0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBu sıralamayı yapabilmek için ne tür bir cihaz kullanıyorsunuz?Bendeki akıllı invertörde ayarı var öncelik tanımlanabiliyor.Bu Akıllı invertör 12 v 220 çıkaran aletle aynı mı ?Başka fonksiyonuda var mı.Ben çok istemiştim bir invertörüm olsun , ancak herkes akülerin hayatını erken sonlandırdığını, yaşarkende hayatı zehir ettiğini söyledi.Biz invertörü Kahve makinesi için istemiştik halbuki... Kahve makinasi kaç watt bilmiyorum ama acayip güçler kullanmadiğin surece invertör kullanmak çok pratik oluyor. Hatta eski teknemde buzluk/dolap bile 220V kullaniyordum. 12v göre çok daha ucuz olduğu için o şekilde yapmiştim.Invertördeki sıkıntı kara elektriğini bağlarken invertörü kapatmak lazim. Kapat aç zor geliyordu.Akılli invertör bu geçişi kendi denetliyor. O nedenle tercih ettim. Ayrica güneş enerjisinden de, karadan da akuleri şarj ediyor. Hele panel de taktığimdan beri çok memnunum. Memnun olmadığım iki konu var. 1kVA, mikrodalgayı çalıştıramıyor. Büyüğü 24V olduğu için alamadim. İkincisi, şarj/akü girişi tek olduğundan, motor aküsünü şarj edemiyor. Mevcut eski redresör o işi yapıyor. Güneş panelinden şarj imkanı olmuyor motor aküsünü.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBu sıralamayı yapabilmek için ne tür bir cihaz kullanıyorsunuz?Bendeki akıllı invertörde ayarı var öncelik tanımlanabiliyor.Bu Akıllı invertör 12 v 220 çıkaran aletle aynı mı ?Başka fonksiyonuda var mı.Ben çok istemiştim bir invertörüm olsun , ancak herkes akülerin hayatını erken sonlandırdığını, yaşarkende hayatı zehir ettiğini söyledi.Biz invertörü Kahve makinesi için istemiştik halbuki...
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBu sıralamayı yapabilmek için ne tür bir cihaz kullanıyorsunuz?Bendeki akıllı invertörde ayarı var öncelik tanımlanabiliyor.
Bu sıralamayı yapabilmek için ne tür bir cihaz kullanıyorsunuz?
...Regülatör üzerinde sıcaklık sensörü yoksa akülerde çok sıcak yerdeyse akü %80 dolu bile olsa normal vermeniz gerekenden daha düşük voltaj vermeniz gerek. Eee sıcaklık sensörü yok akü tamam doldum ama burasıda sıcak dio regülatör tamam dolduysan voltajı düşürürüm ama sıcaklığa göre ne kadar düşürmem gerektiğini bilmiyorum o nedenle bana tanımlı olan değeri veririm bak başının çaresine der. Aküde sinirlenir bozulur. Redresörler genelde sıcaklık sensörlü oldukları için aa baba sen tamam boşsun ama senin orası çok sıcak. Seni terletmek istemiyorum o nedenle sana düşük voltaj yolluyorum şimdilik idare et ama ileride bana çok teşekkür edeceksin der.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapGüneş panellerinde akımı akülerinizin ihtiyacı ve/veya üretebildiğiniz güç belirler. Dediğim gibi güneyde ortalama 6 ay güneşlenme yeterli. MPPT de bu kısmi gölgelenmelerde vs verimin düşmemesini sağlayacaktır. DC üret - DC kullan. Özetle benim için 1 güneş, 2 kara bağlantısı, 3 jeneratör (Zaten ben de yok Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ), 4 alternatör.Niyazi bey yukarıda gayet bulutlu bir hava arada ortaya çıkan bir güneş var diyelim. Teknede de solar çalışıyor ancak tüketimde var. Solar devreye girdi voltajıda yüksek bu nedenle redresörüde kapadı. Redresör kapandıktan sonra düğmesine basmazsanız çalışmaz. Servis solar karışık aküleri şarj ediyorsunuz ancak tüketim de var. Solar yetmedi akülerden harcadı. Bu arada start ve baş pervane akülerine zaten şarj gitmiyor olduğu yerde discharge oluyor. Sizce mantıklı mı?Regülatör üzerinde sıcaklık sensörü yoksa akülerde çok sıcak yerdeyse akü %80 dolu bile olsa normal vermeniz gerekenden daha düşük voltaj vermeniz gerek. Eee sıcaklık sensörü yok akü tamam doldum ama burasıda sıcak dio regülatör tamam dolduysan voltajı düşürürüm ama sıcaklığa göre ne kadar düşürmem gerektiğini bilmiyorum o nedenle bana tanımlı olan değeri veririm bak başının çaresine der. Aküde sinirlenir bozulur. Redresörler genelde sıcaklık sensörlü oldukları için aa baba sen tamam boşsun ama senin orası çok sıcak. Seni terletmek istemiyorum o nedenle sana düşük voltaj yolluyorum şimdilik idare et ama ileride bana çok teşekkür edeceksin der.
Güneş panellerinde akımı akülerinizin ihtiyacı ve/veya üretebildiğiniz güç belirler. Dediğim gibi güneyde ortalama 6 ay güneşlenme yeterli. MPPT de bu kısmi gölgelenmelerde vs verimin düşmemesini sağlayacaktır. DC üret - DC kullan. Özetle benim için 1 güneş, 2 kara bağlantısı, 3 jeneratör (Zaten ben de yok Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ), 4 alternatör.
Benim derdim Jenaratörü taktırmadan satmak.Bu güne kadar Gezgin korsanda satmadık bir şey bırakmadımİki bot , bir chartplotter , bir Dıştan takma motor, Bir 25 kg Lewmar Delta çıpa,bir spot takip cihazı sattım.Yakında tekneyi okutacağım burdan O yüzden alıp bir türlü taktırmadığım jeneratörü burada karlı satacağıma Emin’imSiz invertör akülere zarar vermez deyin yeterkiAslında forumda devamlı sözü edilen gizli tüccar dedikleri benmiyim Acaba Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapGüneş panellerinde akımı akülerinizin ihtiyacı ve/veya üretebildiğiniz güç belirler. Dediğim gibi güneyde ortalama 6 ay güneşlenme yeterli. MPPT de bu kısmi gölgelenmelerde vs verimin düşmemesini sağlayacaktır. DC üret - DC kullan. Özetle benim için 1 güneş, 2 kara bağlantısı, 3 jeneratör (Zaten ben de yok Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ), 4 alternatör.Niyazi bey yukarıda gayet bulutlu bir hava arada ortaya çıkan bir güneş var diyelim. Teknede de solar çalışıyor ancak tüketimde var. Solar devreye girdi voltajıda yüksek bu nedenle redresörüde kapadı. Redresör kapandıktan sonra düğmesine basmazsanız çalışmaz. Servis solar karışık aküleri şarj ediyorsunuz ancak tüketim de var. Solar yetmedi akülerden harcadı. Bu arada start ve baş pervane akülerine zaten şarj gitmiyor olduğu yerde discharge oluyor. Sizce mantıklı mı?Regülatör üzerinde sıcaklık sensörü yoksa akülerde çok sıcak yerdeyse akü %80 dolu bile olsa normal vermeniz gerekenden daha düşük voltaj vermeniz gerek. Eee sıcaklık sensörü yok akü tamam doldum ama burasıda sıcak dio regülatör tamam dolduysan voltajı düşürürüm ama sıcaklığa göre ne kadar düşürmem gerektiğini bilmiyorum o nedenle bana tanımlı olan değeri veririm bak başının çaresine der. Aküde sinirlenir bozulur. Redresörler genelde sıcaklık sensörlü oldukları için aa baba sen tamam boşsun ama senin orası çok sıcak. Seni terletmek istemiyorum o nedenle sana düşük voltaj yolluyorum şimdilik idare et ama ileride bana çok teşekkür edeceksin der. Anladığım kadarıyla verdiğiniz örnekte tekne uzun süreli terk ediliyor. Kaldı ki ben uzun süreli terkedişlerde de solar da bırakıyorum. Bir miktar tüketim için buzdolabını da düşük güçte açık bırakıyorum. Uzun terkedişlerde kıyı elektriğine güvenmiyorum. Şebeke ve solar aynı zamanda aktifken kendi voltaj setlerine göre redresör ve regülatör devreye girip çıkıyorlar. Sadece redresörlerin değil regülatörlerin de sıcaklık sensör girişleri var. Benim teknemdeki redresör reset istemiyor. Hangisi istiyor bilmiyorum. Teknem Dufour ve fabrika montajı redresörü kullanıyorum. Galiba diğer Fransız üreticiler de aynı markayı kullanıyor. Sarı beyazdı sanıyorum rengi. Solar controller victron smartsolar MPPT Bence start ve thruster aküleri için de ayrı bir solar devresi kurulmalıdır. Panelle, regülatör vs..servis ve diğerleri izole edilmeli bence.Bazı tekneler sezonda hiç kara elektriğine bağlanmıyorlar. Alargacı çok tekne var. Güncel güneş ienerjili şarj sistemleri aküler için çok sağlıklıdır.
İnvertör ile klima çalıştıracaksan, biraz akü alacaksın, tüm sintineye akü dolduracaksın, bir gün kullanacaksın, adam gibi şarj akımı veren bir de cihaz alacaksın, haftanın geri kalan günlerinde aküleri sahilden elektirkle şarj edeceksin. Olmaz, olmaz...