0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. Z.

Bosch Orbital Zımpara kedi dili (yapışkan cırt) sorunum var. Zımparanın kedi dili dediğimiz zımparaya yapışan erkek cırtı iyici bitmiş ve zımpara tutmuyor. Aradım bulamadım bir yerde. Çözüm bilen var mı? Kedi dilleri yekpare satılır mı, satılırsa alıp delik yerlerini kesip yapıştırsam mı? Bu malzemeleri en iyi kontak yapıştırıcı mı (Bally benzeri) yapıştırır yoksa başka yapıştırıcı malzeme tavsiye edersiniz?

Ne yapsam da yapsam bilemedim.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2017, 01:42:11 Gönderen: Hakan Zorlu »
*

M. C.

Ynt: Bosch Orbital Zımpara kedi dili (yapışkan cırt) sorunu?
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2017, 06:30:19 »
Aynı sorunu benzer bir bosch modelde bende yaşadım.
Geçen sene teknenin altını jelkota kadar bununla indirdim ve sonunda kedi dilleri aşındı.

Perpada bir serviste buldum 30-40 tl birşeydi o taban.

İsterseniz numarasını alır size yollarım.

*

M. T.

« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2017, 08:55:28 »
O parça sarf malzemesidir. Hemen her hırdavatçıda bulunur.

*

A. Ç.

« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2017, 10:05:49 »
Bauhaus'ta metrelik şeritler halinde ve yuvarlak parçalar halinde satılıyor.
*

S. T.

« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2017, 11:51:52 »
orjinal parcayı bulamazsan,yuvarlak el zımparaları var,onlardan alıp,ele gececek kısmı kesip tablaya yapıştır iş görüyorlar..
Pratikerin daire zımparasına uygulamıştım..

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. Z.

« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2017, 14:11:31 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
İsterseniz numarasını alır size yollarım.

Çok sevinirim..
orjinal parcayı bulamazsan,yuvarlak el zımparaları var,onlardan alıp,ele gececek kısmı kesip tablaya yapıştır iş görüyorlar..
Pratikerin daire zımparasına uygulamıştım..
Aslında iyi fikir, belki 18lik yaparım bulamazsam.
*

M. T.

« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2017, 14:39:22 »
O alete deliksiz zımpara takarsanız iyi sonuç alamazsınız, deliklerin amacı var, "tozu tahliye etme, dolayısyla zımparanın dolmaması" ve elektrik süpürgesi bağlayıp tozu nispeten emerek dehe etkili çalışmak vs vs.
Tanesi 1 Tl olan zımparayı almayıp şeritleri kesip biçmeğe değer mi? bilemem...
Ayrıca Deliksiz zımpara spirale takmak içindir.

*

H. E.

« Yanıtla #7 : Nisan 05, 2017, 15:20:35 »
Kavramlar karışıyor.

Arızalı olan, zımpara disklerinin zımpara aletinin dönen tablasına yapışması için konmuş Velcro bantlar. (Bu arada ne kadar cahilsiniz kimse Velcro demedi, kedi dili, cırt, yapışkan... diken diyen olmadı gerçi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )

Şerit şeklinde satılan Velcro'lar vaar, şerit zımparalar vaar, daire şeklinde el zımparası tabanı vaar...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Olay karmaşık yani...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2017, 19:52:48 Gönderen: Hakan Erim »
*

M. E.

« Yanıtla #8 : Nisan 05, 2017, 19:16:10 »
Hakan Zorlu derdini anlatmış da cevaplar karışmış olabilir... Çok da önemli değil.
Kendi tecrübemden mevcut aşınmış tabla üzerine, yenisini (erkek velcroyu) yapıştırmak geçici oluyor.
Birkaç kullanımdan sonra hiç tutmaz hale geliyor.

Bosch da modeller arasında farklar var, kimisi çok pahalı. Ama sonuç olarak orjinal tabla almakta yarar var, eğer makine iyi ise.
Değilse komple değiştirmek bazen daha mantıklı.

Her seferinde aynı zemine zımparayı kesip yapıştırmayı -eğer kastedilen buysa- hiç önermem.
Delikler önemli Murat korsana katılıyorum
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2017, 19:16:35 Gönderen: Mehmet Erem »
*

S. T.

« Yanıtla #9 : Nisan 05, 2017, 22:05:17 »
Gercekci olalım kac kişi bu aletlere,elektrik supurgesi baglıyor??
Ben hic baglamadım,bagladım diyen varsa parmak kaldırsın?
Benim önerim orjinalini-muadilini bulamazsaya yönelikti, perşembe pazarını fellik,fellik aradım bulamadım,ithalatcı firma (pratiker) o dönem türkiyedeki magazalarını da kapatmıştı..ben bu yolu denedim oldu,hala tablada duruyor..öyle kırk yılda birde kullananlardan degilim makinayı..cok ''akademik'' yorumlanıyor bazen konular..

*

M. E.

« Yanıtla #10 : Nisan 05, 2017, 23:17:06 »
Elektrik süpürgesi olarak söylemedim Servet Korsan.
Delikler zımpara arasına dolmayı engelliyor, eğer çok kullanılacaksa zımparanın hızlı aşınması sebebiyle maliyeti arttıran bir  husus. Arada bir kullanılacaksa sorun değil, yapılabilir.
Makine iyiyse ve mümkünse tabla değiştirilebilir dedim. Mümkün olmaması bazen tablanın bulunamaması da olabilir.
Ama akademik olmaya çalışmadım.
Aynı şeyleri söylemişiz özetle... Ama istemezsen söylemem.
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2017, 23:17:26 Gönderen: Mehmet Erem »
*

Ş. Ö.

« Yanıtla #11 : Nisan 06, 2017, 09:12:00 »
Zorlu Korsanım;
Orbital zımparamamın bir tablası ölmüştü yenisi ile değiştirdim hoşlanmadığım bir para verdim yenisi de gitmek üzereydi ki eskisinin yüzeyini elimde mevcut olan sanıyorum 6 cm kalınlığında şerit şeklindeki cırttan tüm yüzeye alıştırıp yapıştırdım.Şu anda sorun yok gibi kullanıyorum zehirli için teknenin altına girmedim sorun yaratıp yaratmayacağı orada kesinleşir tam anlatamadı isem akşam resim eklerim.
*

U. K.

« Yanıtla #12 : Nisan 06, 2017, 09:32:03 »
Hakanım,
maceraya girme, Bosch yetkili Servisini ara.
Telefon 444 8010
Faks +90 216 432 00 77
E-Posta : Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

T. A. (. A. A.

« Yanıtla #13 : Nisan 06, 2017, 09:56:01 »
Hakan maceradan korkmaz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap,
50,00TL'lik işi 10,00TL'ye halletmenin ve ben yaptım oldu demenin hazzından uzaklaşmaz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ş. Ö.

« Yanıtla #14 : Nisan 06, 2017, 10:09:02 »
Hakan maceradan korkmaz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap,
50,00TL'lik işi 10,00TL'ye halletmenin ve ben yaptım oldu demenin hazzından uzaklaşmaz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bozulmuş bir tablada bir takım girişimler yapmak ve denemek bosch servisinden can isterse bir düzine yeni tabla alabilme özgürlüğünüde bozmaz.