0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    B. Y.

Merhaba arkadaşlar.Aslında karavancı iken denizcilik serüvenim bir yıl önce arkadaşların ısrarı ile bir Islander 32 almamla başladı.Tekne Teos Marina'da.Ben aldığımda yeni refit yapılmıştı.Orjinal wc iptal edilip elektrikli wc koyulmuş ancak son zamanda taşma yapmaya başladı.İnternetten araştırmalarımda WC nin depoya giden pis su borusuna bir geri tepmeyi önleyici U şeklinde üsstünde hava almasını sağlayan bir aparat takılması gerektiğini gördüm.Bir de wc pis su çıkışında plastik geri gelmeyi önleyici parçanın zamanla sertleştiğinden geri tepme olabileceğini söylediler ondan da aldım.Değiştirecceğim fakat doğru bir tesisat çizimi bulamadım.Deniz suyunu aman her kullanmada kapat tekne batar diyorlar.Deniz suyundan wc ye giden boru için de pis suya takılan dirsek gibi bir aparat var mıdır emniyet için onun cevabını bulamadım.Ayrıca palstik 100 lt vetus tank wc den yukarı konumlandırılmış tanktan gelen hortum ikiye ayrılmış bir dirsek ile bir tarafı wc ye gidiyor diğer tarafı maceratöre o da denize istenildiğinde basıyor atığı depodan ama bunun için teknenin iyice bayması gerekiyor ki deniz suyundan tahliye deliği yukarıya çıksın ve basınç azalsın,maceratör emişi depodan çok zor yapıyor uzun süre boşta çalışıyor arada bir atığı basmaya başlayınca  dünyanın en mutlu kaptanı oluyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.Acaba bunun sebebi nedir onu da çözemedim.Değerli bilgi ve fikirlerinizi bekliyorum.Hep karavana tekne tuvaleti takmak isterler ben neredeyse tekneye karavan tuvaleti takacak duruma geldim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    B. T.

Burak kaptan;
Resimde karavana taktığımız elektrikli wc resmini ekledim.
Elektrik bağlantısı için wc bağlantı modülüne + ve - bağlayın,aküden kablo uzaklığına göre 1-3 mt 2X2.5mm2 /3-10 mt arası 2X4 mm2 kesitinde kablo kullanın.Sigorta değeri üzerinde yazar,yazmıyorsa motor gücüne göre belirlenir,yaklaşık 20 amp DC.

Teos ta örnek te olabilir bakabilirsiniz.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    H. E.

İnternette bir çok resim ve pdf dosyasına ulaşabilirsiniz.

Mesela "Jabsco electrical head installation scheme" diye aratın.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ayrıca:


Alıntı
    ... böyle bilgi bolluğu ve yardımsever insanların olduğu yerde sorularınıza karşılık pek çok bilgi sahibi olacaksınız. Ancak herkesin mutlak iyi olduğundan, her yazılanın mutlak doğru olduğundan emin olmayın. Bazen bilerek bazen istemeden sizi yanlış yönlendirecek hatta kötü niyetle kendine çıkar sağlayacak kişiler olabilir. Özellikle bu ortamda asla akçeli işler olmadığını hatrınızda tutun. Korsanlar birbirlerine bila bedel yardımcı olurlar. Birisi sizden, hele hele özelden yazışarak, irtibat kurararak, bedeli karşılığında yardım teklif ederse o kişiyi iyi araştırın...
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2016, 20:25:22 Gönderen: Hakan Erim »


*

    B. Y.

Hafta ici TCM elektrikli wc alıp taşa monte ettim deniz suyu wc girişine ve pis su çıkışına u yaptım ancak deniz suyu vanasını kıssam da çok deniz suyu alıyor pis su tankı hemen doluyor.Yukarıdaki şemada deniz suyu girişine filtre takmadığımı gördüm.ancak son kullanımda depo dolmuş ve suyu basmaya çalıştığımda deniz suyunu alıyor ama onu pis su deposuna basmdığını gördüm.Pis su deposunu boşalttım ama bu sefer bu sorun çözülmdi.Acaba atığı basan plastik parça mı sıyırdı anlayamadım.


*

    H. E.

Su alım vanasını kısmak iyi bir hareket değil. Tuvaletin çalışması için gerekli miktarda su alması gerekir.
Pis su deposuna basılırken bir vakum oluşması gerekiyor. Demek ki sizde bu vakum oluşmuyor. Bunun nedeni;
- İyi sıkılmamış bir kelepçe, hatalı bir hava girişine yol açan tesisat parçası (U, sifon ventili gibi)
- Vakumu sağlayan pompanın arızası (elektriksel, mekanik, sıkışma, kanat kırılması, tıkanma vb) olabilir.

*

    B. Y.

Sorunu sonunda çözdüm ama bu bana boşa alınmış bir elektrikli tuvalete üç kere tuvaleti boşu boşuna sökmeye ve bir dolu forum yazı okumaya mal oldu.Meğerse tuvaletin kirli suyu basmaması,fazla deniz suyu alması vs vs hepsi atılan pamuğun şişip boruyu tıkaması ile olmuş.Artık wc de bir problem olursa ilk iş tesisattaki boruları kontrol etmek çünkü gelen misafirler birşey atıp sonra da korkup söyleyemiyorlar ve sistem bozuluyor.