0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    N. B.

canta jjenaratoru
« : Mayıs 12, 2021, 11:45:11 »
arkadaslar

2kv aksa canta jenaratorunu 24 cıkıslı redresore baglayıp 24 volt 100 amper aku grubunu kac amperle doldurabılırım  jenerator kaldırırmı.redresoru 15 amper dıye dusunuyorum bilgi verirseniz tesekkur ederım


*

    A. Ç.

Ynt: canta jjenaratoru
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2021, 12:17:39 »
2 KW jeneratör 24 V'ta 80 A'e yakın akım sağlayabilir. Akü şarjında genellikle akü kapasitesinin %10'u kadar akım yeterli olur. Daha yüksek şarj kabul eden aküler olsa da jeneratör kapasitesi aküleri şarj etmek için fazlası ile yeterlidir. Redresör zaten akülerinizi gerekli akımla şarj edecektir. Çanta jeneratör kullanımında alargada ses fazla olmasın diye baş üstünü tercih etmeyiniz,  jeneratörü tekne kıçına koyunuz, böylece egsoz gazlarından zehirlenme olasılığını en aza indirirsiniz .


*

    N. B.

Ynt: canta jjenaratoru
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2021, 12:39:02 »
ahmet bey bilgi ıcın cok tesekkurler
bende sizin gibi dusunuyorum fakat bazı arkadaslar canta jenaratoru ıle ancak 3 veya 4 amper ıle beslıyebılırsın demekteler
benım bıldıgı wat=volt*amper formulune gore sonuc dediginiz gibi tekrar tesekkurler


*

    A. Ç.

Ynt: canta jjenaratoru
« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2021, 12:48:30 »
Çanta jeneratörlerin güçleri üzerinde yazılıdır. 2 KW ise 2 KW üretir, belki biraz altında kullanıp sınırlarını zorlamamak doğru olur. 3-4 A besleme belki jeneratörün 12 V veya 24 V üreten ek sargılarından elde edilir ama siz zaten redresör kullanıyorsunuz.


*

    E. B.

Ynt: canta jjenaratoru
« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2021, 13:57:33 »
Merhaba,
Bende ayni jeneratoru teknede kedi yavrusunu tasir gibi bir oraya bir buraya koydum. Kimseye ses gitmesin diye ama nafile, ses problemi oluyordu. Calistirmaniz gereken surelerde az degil.
Guc olarak bir problem yasamazsiniz jeneratorde. Benim redresorumde surekli aldigim akim 40 amper oluyordu (maks limiti zaten). Jeneratorun yari kapasitesi bile degil. Ancak yaz sicaginda akuler icin pek hos durum degil. Her gun iki uc saat bu iskence. Hele 80 amper dusunuyorsaniz akulerin omrunu iyice kisaltir. 
Sonunda  gunes panellerime buyuk bir ek yaptim. Akuler daha dusuk akimla sarj edilebilsin diye.
Bu jenerator rakiplerine gire sessiz sayilsada, guvertede oldugu zaman etrafa verdigi sesi  azaltmak icin sagina soluna akustik panellerde koydum. Ama nafile. Koyda yakinda tekne varsa olmuyor gurultusu.
Bir ayri notumda, bir sezonda jeneratorun uzerindeki tum vidalar paslandi ki wd40 ile arada yokluyordum. Soketleri prizleri hemen oksitlendi. Aksa 2kw, sari renkli canta jenerator. Sonucta marin bir ekipman degil.  Isime yaramadi degil, iki dolabi istedigim gibi soguk tuttum yaz boyu ama makine dairesindeki bir jenerator gibi olmuyor.
Sorunuz gucu uzerineydi. Sadece ona cevap verecek olursam, ozet olarak, gucu dert etmeyin. Gule oynaya akulerinizi sarj edersiniz, redresorunuz 80amper veriyorsa da surekli bunu saglar.
El altinda olmasi iyi bu canta jeneratorlerin ama surekli kullanimi yordu beni.
Ekstra bir benzin ihtiyaci da hos degil. Depo iki gunde bitiyor.


Iyi seyirler.

*

    H. A.

Ynt: canta jjenaratoru
« Yanıtla #5 : Mayıs 13, 2021, 19:43:18 »
2KW Honda jeneratörüm var , Erdal korsanın yaşadığı olumsuzlukların hiç birisini yaşamadım. 13 Yıldır kullanıyorum ilk günkü gibi tertemiz duruyor. Marka farkımı yoksa teknemde hiç nem olmaması mı bilemiyorum. Kışın teknenin içinde yazında havuzluk daki dolapta duruyor. Öyle çok benzin harcamıyor ve seside çok rahatsız edici değil. Başka bir arkadaşımda da aynı jenaratör var oda benimkinden çok farklı değil. Gücü yeterli , 1700 Watt elektrik ızgarasını çok rahat kullanıyorum. Hatta ızgara evden daha randımanlı çalışıyor çünkü tam 230 volt veriyor.
*

    E. B.

Ynt: canta jjenaratoru
« Yanıtla #6 : Mayıs 13, 2021, 22:06:28 »
Honda ve digerleri arasinda buyuk fark var ses ve kalite acisindan. Tabii fiyatida ona gore cok farkli.
Aksa'da yasadigim problemler Honda'larda yok. Bir markayi kotuleyip digerinin reklamini da yapmis olmak istemiyorum ama bu konuda marka farki cok buyuk etken. Malesef maliyete de cok yansiyor bu kalite farki (ben aldigimda fiyati iki katiydi benzer gucte Honda'nin) . Bu arada jeneratoru me hic kotu davranmiyorum, depoda nemli durmuyor. Ayni masada beraber yiyor , iciyoruz ama memnun edemedi bir turlu. Oyle yada boyle el altinda calisir bir jenerator tabii ki bir rahatlik.
*

    T. A.

Ynt: canta jjenaratoru
« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2021, 08:12:57 »
Denizciler arasında eski bir atasözü var gerçi:

Komşunun Honda jeneratörü komşuya çok gürültülü görünür....

 :-) :-)

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

*

    N. B.

Ynt: canta jjenaratoru
« Yanıtla #8 : Mayıs 15, 2021, 17:58:32 »
Evet genede baya faydali
*

    C. İ.

Ynt: canta jjenaratoru
« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2021, 20:37:52 »
 Nusret'ciğim, Jeneratörünü çalıştıracağın zaman haber ver oraya gelmeyeyim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Şaka bir yana, geçen yıl Göcek'te jeneratör çalıştıranlardan dolayı çok çektim. Kimisinin akülerinin ömrü
bitmiş, kimisinin torununun dondurması bozulmasın diye, kimisinin güneş paneli yok diye, 5 saat
çalıştıran oluyordu. Tekneden, denizcilikten her şeyden nefret eder olmuştum.
 Çok zor bir konu. Makul bir süreyi aşınca durum işkenceye dönüşüyor.
 
*

    N. B.

Ynt: canta jjenaratoru
« Yanıtla #10 : Mayıs 18, 2021, 00:01:22 »
cevat kaptanım cok haklısın
ben canta jenaratoru su yapıcım24 volt yelken yaparken redresor ile aku grubunu doldurmak icin kullanmak ıstıyorum koylarda buyuk sıkıntıj