0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    S. Ç.

Yanlış anlaşılmasın,elde kalınca kırılıyor demek istemedim..kartın içindeki devreleri bozuyor..basçek türü düğme anahtarları çalışmaz hale getiriyor..bir nevi eritiyor..

Su deposunu doluluğunu gösteren çift sıra ledli göstergenin bazı ledleri yanmıyordu..Bende açtım..bakınca bağlantı yerlerinde korozyon gördüm..spreyi sıktım tekrar taktım..bir süre sonra hepsi tektek sönmeye başladı..tekrar baktığımda arka devreler hallaç pamuğuna dönmüştü..Allahtan Marmaris te çok zor bulunan ve bunlarla uğraşan bir elktronik tamircisi buldum..adam sprey kalıntılarını çok zor temizledi bir daha sıkmamamı söyledi..hasar gören devreleri tektek lehimle çizdi,aleti kurtardı.


*

    Y. O.

Tek çekişte çalışan dingi motoru yoktur, eğer çalışıyorsa problem vardır, tamirciye götürüp en az on çekişte Çalışır hale getirsinler bu normallidir, iyidir temel reis gibi kaslarınız olur. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    A. D.

konu iki senedir aktif degilmiş ben biraz soru sorayim belki aktif olur.
bende de bir tane yamaha malta 2,5 beygir  2zamanli var.bayram iş yogunlugundan tekneye gidemedim,halbuki tekne işyerim olan sahilden gözüküyor 1mil civari uzakta.günlük kullandıgım icin sorun olmuyordu ama bir hafta gitmeyince bugün denedim calıştı ama hic randuman yoktu.vitese taktim motor bayıldı ve sustu.bujileri değiştirmek için yedek almıştım bahane ile onu değiştirdim,ardından aklımda olan sanzuman yagını degistirdim. 140 lik sanzuman yagi vardi elimde onu kullandim.(burasi ile ilgili bir sorun olabilirmi? service katalogu yamalube 90 oneriyor).depodaki kalan yaglı benzini karburator girisinden bosalttim,ve depoya yagsiz yeni benzin ekledim.ipi cektim tek atışta calıştı,vitese taktim motor randumansiz yaniyor.hava ayari yaptim ama tutturamadım.sonra cek cek banamısın demedi.madem oyle yuru eve karburatoru sökelim dedim ve geldik eve.
karburatoru soktum samandira ici tortuluydu her yerini igne iile temizledim.gaz telinin bagli oldugu eleman biraz yamuktu ve zorluyordu artı gaz kelebegi vidasına tam saglam oturmuyordu.aldigimdan beri 2 kere yerinden cıktı yapıştırmıştım ama tutmamış.bende kaynakla bi punto atıyım dedim.demez olaydim.
punto oyle bir tutduki tam aksi yerden vidaya kaynamadı ama teli ceken elemana kaynadı.sonra elemani sabitlemeye calisirken karburatorun icindeki gaz kelebegi vidasini kırdım !!!!!!!

öncelikle elinde cıkma karburator olan varmı ondan yedek parca olarak alabilirim.veya marmariste bu parcayi bulabilirmiyim? 3,fikir tornada içine uygun bir vida yaptirsam kelebegi ustune vidalasam,uc kisminada gaz telini ceken oynak parcayi vidalayabilirim. marmariste nerede carburator pompasi conta seti veya temizlik seti bulabilirm?
Fikir oneri ve tavsiyelerinize acigim,


Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
kırılan parca sari civata ve sag ucunda gaz telini bagli oldugu doner parca sabitlenmiyor.


*

    Ö. Ö.

Yapılacak herşeyi yapmışsın ama hasta ölmüş, başın sağolsun! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    M. E.

 Valla Yamaha Malta serisi efsane motordur. Bende de var. Artık yaşlandılar ve iflah olmaz sorunlar başladı. Yenisi ufukta görünmekle birlikte, sırtı çekmek dışında pek bir işe de yaramadığını farkediyorum, belki de zorunluluktan?

*

    A. D.

Çıkmadık candan ümid kesilmezmiş,ben bu güne kadar bütün tamir işlerimi kendim yapmaya calıştım onuda bir şekilde cÖzicez artık.ama bugun bi ara demekki cok gaza gelmişim sahibindende herzamanki gibi ilanlara bakarken canıma tak etti ve bayram kazancımı 4hp 4 zamanlı yamaha motora yatırdım.gittim aldım geldim.artık tekneye daha konforlu ve güvenli gidebilirim.gecen sene dalgada motor gaz yemedigi icin botu devirmistim.3 kisi suyu boyladık ve 3 adet akilli telefon sizlere omur masraf 5000 tl Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap( şimdi yarı fiyatına yeni motora kavuştum.Maltayıda onarıp yedek olarak ayırıcam veya fiber tabanlı diger bota takıp beraber satılık ilanı acılacak....
 4 zamanlı motorun avantaj ve dezavantajlarını görücez şimdi   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ağustos 24, 2018, 20:33:30 Gönderen: Alattin Doğdu »