0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

B. Y.

arkadaşlar yelkenli teknem için bavaria 37c güneş enerji paneli ihtiyacı doğmuştur ,ancak kromdan roll bar yapılması gerekir bildiğiniz krom ustası varmı? yardımlarınızı bekliyorum. ha bu arada güneş enerji paneli mi rüzgar gülü mü ?
*

B. C.

Ynt: GÜNEŞ PANELLERİNİ BAĞLAMAK İÇİN GEREKLİ ROLL BAR USTASI
« Yanıtla #1 : Haziran 04, 2015, 14:23:47 »
Birol korsanım;

Öncelik kesinlikle solar panelden yana olmalı, daha sonraki zamanlarda rüzgar gülü ile sisteminizi
takviye etmeyi düşünebilirsiniz.

*

C. İ.

« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2015, 14:29:10 »
   Bence güneş paneli. Solarcell şirketinden, panel, regülatör ve kablao için bir fiyat alabilirsiniz.
Tuzla san.  çıkma paslanmaz boru satan yer var.  Ayrıca ikili ve üçlü dirsek alıp, kendiniz bağlayabilirsiniz.
kolay gelsin.

*

H. E.

« Yanıtla #3 : Haziran 04, 2015, 14:33:58 »
1- Böyle bir usta yok. En iyisi "gelicem" dediği günden 4 gün sonra geliyor falan.
2- Krom boruları dirseklerle falan birleştirip yapmak iyi bir fikir değil. Çok yakın bir tanıdığım başta öyle yaptı. Mikonos'un yakınlarında sert rüzgarda yerinden çıkan yatay bar ve üzerindeki panelleri kafasına yemiş.

(Aklıma geldikçe hala kafam acıyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )

İnsanların kemer şeklinde büktürerek yapmalarının bir nedeni var.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Haziran 04, 2015, 14:34:23 Gönderen: Hakan Erim »
*

V. P.

« Yanıtla #4 : Haziran 04, 2015, 14:56:28 »
Kural kromdan 3 boy 25 lik krom boru alın... 200TL
Şeklinizi çizin, ölçüleri alın, borularla herhangi krom boru kıvıran birisine gidin.
Roll barı tekneye, ayakları ile monte edin
Güneş panellerini trakya solar'dan alın, en ucuz orada
Hepsinin toplam maliyeti paneller dahil 1200TL yi geçmez

Kolay gelsin

*

C. İ.

« Yanıtla #5 : Haziran 04, 2015, 15:31:20 »
 Hakan kaptanım uyarınız çok yerinde. Dirseklerde ki M6 setskurlara ve onların tutunduğu üç dişe güvenmediğim için,
boru çapı ekseninde boruları delerek, M5 civata ile sabitledim.
Selamlar.
*

T. A.

« Yanıtla #6 : Haziran 04, 2015, 16:51:13 »
Rollbar yaptırıp çok memnun olan kadar teknenin çizgisi bozulduğu için çok pişman olan da var. Bence olabildiğince panelli tekneye bakarak nasıl birşey istediğinize karar verin. Biz bimini kromlarına oturtarak teknenin çizgisini bozmadan yaptık. Resimler forumda mevcut.
Panel markalarını araştırmanızı öneririm. Biz 2 tane 130luk ile günde 115 ampersaat alıyoruz. Her markanın bu kadar verimli olmadığını biliyorum.

*

H. Z.

« Yanıtla #7 : Haziran 05, 2015, 03:12:18 »
Tunç' um aynen benim durumumu ifade etmişsin Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ben Maşallah' a rollbarlı güneş paneli yaptırmayı düşünüyorum dediğimde 'Kerim, Umut, HakanE ve Mehmet Çömlekçi 'öküz' diyerek beni az daha dövüyorlardı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

(Bilmeyenlere, Maşallah klasik ahşap Dick Carter dizaynı ahşap bir tekne Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

*

O. B.

« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2015, 11:33:33 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Biz 2 tane 130luk ile günde 115 ampersaat alıyoruz.
Bunu nasıl ölçüyorsunuz? Watt ölçer mi var teknede?
*

T. A.

« Yanıtla #9 : Haziran 05, 2015, 20:18:16 »
Orhan abi, panellerin regülatörünün oldukça detaylı bir menüsü var. Oradan görebiliyorum
*

K. U.

« Yanıtla #10 : Haziran 05, 2015, 22:59:31 »
   Birol Korsan,
   Marmara ve Kuzey Ege de koylarda bile rüzgar jenaratörünü döndürecek rüzgar her daim bulunur....
  Güney Ege de ise koylarda rüzgar  olmaz...
  Rüzgar olduğu sürece rüzgar generatörü daha iyidir...Ancak şimdilerde moda olan 3 kanatlılar epey gürültülü...
  Kanat sayısı 6 ile birlikte ses kesiliyor...Biraz zor bulunur ama iyidir...
  Krom işlerini projelendirirken elektrik kablolarını boru içinden gecirirken kabloların kolayca döşenmesine dikkat...
  Bandırma da boru var ...Kıvırma işinide yaptırabilirsin kıvrim başına para alırlar...
  Erdek te kaynak işlerini yaptırırsan kolayına olur..Boru 25X2 mm iyidir..Argoncu bulamaz isen elektrotta olur..
  Paslanmaz elektrod kaynakta pas yapabilir ancak paslanmayan bir türü var ona dikkat etmelisin...

*

M. Ö.

« Yanıtla #11 : Haziran 05, 2015, 23:11:10 »
Merak ettigim bir konu var.
Gunes panellerini gunese gore hareket ettiren bir motor duzeneginiz var mı ?
Birde panelleriniz kac santime kac santim oluyor cogunlukla ?
« Son Düzenleme: Haziran 05, 2015, 23:13:50 Gönderen: Murat Özturgut »
*

M. Ö.

« Yanıtla #12 : Haziran 05, 2015, 23:23:14 »
Aslında ruzgar gunes ve yakıt kullanmadan enerji uretebilecegimiz bir sistemde geliyor aklıma.
Ama seyir halindeyken. Bir kaç alternatif var.
Teknemi yapayım fizibilitesini test edeyim emrinize amade.
Ama bir bes senesi var gibi gorunuyor.
*

S. G.

« Yanıtla #13 : Haziran 06, 2015, 21:38:50 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Aslında ruzgar gunes ve yakıt kullanmadan enerji uretebilecegimiz bir sistemde geliyor aklıma.
Ama seyir halindeyken. Bir kaç alternatif var.
Teknemi yapayım fizibilitesini test edeyim emrinize amade.
Ama bir bes senesi var gibi gorunuyor.
Yoksa devridaim makinası mı? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. Ö.

« Yanıtla #14 : Haziran 07, 2015, 01:00:46 »
Yok daha farklı.