0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    G. A.

Katamaran Plan Arıyorum
« : Haziran 11, 2019, 18:02:43 »
Korsan Ailesinin Tüm Fertlerine En Güzel Selamlar Olsun
Herkese merhaba
Gerek üyelik yapmadan gerek üyelik yaptıktan sonra tüm forumu ilgiyle takip ediyorum
Kendi katamaranimi yapacağım fikri kafamda ve uzun süredir altyapımı oluşturmaya çalışıyorum
Ücretsiz planlar içinde modern şekli olanlara bir türlü ısınamadım avustralya firmaları çok karıştırdım ama ordada en makul bulduğum  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap planlarida hem pahalı geldi hemde kafamdaki şekle uymuyor yeterli gelmiyor hani kafandaki ne derseniz outramer 45 tam tamına uyuyor. Hem hayat tarzı hemde ticari olarak bakabileceğim bir yön taşıdığından tıkandım ve sizlerinde önerilerini almak için yazdım. Plan çizimleri yapan arkadaşlarda olabileceği gibi modern çizimlere ulaşmak için nasıl bir yol izlemeliyim temasa geçebileceğim önereceğiniz plan adres vs varsa çok sevinirim muğla merkezde olduğumdan burda olanlarlada ulaşabilirim zaman mesafe kisitim yoktur.Simdiden okuyan değerlendiren korsan dostlara teşekkür ederim.
 


*

    T. G.

Ynt: Katamaran Plan Arıyorum
« Yanıtla #1 : Haziran 12, 2019, 14:02:50 »
Merhaba Galip Korsanım,

daha önce bende aynı şekilde yapmak istemiş ve bazı çalışma planları da satın almıştım.

öncelikle yer, zaman ve üretim maliyetini çok iyi hesaplamanızı öneriyorum.

ben kesin maliyeti iyi malzeme ile çok çıkınca direk olarak vazgeçtim.

Edirne'de bir arkadaşımız jarcat yaptı. Tamamı ile kendi bulabildiği ölçüler ve kendi ölçeklendirerek.

O ucuz ve bulabildiği malzemeler ile çok uygun fiyat imal etti.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

bu link de daha makul olan plan fiyatları bulabilirsiniz.

tek sorununuz Türkiye içerisinde artık paypall faaliyet göstermediği için ödeme olacaktır.

her türlü sorunuz için beni arayabilirsiniz.

Leopard Catamaranlar a da bakabilirsiniz. En uygun fiyatlı onlar ve Türkiye temsilcilikleri mevcut.

size bol şans ve kolaylıklar diliyorum.



*

    G. A.

Ynt: Katamaran Plan Arıyorum
« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2019, 20:07:41 »
Tufan Bey Merhaba
Bir süredir yurtdışında olduğumdan mesajınızı yeni gördüm teşekkür ederim .
Proje enteresan bir hal almaya başladı. Önümüzdeki haftadan itibaren proje hayata geçmesi için ciddi operasyonlar başlıyor. Sadece private katamaran boyutundan çıktı, insanları denize daha fazla, kolay rahat nasıl ulaştırabiliriz sorusuna cevap verme noktasına geldi ve üretim bazlı bambaşka bir boyut kazandı. Umarım sonunu getirebiliriz. 20 Yıllık bankacılık finans kariyeri mukabili  sürekli maliyet hesapları üzerinde dönüp duruyorum umarım muvaffak olabiliriz. Bana şans dileyin.
Verdiğiniz linki daha öncede incelemiştim güzel tasarımlar teşekkür ederim.
İnşallah o kritik eşiğe geldiğimde size haber edeceğim.
Günleriniz güzel pruvanız neta rüzgarınız kolayına olsun.
Sağlıcakla...


*

    T. G.

Ynt: Katamaran Plan Arıyorum
« Yanıtla #3 : Temmuz 25, 2019, 11:57:14 »
Merhaba Galip Korsanım,

hesap uzmanı olduğunuza göre yaklaşık maliyet hesabınızı da en iyi siz yapacaksınız muhakkak.

ben kendim için plan çizerin malzeme listesi ile yer kirası, elektrik vs. gibi giderler ile o fiyata daha düzgün markalı bir tekne edinebileceğini gördüm. Çünkü çoklu alım ve üretim her zaman en ucuz fiyat.

sizin hesaplarınızı da  korsanlarımız ile paylaşırsanız hepimizin için bir öngörü olabilir.

bir an önce teknenizi yapıp suya kavuşmanızı diliyorum.

saygılar,


*

    A. K.

Ynt: Katamaran Plan Arıyorum
« Yanıtla #4 : Temmuz 26, 2019, 00:55:43 »
Galip Korsan selamlar,

Öncelikle tekne yapma fikrinden ve cesaretinden dolayı tebrik ederim.  Kendi teknesini yapan bir kişi olarak Sana bu konudaki tecrubelerimden birazcık bahsetmek isterim.

Doksanlarda  dolandırıcı bir tekne üreticisine teknenin parasını ödedim adam kaçtığından tekneyi teslim alamadım. Orada bulunan polyester,elyaf , bitmemiş bir kalıpla bu işe girdim. HAfta sonları ve diğer tatillerde çalışarak 7 (yedi) senede roberts 27 teknesini denize attik. Mühendis de olmanın avantajlarıyla inanın iş bittğinde bir çok tekne üreticilerinden daha bilgili oldum. bence üretimde dikkate alman gereken noktalar şunlar:

-tekne üretim yeri ve üretimi sekli
-temiz gri ve siyah su tesisatları
-elektrik tesisatı
-Malzemelerin birbirine uyumlu olarak toplanması
-Donanım montajı
-KAtamarandan dolayı iyi ki salma yok
-motor (2 tane) + dumen (2 tane)
-Marangozluk , Mutfak tesisisat
-Resmi evraklar + fatura


-Öncelikle teknenin ebadlarından en- boy 2 misli yer ayarlamalı. Eger açık alan ise mutlaka malzemelerini korumak için kapalı alan gerekir. Hatta acık alan olursa meteorolojik sebeplerle üretim durur. Çalışma iştahınız kapanır
Bulundugun yerde 3 faze elektrik olmalı . su bağlantısı olmalı hatta kompresorun olmalı.
İşi bitirebilmek için başlangıçta epoksi-polyesterden anlayan eleman tutmak işi çok hızlandırır. Unutmayın kobalt, mek, polyester karışımını tutturmak,sermek havasını almak biraz alışkanlık ister. İşin geri dönüşü yoktur.
Unutmayın siz o işi ilk defa yapacaksınız .
Tabi senin veya arkadasının plana bakıp saçmalamışlar deyip yapacağınız değişikliklerin neye malolacağını sonradan farketmek cabası.

Tekne imalatında çalışırken günlük hayatınızda kullanmadığınız kaslarınız sizi çok zorlayacaktır. Öncelikle ne demek istediğimi anlatabilmek için arkadasınızın küçük teknesinin altına girip 3 gün macun,zımpara ve zehirli yapın.
 
Yer seçiminde en önemli  konu teknenin üretildiği yerden çıkarılabilmesi ve suya atılacak güzergahın önceden tespiti.Yoldan geçerken ağaç ve elektrik direklerinin kesilmesini istemeyiz.

-Su tesisatları .Depolar ara parçalar, tesisatın döşenmesini kesinlikle uzman kişiye yaptırın. İşçiliğin en ucuz olduğu bölüm burasıdır. İnanın bana tuvalet bir kere kullanıldıktan sonra değişimi yapmak coook zor oluyor.

-Elektrik tesisatı :Herkesin herşeyi anladığı ama doğru bilen ve tecrübeli kişilere ulaşmanın zor olduğu sektör. Dolmuşa gelerek gereksiz pahalı harcamalar an meselesidir.Şansına GK içerisinde teorik bilgiye sahip uygulamayı da bilen danışacağın kişiler var. benim zamanımda tek kaynak yabancı dergiler ve yelken dünyasıydı.

-Bu işlerin en önemli problemi pratik olarak malzemelerin marka , fiyat gibi sebeplerden dolayı tek yerden alınamaması. Yanında muhakkak pratik bilgisi kuvvetli birisi olmalı. Ben tekneyi yaparken iş icabı Bursada 2 sene yasadım teknenin üzerine direği bağladık malzemeleri de tekneye kilitledik , imalata orada devam ederim diye, çekerek trilyeye bağladık. ancak orada tekne komple soyuldu .sedece tuvalet kapıdan çıkamadığı için kalmış. O yüzden ben 1 tekne değil 2 tekne donatmış oldum. İkinci donatımda tecrübelendik  neden taviz verip vermeyeceğimi neyi alıp almayacağımı bilerek aldım.

-Motor ve dümeni uzmanına yaptıracağını düşünüyorum

-Marangozluk: Kendin yapmayacağını düşünüyorum ama esas kavga edeceğin elemanlar bunlar. Çünkü her hata göze batıyor.Başlanıçta kendim başladım. O zamanlar kadıköy kurbağalıderede bir lunapark vardı.Onların kullanmadığı yeri kiralamıştım . yatar , hızar , kalınlık ve tüm küçük aletler mevcuttu ama herşey tek başına olmuyor. Bir marangoz kalfasını parttime  işe aldım ki, o sayede ahsap işi bitti. Sende tüm dolap, tezgah vs planlarının olduğunu ve önerilen malzeme ve planda  değişiklik yapmadığını farz ediyorum.

-Resmi evraklar ... İşte bunlar benim zamanında doksanlarda hayattan bezdiren olaylardı . Simdi nasıl bilemiyorum ama kesinlikle önceden bağlantılarını kurmanı tavsiye ediyorum.

Kıssadan hisse .
-Yaptığınız tekne orijinal alacağınızdan cok daha ucuza olacağını düşünüyorsunuz. Lütfen yaptığınız maliyeti 1,7-2.0 ile çarpın. Parasal karınız sizin bedava  işçiliğinizdir.
-Kalite ... hiçbir zaman orijinale yaklaşamazsınız bile
-eğer satmaya kalkarsanız noname olduğundan feci ucuza vermediğiniz taktirde satamazsınız.
-Lütfen ,ne olur, her şeyi bildiğinizi düşünmeyin. Dikkat ederseniz forumdaki bu kadar tecrübeli ve bilgili arkadaslar bile her zaman  aynı sonuca ulaşamıyorlar.  Her yazıdan yeni birşey öğreniyor hatta doğru bildiklerinin bile yanlış olduğunu görüyorsun.

Ben Roberts 27 tekneyi doksanlardaki kura göre 100.000 Usd mal ettim . sonrasını hesaplamıyorum bile. En büyük karım tüm marangozluk aletlerim ve hırdavat sonradan kurduğum makina imalatı işimde kullanıldı.

*

    M. İ.

Ynt: Katamaran Plan Arıyorum
« Yanıtla #5 : Temmuz 26, 2019, 10:38:12 »
Ben de bir ara çok istemiştim 10-11 metre bir katamaran. Yerim zamanım çok müsaitti. Cem abi (Gür) önce 5 metre altı tik-yapıştır bir tekne yaparak işe başlamam gerektiğini söyledi. Bir plan beğendim aldım. (Salmo 15s). Sonra bana onun 1/10 modelini yapmam gerektiğini söyledi. Büyük hevesle cnc de kestirdim başladım yapmaya ama araya bir şeyler girdi, model bodrumda duruyor. Planları da sattım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Benim de nacizane önerim bunun hayal mi tutku mu olduğunu anlamak için bana önerilern yoldan gitmeniz.
*

    R. Y.

Ynt: Katamaran Plan Arıyorum
« Yanıtla #6 : Temmuz 27, 2019, 04:14:18 »
merhaba  galip bey         12 sene karada evim olmadan teknede yaşadım 2 senedir karadayım. ama anladımki ben deniz hayvanıyım ve denize dönüyorum. bende sizin gibi katamaran yapmayı düşünüyorum.hatta mike waller 1160  ın çalışma planlarını satın aldım.aşşagı yukarı 4 aydır üzerinde çalışiyorum.size tavsiyem aynı adı taşıyan web sitesinden planlara you tube den imalat safhalarını gösteren videoları izlemeniz. bu modelin iki çeşidı var biri 1160 diğeri 1200 12 olan sırf su kontrası ve daha az maliyetli  1160 papel yanişerit masif.  iki modelde lego yapar gibi.seçeçeginiz model de direk boyunun 15 metreyi geçmemesini tavsiye ederim.15 i geçerseniz yurt dışından getirmek zorunda kalırsınız ki maliyeti ve ithal prosüdürü korkunç.görüşmek üzere
.                                                                                                                                                                           
*

    A. F. G.

Ynt: Katamaran Plan Arıyorum
« Yanıtla #7 : Temmuz 27, 2019, 14:03:43 »
Ben bir waller 880 yaptım. Memnunum. 3500 adam/saatte bitti. Waller 1160 tahminim 6000 saate yakın sürer. Katamaran inşa etmek hafife alınacak bir girişim değil. İyi düşünün kolay gelsin.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    T. G.

Ynt: Katamaran Plan Arıyorum
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2019, 12:46:27 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben bir waller 880 yaptım. Memnunum. 3500 adam/saatte bitti. Waller 1160 tahminim 6000 saate yakın sürer. Katamaran inşa etmek hafife alınacak bir girişim değil. İyi düşünün kolay gelsin.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Ali Fuat Korsanım,

teknenizi Tekidağ balıkçı barınağında görmüştüm.

Elinize sağlık çok iyi bir iş çıkarmışsınız.

Sizinde aşağı yukarı malzeme maliyetiniz ne kadar oldu.

Özel değil ise paylaşırmısınız ?

Selamlar.
*

    A. F. G.

Ynt: Katamaran Plan Arıyorum
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2019, 14:04:45 »
Yelken vinçler vs tam takım ve hemen hemen yeni ayarında bir seti 0 maliyetle elde ettiğim, paslanmaz kaynağı, vinç ve nakliye dışında tüm işi kendim yaptığım, hiç bir şekilde yer kirası vermediğim, daha önce epoksi ile ilgili bir iş kolunda çalıştığım için epoksiyi çok ucuza temin ettiğim halde 30.000 usd para harcadım. Bu rakam servis botu , buzdolabı, güneş panelleri vs tam donatılmış seyre hazır tekne içindir.