0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu sitenin kurulduğundan beri yazılmış bütün konularını dikkatle okudum.İtiraf etmeliyimki bu konu kadar acayibini okumadım.Baştan kafam karışmıştı ama şimdi düzeldi.Anladımki yazılanlarla tam örtüşmesede kendi bilgilerim doğru.Kimse kusura bakmasın.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yapİsmail Korsanım Az önce ki soru daki doğru cevap : çelik tel idi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapÇünkü lastik ve tel arasında kuvvetin iletilmesi konusu var ....Bir başka değişle kuvvetin bir kısmını lastik emer... Çelik telde uyguladığınız kuvvet aynıyla yüke biner böylece çelik telle çekmek daha kolaydır...Bu durumda da İzninizle DEVRİM yapayım ...Selametle ....
Demirleme ile ilgili birkaç sorum var, demirleme ve kıçtan kara metodlarını araştırırken aklıma takıldı, fazla detaya daldım diye korkuyorum ama galiba öğrenmezsem rahat edemeyeceğim:1- 5 metre derinliğe 25 metre demir bıraktığımızda tekne demir attığı noktadan kaç metre geriye gider? Pisagor üçgeni ile tahmin edeceğim, ama demirin düz değilde eğik olması hesaba ciddi biçimde etki edebilir sanıyorum.2- 34feet ve 40feet Beneteau gibi polyester teknelerde genellikle demir uzunluğu ne civardadır, ya da ne civarda olmalıdır? Bunun teknedeki ırgat sistemi ile bağlantılı olduğunu farkındayım fakat belirli bir standart değer vardır diye tahmin ediyorum. Ya da tekne kiralarken arayıp sormak lazım mıdır sizce?3- Sanırım kıçtankara iskeleye yanaşırken azalan derinlik, teknemizdeki demirin uzunluğu ve vermemiz gereken kaloma arasında bir ilişki var.Bunu formüle etmek mümkün müdür? Yani İskeleye 2 metre kala demirin bitmesi, ya da iskeleye yanaşabilme ama yeterli derinliğe demir atamama vs. gibi sorunların bazı değişkenleri hesaba katarak bir algoritma ile çözüleceğini sanıyorum, tabi teknenin arkasında iskeleye uzaklığımızı ölçen bir uzaklık ölçer yok, ama misal olsa idi, bu iş nasıl çözülürdü? Demir atılması gereken o belirli aralık tüm değişkenleri hesaba katarak nasıl hesaplanırdı?
Başlık "Demirleme ile ilgili 3 detay soru idi". Bu konunun sorunun cevabı ile ilgili kısımları hariç başka bir başlık altında uygun bir bölüme taşınması gerekirdi . Vardiya zabiti bu işi yapmalı idi ama ben müstafi olduğum için elimi sürmedim. Başkası da dokunmadı çünkü bu forumda yeni konu açmak yerine her başlık altında bambaşka şeyleri tartışmak neredeyse genel uygulama oldu.