0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. B.

İyi akşamlar değerli Korsanlar,

Benim kayığın üstünde pas lekesine benzer lekeler var. Dalmaçyalı köpek gibi olacak yakında. Tekne üzerinde paslı herhangi bir şey de yok, gerçekten pas mı bilemiyorum. Renginden yola çıkarak söyledim. West Marine'in Oksalik Asit ürününü aradım internette ama göremedim. Yakında karaya çekeceğim, bu güverte temizlik işi için hangi ürünü tavsiye edersiniz? Leke çıkarıcı mı olmalı yoksa güverte temizleyicisi olarak satılan ürünler iş görür mü?

Teşekkürler,
*

Ö. T.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
İyi akşamlar değerli Korsanlar,

Benim kayığın üstünde pas lekesine benzer lekeler var. Dalmaçyalı köpek gibi olacak yakında. Tekne üzerinde paslı herhangi bir şey de yok, gerçekten pas mı bilemiyorum. Renginden yola çıkarak söyledim. West Marine'in Oksalik Asit ürününü aradım internette ama göremedim. Yakında karaya çekeceğim, bu güverte temizlik işi için hangi ürünü tavsiye edersiniz? Leke çıkarıcı mı olmalı yoksa güverte temizleyicisi olarak satılan ürünler iş görür mü?

Teşekkürler,

Öncelikle sıvı (çizmeyen) CIF  , Sonuç alamazsanız diğer yöntemler.
Kolay gelsin.

*

M. E.

Pas lekeleri için piyasada Iduna markası ile bir ürün vardı. Oldukça pahalı bir üründü. 20 euro civarında idi seneler önce.
İçeriği oksalik değil ama fosforik asittir. Sıvı fosforik asit litresi 13 TL hemen her kimyacıdan bulabilirsiniz.
%30 oranında sulandırıp, bir temizleme şişesi ile püskürterek biraz bekletip, tatlı su ile fırçalayarak durulayabilirsiniz.
Benim bildiğim en etkili ve en ucuz yöntem bu.
Pasta cila da denenebilir.

*

H. D.

Fosforik asidi bulmak kolaydır,ucuzdurda amasatan dükkana gitmek gerekir.Ama elimizin altındaki COCACOLA nın içinde yeteri kadar fosforik asit vardır,dolayısıyla fosforik asit kullanımı için kokakola da kullanılabilir.
 Serleşmiş kuş pisliklerini temizlemek için önce bu artığı yumuşatmak sonrada suda erir hale getirip sılıp yok etmek gerekir.Yumuşatmak için önce biraz sabır gerekir sonra pisliğin üstüne içine mutfaklarda kullanılan yağ çöz türü temizleyicide katılmış ıslatılmış kağıt havlu konur,beklenir pislik yumuşar sabunlar temizleriz.

*

E. Ç.

Baykuş dedinizde bir gözlemini anlatayım efem.
Pendik marinada bir yaz günü teknede oturuyorum  aksam saati. Birden kargalar  bağırmaya başladı ,  ülen ne oluyor bunlara diye kafayı kaldırdım,  üç beş tekne yandaki teknenin direği uzerinde bağırıp çağırıp dönüyorlar. O anda gözüme ilişti,  o teknenin direk tepesinde kocaman bir kuş,  ona cemkiriyo bizim kargalar. Izlemeye devam ettikçe onun bir baykuş olduğunu gördüm.,  ona kızıyor bizim kargalar. Her aksam gün batımı konduklari  yere bir baykuş konmuş. Neyse bir süre kargalar baykuşun tepesinde bağırıp dönüp durdular. Ama ilginç olan,  her geçen zaman kargalar baykusun tepesinde çizdikleri daireleri küçülterek baykuşa daha çok yaklaşıyorlar. Çok gecmedi bir 10 dakika sonra kargalardan biri baykusun tepesine oturmuştu.

*

M. B.

Teşekkürler cevaplarınız için. O zaman ben Cif, Kola ve fosforik asit alayım da sırayla girişeyim güverteye Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

K. T.

Teşekkürler cevaplarınız için. O zaman ben Cif, Kola ve fosforik asit alayım da sırayla girişeyim güverteye Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

En iyi çözüm pasta cila , pırıl pırıl yapıyor...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

S. Ç.

Kullanacağınız yüzey boya değilse aseton kesin çıkartır..Asetonla silin hemen ardından aseton sürdüğünüz yeri yıkayın.
*

M. B.

Kıvanç Korsanım, tipik oto pasta cilası mı?

Serdar Korsanım, her yer boya valla. Aseton da aklımda bulunsun. Teşekkürler Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

D. A.

Serdar Korsanım, her yer boya valla. Aseton da aklımda bulunsun. Teşekkürler Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gelcoat yuzeye cila yapacaksaniz 3M yada muadili kaliteli bir malzeme kullanin yoksa sararma yapiyor. Eger uygulama yuzeyi boya ise oto cilasi kullanabilirsiniz.
*

U. K.

Gelcoat yuzeye cila yapacaksaniz 3M yada muadili kaliteli bir malzeme kullanin yoksa sararma yapiyor. Eger uygulama yuzeyi boya ise oto cilasi kullanabilirsiniz.
Güvertenin üzerindeki bazı pislikler hiç temizlenmez, zira onlar pisliktir, taşlaşmıştır, ne kadar uğraşırsanız uğraşın işe yaramaz.
« Son Düzenleme: Kasım 29, 2015, 14:47:41 Gönderen: Umut Korkmaz »
*

K. T.

Evet öyle taşlaşmış pislikler çıkmaz zımpara lazım onlarada... İnce su zımparası ile hafiften zımparalanabilir... Zamanın birinde 2012 sanırım tailanda'dan en kaliteli emitasyonladan bir Tag Heuer saat almıştım... Saat'i orjinali ile ayırt etmeniz neredeyse imkansız... Cam'ı kırılmaz cizilmez falan ,,, orda gösteri yaptılar işte camına vida sürtüyorlar falan bişey olmuyor... Sonra saati aldım herzaman yemek yediğim esnaf lokantasındayım , garson çocuk vaaavvvvv abi ne güzel saat dedi...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap abi ne kadar ne kadar bende 14000 TL dedim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 300 usd 'a aldık ama Tr'de bu para ,,, yok be abi falan etmez o kadar araba alınır ,,, sonra dedim bunun camı cizilmiyo , nasıl cizilmez dedi , bende sofradaki çatal ile bastıra bastıra kazıdım camını bak dedimmm  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Aaaaaa valla cizilmemiş dedi ,,, Bu arada  Hasan usta olummmm gevezelik yapma müsterilere bak diye seslenince cocuk yanımdan uzaklaştı... Yemek arasında saate bi baktım ufacık bir çizik ,,, haydaaaa cigerim yandı... işyerine geldim... Bilgisayarı açtım , yorumlara bakıyorum... Bir arkadaş su zımparası ile ince ince zımparala gecer demiş... İşi gücü bıraktım hemen gidip su zımparası aldım... Camı ıslatıp üzerinde dolaştırdım... Cam varyaaaa görünmez oldu  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap sonra o sayfaya döndüm... Altında adama birsürü küfreden mi ararsın artık sen düşün  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 300 usd 'ye aldıgım saatin camını bizim ülkede aldıgım saat parasına değişdirttim... O yuzden zımpara işini sen yine birilerine danış öyle yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. Ç.

Saat camı gibi  ince işlerde çok ince zımpara kullanıp yüzey düzeltilikten sonra sigara külü ile ovarsanız saat camı yeni  gibi olur.  Hatta ince çizklerde doğruan sigara külü kulanabilirsiniz. Sadece kül olacak, sigarayı tablada bırakın  ve yandıkça düşen külü kullanın.
*

K. T.

Saat camı gibi  ince işlerde çok ince zımpara kullanıp yüzey düzeltilikten sonra sigara külü ile ovarsanız saat camı yeni  gibi olur.  Hatta ince çizklerde doğruan sigara külü kulanabilirsiniz. Sadece kül olacak, sigarayı tablada bırakın  ve yandıkça düşen külü kullanın.

Ben genede pek denemeyi düşünmüyorum tesekkurler  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. Ç.

Konu güverte tahtası..ortalarda gelcoat ta dönüşmüş..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Umarım konuya yeni bakan birisi,tahtaları temizlemek için aseton yada pasta cila kullanmaz..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap