0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Ö. B.

Ynt: Etiket Yapımı
« Yanıtla #15 : Nisan 12, 2011, 21:09:11 »
Evet o ölçülerde olması lazım. Renk değişikliği için farkı şerit alıyorsunuz doğrudur. İster kelime kelime, ister harf harf, fark etmiyor basarken. Nasıl çalıştığını şuradan görebilirsiniz.

&feature=related


*

    Ö. Y.

Ynt: Etiket Yapımı
« Yanıtla #16 : Nisan 13, 2011, 00:47:03 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben 3M firmasının Transparency Film adıyla sattığı A4 boyutundaki şeffaf plastik tabakalarına lazer yada inkjet yazıcıda yazdırıp sonra keserek gereken yerlere yapıştırıyorum...........

Altan korsan, bildiğim kadarıyla bu film'ler kendinden yapışkanlı değil, yapıştırmak için ne kullanıyorsunuz acaba ?
Teşekkürler.



*

    A. K.

Ynt: Etiket Yapımı
« Yanıtla #17 : Nisan 13, 2011, 08:46:29 »
Ben şeffaf silikon ile yapıştırdım, ama japon benzeri başka alternatifler de uygulanabilir sanıyorum.

Selamlar,


*

    H. E.

Ynt: Etiket Yapımı
« Yanıtla #18 : Nisan 13, 2011, 10:56:27 »
3M'in yine şeffaf, bir tarafı yapışkanlı malzemelerinin olduğunu biliyorum. İstenen ebatta kesilerek altına yazıcı çıktısı konulup bina kapılarına vb. uyarı levhaları oluşturulduğunu görmüştüm. Tam ismini bilmiyorum ama böyle bir malzeme de var yani.


*

    Z. A.

Ynt: Etiket Yapımı
« Yanıtla #19 : Nisan 13, 2011, 11:04:27 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
3M'in yine şeffaf, bir tarafı yapışkanlı malzemelerinin olduğunu biliyorum. İstenen ebatta kesilerek altına yazıcı çıktısı konulup bina kapılarına vb. uyarı levhaları oluşturulduğunu görmüştüm. Tam ismini bilmiyorum ama böyle bir malzeme de var yani.

"Folyo" deniyor yanlış hatırlamıyorsam.

*

    Ö. O.

Ynt: Etiket Yapımı
« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2011, 11:40:32 »
Mustafa Çınar Abi konu senin işinle ilgili değil mi?Aydınlatsana bizi.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    İ. Y.

Ynt: Etiket Yapımı
« Yanıtla #21 : Nisan 13, 2011, 14:14:25 »
İhtiyaç duyduğumuzda Merem korsanın bahsettiği gibi tabela, levha vb. yapımında kullandığımız DC-fix var ancak tekne ortamında ve dayanıklılık düşünüldüğünde beklentileri karşılar mı bilemiyorum.
*

    m. b.

Ynt: Etiket Yapımı
« Yanıtla #22 : Nisan 13, 2011, 17:57:25 »
en yakın reklamcıya gidin.. durumunuzu izah edin. size farkli bir kaç öneride bulunacaktır.
 ben dijital değil de plotterde kesilmiş (mutlaka alman ya da isviçre menşeili) folyo öneririm.. ama yapıştırma işi, harfler ufak olacağı için çok önemlidir. satıhın temizlenmesi ve folyonun ypıştırılmasını reklamcının göndereceği ustasına yaptırtın siz yapmayın..
en az 10 sene işinizi görür..
« Son Düzenleme: Nisan 13, 2011, 17:59:27 Gönderen: Mustafa Aziz Çınar »
*

    Ö. O.

Ynt: Etiket Yapımı
« Yanıtla #23 : Nisan 13, 2011, 19:03:10 »
Ticari taksileri sarı kapladıkları malzemeye mi benziyor bu folyo?
*

    M. E.

Ynt: Etiket Yapımı
« Yanıtla #24 : Nisan 13, 2011, 19:49:12 »
Mustafa Ağabey,
Bana da tavsiye edilen adamcağız, Yüksekkaldırım'da Mehmet diye iriyarı bir adamcağız. Devasa bir lazer tezgahta dijital olarak her istediğniz renkte, sert plastik-yabancı menşeili bir ürüne ne istiyorsak yazıyor ve çiziyor...
Yapıştırması için o sözkonusu ürünün arkasına uyguladığı 3M çift taraflı yapışkan önerdi.
Dış ortam için farklı, tekne içi mesela sintine veya elektrik panosuna farklı yapıştırıcılar önerdi.
Ancak zemin hazırlaması ve uygulaması için "siz yaparsınız" dedi... Ne düşünüyorsun?

*

    A. K.

Ynt: Etiket Yapımı
« Yanıtla #25 : Nisan 13, 2011, 20:56:30 »
Etiket makinesinden biz de şirkette kullanıyoruz ve oldukça memnunuz. Etiketleri kendinden yapışkanlı, kağıt ve plastik olan çeşitleri var, onların üzerine termal kafayla yakarak yazıyor. Dolayısıyla plastik etiket oldukça dayanıklı, kağıt olan yıpranıyor.

Kullanması da çok pratik, anında tuşundan yazıp, etikete döküp yapıştırıyorsunuz. Tek kısıtlayıcı etiket genişliği; 12mm.

Bir sakıncası, insan eline alınca abuk sabuk herşeyi yazıp, oraya buraya yapıştırmaya başlıyor. Çok eğlenceli bişey  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    m. b.

Ynt: Etiket Yapımı
« Yanıtla #26 : Nisan 13, 2011, 23:44:29 »
evet özden korsan tamamen öyle. ''giydirme'' deriz biz o tekniğe. malzeme kalitesi kadar uygulama önemli.. ne güneş ne kar, iyi uygulanmış kendinden yapışkanlı ve kaliteli bir folyonun ne rengini ne yapışkanlığını bozar..

 kocaman harfli yazıları herkes biraz dikkatle ve rahle kullanarak satıha uygulayabilir. ama biz çok küçük ölçüde yazılar kullanacağımızdan uygulamada mutlaka işi bilen ustanın olması lazım. çırak ya da amatör işi değil. gözden kaçacak minicik bir yapıştırılmamış köşe/uç, daha sonraki zamanlarda folyonun o kısımdan atmasına açılmasına sebep olacaktır..

merem korsanım. dijital baskı bizim işimize yaramaz ki. lazerli olmayan, klasik elmas uçlu ve basıncı iyi ayarlanmış plotterlerde kesilecek folyo işimizi görür.. sanırım o reklamcı esnaf arkadaş, yaptırılan iş az kazançlı olduğundan nezaketle kendiniz yapıştırın demiş..  doğrusu fiyatını yükseltip işi komple halletmesidir.. yani  
extra işçilik ücreti teklif edip montaj işini de ona devretmenizi öneririm. göndersin bir ustasını. sonuçta üç kuruşluk iş. akla kara değil..  
 ayrıca iyi bir folyonun açık alan kapalı alan farkı yoktur. folyolar kendinden yapışkanlıdır, extradan yapıştırıcı neyin kullanılmasına da gerek yoktur.
« Son Düzenleme: Nisan 13, 2011, 23:55:24 Gönderen: Mustafa Aziz Çınar »
*

    Z. A.

Ynt: Etiket Yapımı
« Yanıtla #27 : Nisan 13, 2011, 23:53:04 »
(...)en yakın reklamcıya gidin.. durumunuzu izah edin. (...) M. Çınar

İş reklama girmeyecekse, Pendik, Tuzla civarındaki teknelere Odin Kırtasiye'den bilgi almalarını öneririm. İnternette bilgileri var. Dolunay Bey... Çok düzgün çalışan bir ekibi var.
*

    m. b.

Ynt: Etiket Yapımı
« Yanıtla #28 : Nisan 14, 2011, 02:18:10 »
ama ben amerigadan teknemi alıp getirince bu gibi piano miano yazılarında serigrafi tekniği kullanacağım.. serigraf baskı bu gibi ince işler için( az biraz daha pahalı olsa da) en köklü çözümdür..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    C. Y.

Ynt: Etiket Yapımı
« Yanıtla #29 : Nisan 14, 2011, 02:24:35 »
Cinar Korsani'm, muhakkak gorusmekisterim...
Sevgilerimle....