0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

C. D.

Irgat Sigortası Ve Şalteri
« : Nisan 03, 2011, 14:36:04 »
Motor yenilenmesiyle beraber bir takım elektriksel değişikliklerde yapılması gerekti.Yeni motorumuzun Gösterge panelini kullandığımızdan Yeni ama eski gösterge panelimizide değiştirdik. Bu işlemler sırasında ırgatımızın sigortasız doğrudan bağlandığına şahit olduk.Aslında ben ırgatın içinde bir sigortası olduğunu hep düşünüyordum ama öyle olmadığını bilirkişiler beyan edince Bir sigortaya ihtiyaç duyduk.Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu tarz bir ürün koymayı düşünüyoruz fakat ben ırgatımın kaç amper çektiğini bilmiyorum ve o nedenle  bunu nasıl öğrenebileceğim hakkında sizlere danışmak istedim.Irgatın üstünde yazılı birşey yok.Tekneyi satın alırken 1000 lik olarak söylendi ama teknik olarak teyidini almakta fayda var diye düşünüyorum.

Irgatlarda tüm sistemler bu şekilde midir?
Irgata bağlayacağımız sigortayı hangi uçlar arasına koymalıyız?
Irgat için kullanacağımız sigortanın amperini normalden biraz yüksek tutsak Kesin ırgatı yakar yada aküleri patlatırmıyız?
*

U. K.

Ynt: Irgat Sigortası Ve Şalteri
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2011, 15:26:04 »
yalandan bir yere demir atıp ırgatla demiri çekerken DC ölçen bir pensampermetreyle kablodan geçen akımı ölçebilirsin.

*

F. S.

« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2011, 16:26:36 »
Cihan merhaba,

Irgat ın üzerinde teknik verileri bulunmuyorsa en doğru çözüm Umut korsanın belirttiği gibi DC ölçebilen bir pens ampermetre ile zinciri toplarken yükte ölçüm yapmaktır.bu imkan yoksa ırgatın görünen fiziki özellikleri ile markası ve modelini tespit etmeye çalışabilirsin. 1000 lik olarak sana belirtilen veri 1000 watt tır.ırgatın 1000 watt olduğunu kabul edersek  ceylin 12 volt kullandığına göre 1000/12= 83 Amper ırgtın tam yükteki akımıdır. 100 Amper otomatik termal sigorta kullanmak gerekir.sigortalar + kutuba bağlanmaktadır.ırgatın ayrıntılı çekilmiş resimlerini yükleyebilirmisin?

*

F. S.

« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2011, 16:32:26 »

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. D.

« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2011, 17:16:14 »
acilinden ayrıtısı yeşil montlunun bakışlarında saklı bir foto.
Daha detaylılarını sonra koyarım inşallah...

*

T. T. A.

« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2011, 17:47:14 »
1000'lik ise (1000 Watt) Fatih'in hesabı, emin değilsen Umut'un önerisi doğru.
Ancak, yalandan yere demir atarken, çok da yalandan olmasın, ırgat zorlanmazsa en yüksek (ya da en yükseğe yakın) amper değerini ölçemeyebilirsin.
Motorlar zorlandıkça çektikleri akım artar. Boşta çektiğinde yanıltıcı ve küçük bir değer okunabilir.
*

U. K.

« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2011, 17:57:23 »
demir atmaktan kastım zaten demiri tutturmaktı.  yoksam neyleyim ben boşta gelen zinciri  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. A.

« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2011, 19:29:31 »
Irgatın Irmak Marin galiba  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bendede aynısından var 1500 Watt olanından.
Başaltındaki ambarın içinde kocaman bir sigorta kutusu ve 1 adet şalteri var.Birde ne olduğunu tamanlamadığım transistör gibi parçaları var. Bir sürü kablo geliyor ve hepsi çok kalın kablolar.
Benim ırgatın üstündeki düğmeler en son denediğimde vazife yapmıyordu, düğmeler sudan bozuldu herhalde.
Ama dümen konsolunun önündeki panelde 1 düğme daha var ordan çalıştırabiliyorum ırgatı şimdilik.
*

H. A.

« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2011, 22:01:08 »
Bende de 1000wattlık ırgat var.Fabrikanın taktığı 65 amp. lik evlerde kullanılan bıçaklı sigorta.Attığı zaman çıkarıp elektrikcilerden alıyorum.
Çok komplike bir sigorta değil.Fiatıda uygun hemde.10 tl. gibi birşey.Sizin resmini çektiğiniz pahallı bir şeye benziyor.Gereksiz yere masraf etmeyin bana kalırsa.Bavarıa bunu taktığına göre iş görür birşey bıçaklı sigorta.
Selamlar
*

Z. T.

« Yanıtla #9 : Nisan 03, 2011, 22:26:42 »
Cihan korsan halledebildimi meseleyi bilmiyorum ama benim de 125 A lık bir otomatik sigortaya gereksinimim var. Nerde bulabilirim acaba?

Halil korsan bıçaklı dediğiniz bu mu acaba?

Elimizde bir yedek vardı onu kullandık resimdekini de biz yaptık 40 adet ince telle yaptık güya hesaplayarak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Her tel 3 A lıkmış Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Habire sigorta attı durdu Çökertme-Marmaris arasında. Canımızdan bezdirmişti. Otomatik aradım aynı amperde bulamadım. 100 lük vardı Marmaris te. Sonra birileri eskisi gibi kalsın daha güvenli demişti. Otomatik sigorta daha kullanışlı diye bilirim ama Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap. Konu hakkında bilgisi olan korsanlardan bende bir yardım bekliyorum. Teşekkürler.
*

H. A.

« Yanıtla #10 : Nisan 04, 2011, 13:56:21 »
Zafer korsanım benim söylediğim bu değil.İnternette görünüyor bıçaklı sigorta diye.Bir bak istersen.Sigortalar kuru yerde salonda benimkiler.Islak mekanda kullanışlı olmaz tahmin ediyorum.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Selamlar
*

C. D.

« Yanıtla #11 : Nisan 04, 2011, 23:31:28 »
Cihan korsan halledebildimi meseleyi bilmiyorum ama benim de 125 A lık bir otomatik sigortaya gereksinimim var. Nerde bulabilirim acaba?

Halil korsan bıçaklı dediğiniz bu mu acaba?

Elimizde bir yedek vardı onu kullandık resimdekini de biz yaptık 40 adet ince telle yaptık güya hesaplayarak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Her tel 3 A lıkmış Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Habire sigorta attı durdu Çökertme-Marmaris arasında. Canımızdan bezdirmişti. Otomatik aradım aynı amperde bulamadım. 100 lük vardı Marmaris te. Sonra birileri eskisi gibi kalsın daha güvenli demişti. Otomatik sigorta daha kullanışlı diye bilirim ama Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap. Konu hakkında bilgisi olan korsanlardan bende bir yardım bekliyorum. Teşekkürler.
sizin ampere uygun birkaç fiyat var. Benzin buharından etkilenmediği de uyarılar arasında...
Ben Erol'dan almayı düşünüyorum fakat kalitesini de bir araştıracağım.Şuana en uygun orada buldum.
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2011, 23:35:35 Gönderen: Cihan Devcan »
*

F. S.

« Yanıtla #12 : Nisan 05, 2011, 02:07:43 »
Cihan,

Erol denizciliği daha önce duymamıştım.gerçekten bir çok  ürün indirimli.paylaşım için teşekkürler.
*

A. A.

« Yanıtla #13 : Nisan 05, 2011, 02:50:17 »
bıçaklı sigorta kullanan mı kaldı artık.bir de bıçaklı sigorta elliğı bulmanız lazım.
*

Z. T.

« Yanıtla #14 : Nisan 05, 2011, 15:05:59 »
Cihan korsanım teşekkürler. 125 A lı yok herhalde, göremedim. Bir araştıracağım 135 A lık uygun olurmu diye.