0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence yeterlidir. Fazlasını direkteki koçboynuzuna bağlarsanız daha sağlam olur.
Mandarları sadece bir kilitle bağlı tutmak doğru olmaz. Genellikle cenova ve anayelken mandarları, direk üstündeki kilitten sonra yine direk üstünde bir koçboynuzuna volta edilirler veya havuzluğa gelirken ikinci bir kilitle kıstırılırlar.Anayelken sarma mekanizması için sonsuz halat yapmak öyle göründüğü kadar zor değil. Ben bile yapabildim ve forumda anlattım. Samson Ropes sitesinde falan bir sürü video var. Bu işi yapmak için alacağınız "fid"lerin ambalajında da çizimli anlatım var. Önemli olan "double braided" (çift örgülü) bir halat kullanmanız.
Evet, bir tek halat var ve iki ucu piyanoya ve yönlendirme makaralarına geçirildikten sonra tekne üzerinde eklenmeli.Arkadaşımın teknesini getiriken akdenizde bu halatı koparmıştık. Menorca adasında birisi ek yaptı ama 100-200 euro civarı para almıştı. Yani zor yoldan öğrendik bu konuyu...
Videoda 26. saniyede açtığı piyanolar sonsuz halatın. Gerçi biraz uzun bir sonsuz halat kulalnmış. Yeterince uzun olursa halka şeklinde olmasına gerek yok ama karışıklık yaratabilir.
...Samson Ropes sitesinin ilgili linkini alabilirmiyim ?
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap...Samson Ropes sitesinin ilgili linkini alabilirmiyim ?Bu konularda epey konuşuldu. Halat örme işinin forumdaki duayeni Mehmet Erem'dir. Demirleme işinin de... Eee, balık malzemelerinin de... Daha bi sürü bişeyin de... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Onun için önce onun bu işleri anlattığı konuyu inceleyin;Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yapsonra bir çok başka konuda da anlatıldığını göreceksiniz. Mesela;Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBu da var;Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Evet. Ben hiç vinç kullanarak sarmadım. Zaten halata bir şey olursa sanırım vinç kullanılır. Rüzgara döndüğünüzde havuzluktan soldakini çekerek kolayca sarabilirsiniz. Sert havada yelkeni küçültmek içinde aynı şey yapılır.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapEvet. Ben hiç vinç kullanarak sarmadım. Zaten halata bir şey olursa sanırım vinç kullanılır. Rüzgara döndüğünüzde havuzluktan soldakini çekerek kolayca sarabilirsiniz. Sert havada yelkeni küçültmek içinde aynı şey yapılır.bu videoda çok net anlatıyor kullanımı.... ;
Sayın moderatör, konu başlığınının adını "Sonsuz halat kullanımı" doğrultusunda değiştirebilirsek arayanlar için kolay bulunur hale gelir diye düşünüyor ve teklif ediyorum...