0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
130W lık 4 adet esnek paneller sizce kaç amper şarj etmeli? 2li seri, bu guruplarda paralel bağlı. Güneşin yükseldiği zamanlarda 15-20 amper arası okuyorum monitörde. Bu doğru bir değer midir ?...
Emre bey bahsettiğiniz ampuller AC ya da DC voltaj ile çalışır solardan çıkan voltaj photovoltaic voltajdır. O nedenle çalıştırmayabilir.
Ahmet abi Voltajlar çok farklı. AC ve DC voltaj farklı solardan çıkan photovoltaic voltaj farklı. Regülatörde zaten o işe yarıo esasında. Çalışmaz demiyorum ama çalışmayabilir diyorum çünkü denemedim. Solar regülatöre alternatör çıkışını bağladığın zamanda aküler düzgün şarj olur diye düşünenler var. O nedenle diyorum.
Panellerin doğru voltajı vermesi, doğru güç verdiğini mi gösterir ? Hani, akülerde yük yokken 13V okursunuz ama yük altında 9V a düşerse akü bozuktur, gibi bir kıstas var mıdır?
Peki akü sarjinda siralama nasil olmali?öncelik olarak ilk önce ceryani nerden almali aküler?1- kara ceryani 220v sahilden2- Jeneratör3- Günes panelleriVeya ilk tercih günes panelindenmi olmali? yani birinci secenek geliyorsa 1- Günes panelleri 2- Jeneratör3- kara ceryani 220v sahildenBu siralamanin nasil olmasi daha mantikli olur?Kara ceryanina bahli olsak dahi Günes panelleri ilk sirada olsa yetmedigini kara ceryanindan alsa olurmu?