0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,Son zamanlarda dikkatimi bir şey çekti.Motorla seyir sonrasında su hatlarımda normalinden daha fazla basınç olduğunu fark ettim. İlk açtığımda su yüksek basınçla gelip sonrasında normale dönüyor.Sanırım motor ile boilerde ısınan su; normal olarak hatlarda basınç yaratıyor. Zaten hidrofor tarafından basınçlandırılan hat bu sıcak su yüzünden daha da basınçlanıyor. Hatlara, borulara zarar verecek diye korkuyorum.Bu basınç belli bir valf ile otomatik olarak atılıyor mu? benim böyle bir valf varsa valfte mi sorun var? Yoksa bu sistemin genel bir sıkıntısı mı bilemedim? Boiler üzerinde soğuk su girişinde valfli bir sistem var. Kulağını çektiğim zaman hidrofor çalıştı, diğer tarafından su attı. Bu da bir emniyet valfi ama sıcak suyun yarattığı basınca emniyet sağlıyor mu bilemedim.Nedir sizin düşünceniz?Not: Motorla seyir ederken hidroforu kapatıyorum ve sıcak musluğunu açık bırakıyorum hiç bir sıkıntı olmuyor. Bir de bir sonraki seyirde motordan gelen sıcak antifiriz hatlarına motor üzerinde musluk taktıracağım. Yazın hiç gerek olmuyor.
Bu sıcak su boilerleri çok karmaşık şeyler değil aslında.Normal şartlarda üzerinde P&T (sıcaklık-basınç) vanası olası yüksek basınç-aşırı ısınma durumlarını kontrol eder, bir fazlalık varsa otomatik olarak boşaltır.Sizin durumda oradan boşaltmadığı halde artan bir basınç var, bana sanki motordan gelen sıcak su ile boiler içindeki su birbirine karışıyor gibi geldi?Motordaki kapalı devre soğutma suyunda bir eksiklik var mı?
Yeni Bir konu açmak istemedim, boiler ile alakalı olduğu için buradan sorayım istedim.Sorum Şu: Kışın boileri sürekli açık bırakıyor musunuz ? Bir arkadaşım, boilerini sürekli açık bıraktığını; zaten ilk ısıtırken elektrik harcadığını daha sonra boilerin suyu sıcak tuttuğundan dolayı fazla elektrik kullanmadığını söylüyor. Bana da "0" derecenin altına düşen gecelerde, suyun donmaması için mantıklı geldi.