0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Küçük tekne sorularını biraz daha daraltarak sürdüreceğim... Rota 575 yelkenli için soruyorum sadece. Kullanıcı deneyimleri ve uzman görüşleri çok öğretici..1- 7-8 kg çapa ideal sanırım. Çapa tipi ne seçilmeli? Şemsiye çapa yeterli midir?2- Zincir 5 metre uygun mudur daha uzun mu olmalı? Kaç metre ip eklemek doğrudur?3- motor 5 hp ipli mi 8 hp ya da 9.9 hp şarjlı marşlı mı daha uygundur? Ya da başka motor seçeneği?4- şarjlı motor yelkenli teknenin aydınlatmasına yeter mi? 5-Rota 575 yelkenlinin (prenses) tonozu ortalama kaç kg olmalı?6- Diğer yelkenlilere göre (6 metre üstü) muafiyetleri ve bulundurması gereken donanım-malzeme neler? Teşekkürler
Recep Korsanım SelamlarBende bir GEKOyum .Forumları okuyorum.ilk kez yazıyorum.Bende yıllarca 6 metre altı tekneler kullandım ancak hep motoryat tipinde fiber teknelerdi.Sonrasında yelkeni merak ettim ve maddi imkanlar büyük bir tekneye müsaade etmedi yelkenle tanışmak için geçen sene sıfır bir Rota prenses aldım.Teknenin altında eski Rotalara göre omurga çok daha derin.Motor sailer tipi teknelerin omurgası gibi.Motor olarak 15 Hp mariner aldım.Akü şarj edebiliyor.Bence çok önemli.Seyir fenerleri,invertör,çakmak soketleri vb. Portatif ocak vs. Hayatımda ilk kez yelkeni bu teknede yaptım.Direği yelkenleri vs. Demonte idi.Kendim kurdum.Liftinleri,flok,ana yelken vs.Sonuçta ben bu teknede yelkenle gitmeyi öğrendim.Halen çok amatörüm.Her hafta sonunu eşim ve çocuklarımla denizde geçirdim.Çoğu zaman marmarada sivri adaya yeşilköyden seyahatler yaptım.Konaklamayı da tekne dışında bir çadır vb. kamp malzemeleri ile birlikte çözdüm.olarak .4 ila 6 kuvvet havalarda denizlere çıktım.Yelkende orsa hariç güzel gidiyor.Yelken seyrinde apazdan 4,5 knot sürati gördüm.Motor ile altı temiz iken 6 knot yapıyor.GPS ölçümü.Sonuç olarak çok teknik bilgi veremesemde biz eşim,13 yaşında kızım ve oğlumla bu teknede vakit geçirebiliyoruz.Ancak yelkende iki kişiden fazla olmamalı.Alan dar.Havuzlukta su problemi devam ediyor.Seyyar bir sintine pompası ile çakmaktan bağlayıp suyu kolayca tahliye edebilirsiniz.Direk dibinden mutlaka su alır kamara içine. Çipa olarak pulluk tipi 8 kg bir çıpam var.Zincir ile birlikte her yerde çok rahat tutuyor.
Denizde büyük de küçüktür, küçük de küçüktür.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap