0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    G. U.

Elyaf kaplama tekne
« : Haziran 06, 2019, 16:32:59 »

Elyaf kaplı ahşap teknenin bakımı hakkında önerileri olan var mıdır.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    A. Ç.

Ynt: Elyaf kaplama tekne
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2019, 17:17:26 »
Elyaf kaplıdan ne kastettiğinize bağlı olarak cevap çok değişir. İnşa edildikten sonra suya inmeden usulüne uygun, önce lamine edilmiş sonra içten ve dıştan küpeşteler dahil hiç bir yeri suyla temas etmeyecek şekilde epoksi ve elyaf kaplı bir tekne ömür olarak fiberglas tekneden bile daha iyi olabilir. Diğer uç örnekte ise sadece bordası dıştan elyaf ve polyesterle kaplanmış tekne yer alır. Bazılarına önce su kontrası ile kaplandıktan sonra üzerine elyaf uygulanır, bazıları ise doğrudan sadece borda düzgünlüğünü sağlayacak şekilde polyester reçine ve elyafla kaplanır. Ne zaman ve ne şekilde kaplandığını bilmeden hatta tekneyi görmeden yapılacak yorum sizi yanlış yönlendirir.


*

    G. U.

Ynt: Elyaf kaplama tekne
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2019, 01:55:03 »
Sadece dışarıdan ahsap üstüne kaplanmış.herhangi  bir kaplama olmadan.su kontrası yok.direk ahşap üstüne.
Birde salmada bazı yerlerde çürük tahtalara benzeyen kap kara olmus yerler var.kurt vurma ihtimali yüksek midir çözümü varmidir.saygilar


*

    A. Ç.

Ynt: Elyaf kaplama tekne
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2019, 07:38:10 »
Kararma, pik dökkümün ahşaba işlemesi nedni ile olabileceği gibi çürüme başlangıcı da olabilir. Demir bileşikleri genellikle ahşaba kurt girmesine müsade etmez. Bu tür bir kaplama büyük ölçüde su geçirmezliği sağlasa da tam bir garanti değildir. Ahşap çürümeye devam edebilir. Daha önceden çürümüş ahşap üzerine bu tür bir uygulama terkneyi güçlendirmez.