0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

T. A.

Ynt: borda boyası değişimi
« Yanıtla #30 : Temmuz 20, 2014, 09:20:03 »
Akrilik boya otomobillerde kullanilir ama teknelere uygun değildir diye biliyorum.tekne bordasinin esnemeleri ile catlama ve dökülmeye musait bir yapısı var....kanımca yenisi atilmadan eskiyi bertaraf etmek mantikli. pazartssi günü tersaneye gelecek olan ünlü bir firmanın boya experine soracağım.cevabi paylaşırım
« Son Düzenleme: Temmuz 20, 2014, 09:21:42 Gönderen: Tunç Aş »
*

İ. K.

« Yanıtla #31 : Temmuz 20, 2014, 12:09:53 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Akrilik boya otomobillerde kullanilir ama teknelere uygun değildir diye biliyorum.tekne bordasinin esnemeleri ile catlama ve dökülmeye musait bir yapısı var...
    Kompozıt teknelerde, epoksi astar boya üzerine uygulanabiliyor.

*

T. A.

« Yanıtla #32 : Temmuz 20, 2014, 19:10:19 »
Kendi kompozit teknem için arastirdigimda durustlugunden ve profesyonelliginden emin olduğum bir usta olmaz ....tercih eden ustalarin da uygulaması zor olduğundan fiyatlari istedikleri gibi manipüle ettikleri icin tercih eder demişti

*

İ. K.

« Yanıtla #33 : Temmuz 21, 2014, 00:02:43 »
     İlk önce bende son kat ta akrilik oto düşündüm ama gerek alt zemin hazırlaması ve gerekse uygulamadaki zorluklardan vaz geçtim. Çatlama konusunda bir şey diyemiyorum ama otolarda çatlama yapması boyadan değil alt macununun kalın sürülmesi durumunda macununun çatlamasından oluyor. epoksi macun kalında vurulsa çatlama yapmıyor boya çatlarmı bilemiyorum.  Poliüretan boya buralarda bulamadım. en sonunda "parlak sentetik"te karar kıldım.

*

T. A.

« Yanıtla #34 : Temmuz 21, 2014, 07:59:45 »
parlak sentetik son katı 2 sene kullandım ne döküldü ne çatladı ...sadece iskeledeki lastiklere sürttüğü için biraz siyahlaşmıştı-ama o bölgeler bile soyulmamıştı-sonrasında ince bir su zımparası üstüne astar ve başka renk sentetik sürmüştüm...yine aynı mükemmeliyette randıman almıştım.
3 litresi de 50 tl miydi neydi....şaka gibi:)

*

T. A.

« Yanıtla #35 : Temmuz 21, 2014, 10:25:48 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
teknemin bütün revizyonunu bitirdim 3 yıllık sürede artık makyaj zamanı
bitirdiğimde tüm resimleri paylaşıcam

sorum şu bordada akrilik oto boyası var boya ustasına attırdığım lacivert renk rengi beyaza çevirmek istediğmden bir firmadan poliürethan boya aldım
bu boyayı atmadan önce astar atmalımıyım akrilik boyadan poliürethan boyaya geçişte bir bağlayıcıya ihtiyaç varmı
konu hakkında uygulama yapmış ve bilgi sahibi korsanlardan yardım bekliyorum

tersanemizin boya formenine sordum. akrilik üzerine polürethan boya nasıl uygulanır diye. eski boya ise zaten güneş onu yeteri kadar sertleştirmiştir, ince bir zımpara ile üzerindeki parlkalığı alın sonra üzerine devam edin dedi...sakıncası yok imiş
*

E. B.

« Yanıtla #36 : Ağustos 18, 2014, 21:43:47 »
Amaninnn sakınn. Daha yeni başıma geldi.

Tayo Mar ın havuzluğu araba boyası idi. Ben de aynı hatayı yapıp, zımparalayıp poliüretan son kat vurdum. Astarı vurmağa üşendim. Tüm boya soyuldu. Kafayı yedim. Tüm havuzluk ve kamara üstünü spatula ile kazıyıp yniden aster ve son kat attım.
Çok iyi oldu. Ancak süreleri var sürelere  çok dikkat etmek lazım.  ilginize..

*

R. E.

« Yanıtla #37 : Kasım 06, 2019, 18:36:29 »

2014'ten beri borda boyası konuşuldu mu başka başlıklar altında?
Konu hakkında yeni bilgiler, yeni gelişmeler, yeni boya türleri çıkmış mıdır?
Yoksa zımpara, astar ve akrilik yeterli midir?

*

T. A.

« Yanıtla #38 : Kasım 06, 2019, 19:20:36 »
konusuldu
Zehirli boya v.b başlıkları altında
Bağlayici zamanlari
Hava şartlari vb önemli tabi