0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Ö. A.

BENEATU ELEKTRİK PANEL ISIK SORUNU
« : Şubat 14, 2018, 18:50:56 »
Arkadaşlar ,
Fotografta görünen panel de 220 ye bağlandığım zaman bazı yerlerde REVERSE POLARITY ışığı bazı yerlerde yanıyor bazı yerlerde yanmıyor. Marina de elektriğe bağlandım daha önce yanıyordu. Değişik çıkışlara da bağladım değişmedi. Kış olduğu için elektrikli ısıtıcı çalıştırıyorum . Acaba gece vs sorun olur mu ? Yardım rica ediyorum. Ustalar her zamanki gibi sorun olmaz yanıtı verdiler ama nedenini söyleyemediler.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    H. E.

Ynt: BENEATU ELEKTRİK PANEL ISIK SORUNU
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2018, 20:07:53 »
Elektrik aldığınız kutuda faz ve nötr ters ise "Reverse Poarity" ışığı yanar. Üç ayaklı fiş kullanıyorsanız bunun giderilmesi için çapraz bağlanmış bir ara kablo kullanabilirsiniz. Bazı yerlerde iki ayaklı fiş ile bağlanılıyor. Bu durumda fişi ters takarak giderebilirsiniz.
Reverse polarity durumunda teknenin elektrik/elektronik sisteminde ne tür sorunlar olabileceği konusunda, bu alanda uzman arkadaşlar daha detaylı bilgi verebilirler.


*

    Ö. A.

Ynt: BENEATU ELEKTRİK PANEL ISIK SORUNU
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2018, 20:10:45 »
Halil korsanım ,

Şu an ışık yanmıyor . Daha önceleri yandığı için yanması daha doğru diye düşünüyordum. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ters mi düşünüyorum ?

*

    H. E.

Ynt: BENEATU ELEKTRİK PANEL ISIK SORUNU
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2018, 20:12:07 »
Normal olan yanmaması.
*

    A. Ç.

Ynt: BENEATU ELEKTRİK PANEL ISIK SORUNU
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2018, 20:29:22 »
Reverse polarite nötr ve faz hatlarının ters bağlı olduğunu gösterir. Aslında hem marinaların priz bağlantılarında hem tekne fişlerinde hangi ucun nötür hangisinin faz olduğu yazı ile belirtilmiştir.  Ev alışkanlığı ile marina prizinde veya sizin fişinizde yanlış bağlanmış olabilir. Kontrol edilmelidir.

Sigorta sistemi, kaçak akım rölesi gibi elektrik sistemleri doğru bağlandığında doğru çalışır. Herhangi bir yere el sürmemek kaydı ile onarana kadar ısıtıcı kullanmanızda bir sorun olmaz.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

               


*

    Ö. A.

Ynt: BENEATU ELEKTRİK PANEL ISIK SORUNU
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2018, 21:47:08 »
Ahmet korsanım teşekkürler. Sorularımın kusuruna bakmayın doğru anlamak için soruyorum. Işık yanmıyorsa sistem doğru çalışıyor olarak mı anlamam gerekiyor ?
*

    Ö. A.

Ynt: BENEATU ELEKTRİK PANEL ISIK SORUNU
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2018, 21:48:10 »
Halil korsanım teşekkür ederim. Ben tam tersi bildiğim için bağlandığım bir yerde yanması için uğraşıyordum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    A. Ç.

Ynt: BENEATU ELEKTRİK PANEL ISIK SORUNU
« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2018, 21:51:35 »
Işığın yanmaması gerekiyor. Yanması uyarı anlamına gelir.
*

    M. C.

Ynt: BENEATU ELEKTRİK PANEL ISIK SORUNU
« Yanıtla #8 : Şubat 15, 2018, 10:56:00 »
Bir soruda benden,

Benim teknede bu tarz bir sistem yok tekneyi aldıktan sonra tüm elektrik tesisatını yeniledim, böyle bir sistem olsun istiyorum.

Bunun için bir aygıt mı var bu sistem nasıl kuruluyor?
*

    A. Ç.

Ynt: BENEATU ELEKTRİK PANEL ISIK SORUNU
« Yanıtla #9 : Şubat 15, 2018, 15:21:27 »
Teknenin nötür ucundan bir uç, toprak ucundan ikinci ucu alıp bir ampul bağlayacaksınız. Yanarsa yanlış bağlıdır, yanmaz ise doğru bağlıdır.
*

    S. Ş.

Ynt: BENEATU ELEKTRİK PANEL ISIK SORUNU
« Yanıtla #10 : Şubat 15, 2018, 20:57:44 »
Reverse polarity ne zaman önemli?

Kaçak akım rölesi kullanan teknelerde reverse polarity lambasına mutlaka dikkat edilmesi lazım , çünkü röle  ancak akım endüklenme yönüne uyulması durumunda çalışır , röle üzerindeki  F+N terminallerine aynı şekilde faz nötr gelmeli , yoksa  röle ON pozisyonunda duramaz  yani tekneye  enerji alınamaz.

Eğer kaçak akım rölesi yok , tek kutuplu sigorta varsa , tekneye yanlış bağlasanızda enerji alırsınız ,fakat akım faz yerine nötrden girer. Bu durumun sakıncalarını bertaraf etmek ve dalgınlıkla ters bağlasanız da ram korumaya geçirmek için  iki kutuplu sigorta kullanılmalıdır. Böylece akım nereden girerse girsin girişten koruma sağlamış olursunuz ve polarity lambasına dikkat etmeniz gerekmez.

Teknenize baktınız kaçak akım yok, tek kutuplu sigorta varsa ve  daldınız  lambaya dikkat etmeden ters bağladınız, tekneye enerji  nötrden girer korumasız ilerler, aslında girişte olması gereken sigorta üzerinden çıkar.Teknede hersey çalışır fakat koruma yükünüzden geride kaldığından , pontonda oluşabilecek bir kısa devre hatasında ,iskelenin sigortası atmazsa yükünüzün başında  sigorta olmadığından ,korumasız  kalır , kısa devre hatası teknenizdeki yükler kısa devr hatasıyla başbaşa kalır,zarar görür.