0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Ö. Ö.

Ynt: gemi trafiği izleme sitesi
« Yanıtla #30 : Şubat 18, 2011, 15:39:09 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Benim sorularım şöyle: WEB sitesinde Dünyanın her yerindeki gemileri nasıl görebiliyoruz? Gemilerin AIS yayınları nasıl tek bir merkezde toplanıyor? AIS olan tüm gemileri mi görebiliyoruz yoksa bazılarını mı?

Selam,
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap veya Marinetraffic.com projesi tüm dünyada tamamiyle gönüllüler tarafından işletilen amatör AIS kıyı alıcı istasyonlarından toplanan bilgilerin Marinetraffic serverlarında toplanıp işlenerek harita üzerine aktarılması şekilde çalışıyor.

Dolayısı ile amatör AIS kıyı istasyonlarının kapsama alanı dahilindeki ticari gemi trafiğini takip edebiliyorsunuz..

Ayrıca Satellite-AIS denilen bir sistem daha var, bu da kıyı istasyonlarının VHF kapsama alanı dışında kalan, açık denizler ve okyanuslardaki tüm ticari gemi trafiğinin (AIS Sinyallerinin) uydular üzerinden takip edilmesi mantığı ile çalışıyor, ama amatörlere açık değil, ShippingExplorer.net gibi firmalar bu hizmeti ücreti karşılığı satıyorlar.

Bu paylaşım sistemleri üzerinden ilgili kapsama alanları içinde Warship-AIS (askeri) hariç tüm gemilerin AIS sinyalleri takip edilebiliyor..

Ama dediğim gibi tamamiyle gönüllülük esasıyla amatörler tarafından işletilen bir altyapı olduğundan bir ticari sistem gibi geniş kapsama alanı ve kesintisiz hizmet beklememek lazım. Zaman zaman kesintiler olabiliyor..

Bu arada yeni bir hizmet, yaklaşık 6 aydır devam ediyor, Türkiyedeki tüm fener'ler AIS transponderleri ile donatılıyor, 99 ile başlayan MMSI numarası ile sabit bilgi (koordinat ve isim) yayınlıyorlar..

Bu arada, receiver alıp teknesinde çevresini görmek isteyen dostlara tekrar hatırlatmak isterim.
Sizin çevrenizdeki ticari gemi trafiğini görmeniz tabiki güzel ve yararlıdır, ama daha önemlisi dev gibi gemilerin sizi görmelerini sağlamanızdır..

Bu amaçla fiber-ahşap teknenizde bir radar reflektörü taşırsınız, ama genelde bu reflektör ideal şartlarda monte edilmediğinden tam performanslı bir yansıtma-eko sağlamaz, dolayısı ile zaten sizi pek "takmayan" büyük gemiler radar ekranlarındaki belli belirsiz küçücük ekonuzu kaile almazlar, sizin için ciddi tehlike yaratırlar..
Fakat bir AIS transponderiniz varsa, sizi A-Class AIS ekranlarında diğer herhangi bir büyük gemi ile aynı önem ve detayda görürler, bir çatışma, yaklaşma durumunda aynı şekilde ciddi bir alarm (sesli ışıklı uyarı) alırlar ve önlem almak zorunda kalırlar..

ve diğer bir konu ise teknenizdeki B-Class CS AIS transponderi son 48 saatlik tüm hareket bilgilerini ve son 15 günlük tüm alarm ve uyarıları bir KARAKUTU gibi kayıt eder ve gerektiğinde sizi kaile almayan, tehlike yaratan gemiye karşı haklarınızı savunma, ispatlama imkanı sağlar..

Bu açılardan bir AIS Klas-B CS Transponder cihazı herhangi bir RADAR 'dan çok daha yararlıdır..

biliyorum, fiyat olarak biraz yüksek, ama bence ticari gemi trafiği olan bölgelerde seyir yapanlar için çok yararlı bir seyir yardımcısıdır ve bir radar almaktan çok daha önce düşünülmesi gerekir diyorum..

selamlar, selametler..
öZgür


*

    m.

Ynt: gemi trafiği izleme sitesi
« Yanıtla #31 : Nisan 07, 2011, 02:27:12 »
Bir kaç haftadır dikkatimi çekti ...
marine traffic de Marmara Denizi nin Batısı, Çanakkale Boğazı ve girişin de gemi tarafiği web de gözükmüyor..
Bu bir arızamıdır?
Yoksa bu yayını yapan yokmudur?

Eğer bu yayını yapan yoksa (gönüllülük esasına göre çalışıyor biliyorum yanlış değilsem) durum biraz karışık demektir ki AIS denen teknoloji başlamadan bitmiştir.

İnşallah ben göremiyorumdur....  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   


*

    m.

Ynt: gemi trafiği izleme sitesi
« Yanıtla #32 : Nisan 07, 2011, 02:37:49 »
Birde resim koyalım da ispatlı olsun...

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    T. G.

Ynt: gemi trafiği izleme sitesi
« Yanıtla #33 : Nisan 07, 2011, 09:44:18 »
Haklısınız beyfendi


*

    E. Ç.

Ynt: gemi trafiği izleme sitesi
« Yanıtla #34 : Nisan 07, 2011, 10:08:47 »
Ais denen teknolojinin internet uzerinden yapilan yayini gonululuk esasina dayanir.Teknenizde ais cihazi varsa bahsi gecen bolgedeyken ais yayini yapan deniz tasitlarini gorebilirsiniz.

Ais sinyallerini alip bu sinyalleri internete cikaran kimse yoktur o bolgede yada sizin baktiginiz zaman araliginda offline dir.
« Son Düzenleme: Nisan 07, 2011, 10:11:26 Gönderen: Erdem Çakır »

*

    U. U.

Ynt: gemi trafiği izleme sitesi
« Yanıtla #35 : Nisan 07, 2011, 11:08:19 »
Ooooflayn  offf oldun yine Memedim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Bak abin hiç elektronik konusunda soruyor mu  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Bu konular belli bir yaşın üzerine yasaklanmalı diyeceğim ama herkes bizim gibi demans

huzur evi müşterisi değil ki  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Bir ara tekne elenktrinki konusunda yazayım dedim kulakları çınlasın Orhan Barut korsanım barut gibi patladı 

''ben senin teknene gelmem'' dediydi   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
*

    m.

Ynt: gemi trafiği izleme sitesi
« Yanıtla #36 : Nisan 07, 2011, 17:35:09 »
Utku Abi haklısın... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Yine offlayn olduk... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu gidişle senle ben mapıt şovdaki ihtiyarlara dönecez... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben kendimi daa genç sanıyodum ... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Fakat belirtmeden geçemiyeceğim...
Tümay Kaptan "Haklısınız Beyefendi"  deyince bir an  uçtum.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Acaba yanlış bir şey mi sorduk diye... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Erdem sayesinde kalın kafamız çalıştı anladık. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Fakat madem web den yayın yapıyorsun niye doğru dürüst yayın yapmıyorsun kardeşim demezlermi adama?

Neyse ...
Artık kafamı bu gibi ıvır zıvırlara yormama gibi bir niyetim var...Bırakacağım... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Valla sigarayı daha kolay bıraktım... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
   
*

    Ö. Ö.

Ynt: gemi trafiği izleme sitesi
« Yanıtla #37 : Nisan 10, 2011, 14:45:03 »
AIS konusu profesyonel ve uluslararası bir konudur, ama bunun internet üzerinden Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap veya Marinetraffic.com gibi sitelerden izlemenizi sağlayan ilgili bölgelerde amatör AIS istasyonu işleten gönüllülerdir.. İlgili bölgede yeterli gönüllü yoksa veya imkanları yetersiz ise kapsama sorunları oluyor tabi..

Marmara Bölgesi için yayınları gemitrafik.com olarak sağlıyoruz, ama henüz Çanakkale bölgesinde istasyon kuracak uygun bir nokta bulamadık ki birde bunun maliyetlerini karşılayabilecek bir sponsor ihtiyacı da cabası.. ama yakın gelecekte olması için çalışıyoruz..

bu konuda, Türkiyenin tüm kıyılarında bize uygun bir noktada (yüksek, denizi gören vb.) 7/24 elektrik ve internet bağlantısı sağlayabilecek olursa gerekli donanımları yurtdışındaki sponsorlardan sağlayabiliriz.. Önemli olan lokasyonun uygunluğu ve elektrik-internet imkanlarının kesintisiz olması..
*

    m.

Ynt: gemi trafiği izleme sitesi
« Yanıtla #38 : Nisan 10, 2011, 17:32:02 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
bu konuda, Türkiyenin tüm kıyılarında bize uygun bir noktada (yüksek, denizi gören vb.) 7/24 elektrik ve internet bağlantısı sağlayabilecek olursa gerekli donanımları yurtdışındaki sponsorlardan sağlayabiliriz.. Önemli olan lokasyonun uygunluğu ve elektrik-internet imkanlarının kesintisiz olması..

Balıkçılıkla geçimini sağlayan köylerin veya ana hat üzeride bulunan Şarköy, Mürefte gibi yerlerin yerel idrecileri bu konuda destek sağlamasının hiçte zor olmayacağı kanaatindeyim...
Çünkü sonuçta topluma hizmet sağlayan bir imkan... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Artık köylerde bile internet olduğuna göre balıkçı aileleri yakınlarının nerede olduğunu, telefon çekmediğinde bile görebilmeleri için güzel bir imkan ve hizmet... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Nisan 10, 2011, 17:32:15 Gönderen: Mehmet Sütçü »
*

    Ö. Ö.

Ynt: gemi trafiği izleme sitesi
« Yanıtla #39 : Nisan 20, 2011, 18:44:34 »
İlk bakışta öyle görünse de iş gerçeğe dönünce topluma hizmet sağlayan ama karşılığında bir kazanç olmayan işlerin sahipleneni ne yazıkki pek az oluyor..

Sırf bu yerel idarecilere gidip olayı anlatmak bile başlı başına bir iş..
Ama karşılığında "keyif almak" dışında bir kazancı olmayan işlerde bu gönüllü görevleri üstelenecek kişileri bulmak, organizasyonu yapabilmek oldukça zor.. zaman içinde yavaş yavaş oluyor..

Diğer yandan halen tepemizde bir yönetmelik sorunumuz var, bunu biraz çözersek diğer işlerde daha kolay olacak sanırım..