiş hala küçücük tekneye biniyor, alamamış mı büyügünden gibi laflar ve insanlarımızın anti sporculuk , gösteriş ve lükse merakı küçük teknelerin önünü bloke eden en büyük unsur.

Forumda, aramızda, tekne dizaynı yapan satan ve bu şekilde yaşamını sürdüren arkadaşlarımız var. Kendisinden rica etsek kalıp yapması için kaç tane talep çıkabilir ki ?  Siz öncülük edin, denizi bilen kişiler olarak  çağdaş ve kullanışlı  tekne yapın . Yeni bir sınıf yaratırsınız ve herkes razı olsun der.

Yelken sporu diye tutturmuşuz . 3 oda 1 salon salle manger teknede Yaptığımızın   spor olduğunu iddia etmeyeceğiz herhalde . (sporun tanımı içerisinde olanlar   ve elini uzatıp denizi tutabildiğin yelkenli tekneler hariç)

İlanlardan da görüyorsun kişiler evinin kopyasını tekne olarak istiyor.   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bir arkadasımın önceden 7,5 mt yelkenlisi vardı çok seneler kullandı , sonra gaza gelip 36 ft tekne aldı . Yeni sordum tekneyi satıcağım küçüğünü alacağım çunku yelken yaparken  o zevki almıyorum dedi.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: Kasım 19, 2020, 16:52:47 Gönderen: Atilla Kaplan »
*

E. S.

« Yanıtla #41 : Kasım 19, 2020, 18:09:12 »
Recep Korsanım ben de sizinle aynı yoldan geçtim tekne konusunda; ilk 3 yıl 20 feet bir tekne, sonrasında da 32 feet bir tekne... Küçük tekne abraması kolay, sahip olmak kolay, bakımı, kışlaması, barındırması kolay, masrafı az. 30 feet ve üstü hiçbir tekne yelken yapamazken 5-6 knot rüzgarda bile suyun üzerinde kaymak gerçekten paha biçilmez. Ama rüzgar 10-12 knot üzerine çıkıp dalga kaldırmaya başlayınca işin rengi değişiyor. İşte o zaman büyükler yelken yaparken, küçük tekne ana yelkeni kapatıyor, mendil kadar floğu ve motoruyla sallan yuvarlan kaçacak yer arıyorsunuz.
*

M. A.

« Yanıtla #42 : Kasım 19, 2020, 22:44:36 »
İilk yelkenli teknem Yeltes halley 21 feet 6 yıl olmuş sahip olalı  yıllar göz açıp kapayıncaya kadar...geçmiş
Foçada barınmaya devam ediyorum..
Aktif iş hayatına devam ettiğim sürece daha büyük bir tekneye geçmeyi düşünmüyorum.
Faydaları ve eksikleri sıralayınca da
Denizlerde olmak birinci sırada olduğu için ..teknemin sağladığı konforu ve mutluluğu yeterli buluyorum....

*

E. Ç.

« Yanıtla #43 : Kasım 20, 2020, 15:07:24 »
İlk olarak Rota Kırlangıç'ım oldu 6 sene kullandım, sabah 8-9 da denize çıkar, motoru olmadığı için kafamda şapka akşamüstü hava kalıncaya kadar her Cumartesi Pazar durmadan seyir yapardım. Tekneyi sadece ana yelken direğiyle çıplak bırakıp bütün ekipmanları sabah sahile taşıyıp tekneyi basardım. İzmir Urla İçmeler'den Karaburun'a kadar gittiğim oldu. Hala uygun, tam donanımlı, temiz bir tane bulursam alır kenara koyarım. Büyük yat yarışlarına çok katıldım biraz iddialı olacak fakat bir türlü insanların ne zevk aldığını hala anlayamadım. Bence küçük bir yelkenliyle 2 saat seyir yapsalar bir daha yat yarışına katılmazlar. Gerçi birçok eski Laserci vs. de katılıyor. Tercih meselesi diyelim tepki toplamayalım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Suyu hissetmek, rüzgarı hissetmek, teknenin verdiği tepkileri en sert şekilde yaşamak, yekenin sert havada iyice sertleşmesi ve zar zor hakim olmak, trapeze çıkınca poponun sırtın suya değmesi tarif edilemez duygular bence. Bunun yanında işin ekonomik boyutu da var, 2 kere direk kırdım, 1 kere yelkeni komple yırttım, 1 kere komple tekne battı 2 metreden kendim çıkarttım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ama ucuz olduğu için karşılanabilir masraflar çıktı. Daha büyük teknelerde o masraflar çok daha büyük oluyor.
*

A. K.

« Yanıtla #44 : Kasım 20, 2020, 17:07:07 »
Mehmet ve Emre korsanlar işin özetini anlatmışlar bile.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap